Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

marți, 20 aprilie 2010

Basescu nu mai are nicio miza?? Mai sa fie!

Mi s-a urit de cind tot aud gogomania asta! M-am saturat! O tot trimbiteaza fani sau slugoi basisti, cu mai multa sau mai putina minte, incercind sa creioneze un portret angelic al matelotului ajuns imparat. "Nu-l mai criticati, saracu', el nu mai are nicio implicare!"

Sint si unii naivi care "editeaza" ineptia asta, probabil imbroboditi de propagandistii basescului, care incearca sa creeze false tinte. Mai ales acum, cind cosasul fruntas este pregatit ( a se citi "fezandat") pentru sacrificiul ritual, nimic altceva decit o manevra de "albire" a locatarului de la Cotroceni.

Pentru oricine observa atent traiectoria lui Traian Basescu prin viata publica romaneasca, se releva, cu mare usurinta, numitorul comun al pozitiilor si actiunilor acestuia: mai multa putere, tot mai multa, cit mai multa putere!

A fost ministru in 5 (!!) guverne. Nu i-a ajuns! A fost un lider marcant al PD. Nu i-a ajuns! A fost primar al Capitalei. Nu i-a ajuns! A obtinut un mandat de presedinte. Nu i-a ajuns!

Ei bine, aceasta insiruire simpla ofera si cheia cu care se descifreaza intentiile lui viitoare.

Lipseste ceva din aceasta insiruire? Sigur ca da! Prim-ministru! E singurul lucru care-i lipseste din "panoplie" E functia care-i va oferi puteri depline, cu acte-n regula.

Pentru a-si atinge acest ultim obiectiv, Basescu are nevoie de un singur lucru: un presedinte obedient. Cred insa ca, deocamdata, nici el nu stie inca numele acestuia. Voi explica intr-o postare viitoare DE CE.

P.S. In seara asta am mai auzit doua persoane sustinind prostia din titlu. Monica Tatoiu, fan declarat al lui T.B., pe care n-o suspectez de nimic (bun), si Ilie Serbanescu, pe care-l suspectam, pina nu demult, de inteligenta si buna-credinta. Pe nedrept, se pare, cel putin intr-una dintre privinte! 

15 comentarii:

lucia spunea...

Ce te mira?E cliseu deja:nu-i drog mai intens decat puterea.Mai ales, cand ti-o pierzi pe cea fizica.Ia ,deja, nuantza psihopatologica.Vorba lui Kundera;nemurirea mare.Vrea sa stapaneasca si de pe lumea cealalta.

Augustin Radescu spunea...

Lucico, la el nu ma (mai) mira nimic. Problema este cum percepem noi ceea ce ni se pregateste! Si, mai ales, daca avem ceva de zis!

renata spunea...

Augustin!
Dacă 'mnealui se alege prim ministru, eu mă tund iar scurt, ca şcolerii.
Partea rea e că înclin să te cred.
Parte bună e că nu-mi stă chiar imposibil de rău tunsă scurt.
Partea neutră şi serioasă e că ne-a luat dracu' pe toţi, dacă se întâmplă.
Să ne mai dixtrăm , cât ne e permis! :)

Augustin Radescu spunea...

Renata, sincer mi-as dori sa te vad tunsa scurt (presimt aici tot felul de contracomentarii, spuse tare sau in gind), dar NU CU ACEST PRET!! Si-ar fi pacat, fiinca intuitia mea total nefeminina imi spune ca-ti sta chiar bine tunsa scurt!

George Serban spunea...

@Augustin, de acord, in totalitate, maestre! Am exprimat aceasta teza si cu faptul ca tot ce se intampla, acum, urmareste o singura tinta: perpetuarea puteri lui. A lui, nu a PD. A lui si numai a lui. Ideea este prim-ministru daca nu ne face surpriza, pe fondul schimbarilor constitutionale, de a veni cu un referendum ... surpriza :) pe care bizonul se va inghesui sa-l valideze.
Referitor la ultimul aliniat, maestre, nu mai pomeni nume de cretini, in argumentatii, ca ne exclud din Maestrie si nu vom mai fi maestri.

George Serban spunea...

PS: Maestre, ai observat corect ce smechera e Renata. Cu ce ameninta ea?!
Stie cat de bine-i sta tunsa scurt, si ameninta omenirea :)

Augustin Radescu spunea...

@ George
Maestre, presupun ca schimbari constitutionale suficient de radicale incit sa-i permita lui ceea ce pohteste vor intimpina o opozitie suficient de puternica, mai ales ca si din PDL ar sufla un vinticel ... Cred ca varianta asta ramine ca un plan B. Sperantele lui principale se leaga (cred) de schema pe care am descris-o. Nu lipsita, si ea, de unele subtilitati, despre care voi reveni cu un mic comentariu.
Cit despre Renata, iata ca, din nou, asa cum stiam de altfel, esti mai maestru decit mine. Fiinca tu cunosti varianta pe care eu doar o banuiesc. Pai dreptate-i asta?

George Serban spunea...

Maestre, in ceea ce o priveste pe Renata, nu e meritul meu. Este mai de graba, vina ta. Pe vremea cand erai doar un simplu, dar virtuos, cititor de bloguri, eu am participat la un cenaclu la care ai lipsit, eroare pe care sper sa o corectezi.

Doar Libertate spunea...

Pe Monica Tatoiu n-o suspectezi macar nici de prostie? ;)

Unknown spunea...

Doamnelor, Domnilor,Mă bucur că nu sînt singura care denunță amăgitoarea zicere despre Băsescu care ar ieși din joc în 2014. NU modofici constituția cum vrea mușchiul tău de dragul unui succesor, oricît l-ai îndrăgi. Nu are nevoie de nici un fel de referendum: dacă se modifică Constituția,poate spune - ca Iliescu sau chiar ca Havel - că, fiind alta, e și el altul și mai poate candida de două ori. Doar dacă s-a plictisit de Cotroceni se va coborî pînă la Victoria.

Augustin Radescu spunea...

@ Zoe Petre
Stimata doamna,
Basescu are pacate prea mari si prea grele ca sa-si imagineze ca va avea "pensie" usoara. Si cred ca Boc ar fi primul care, la figurat vorbind, "i-ar taia pensia cea nesimtita"! Si-ar mai fi multi! Asta ar fi, pentru el, un motiv suficient de a incerca sa-si "eternizeze" puterea cu orice pret. Sau, macar, sa amine cit poate clipa in care puterea va trece in mina altcuiva.
Ca sa nu mai vorbim de "boala puterii", de care el sufera de pe vremea cind era comandant de nava.
Asa incit, singura intrebare ar fi CUM va incerca el sa-si atinga scopul. Intrebare ce n-ar trebui sa fie doar retorica ci, ca la sah, urmata de clasica "ce-i de facut?".

Augustin Radescu spunea...

@ Petrisor
Despre Monica Tatoiu, am spus-o clar: n-o suspectez de NIMIC BUN!

Augustin Radescu spunea...

@ GS
Maestre, mai ramine doar sa-mi spui si CUM as putea indrepta eroarea pe care am comis-o FARA DE STIINTA. :)

renata spunea...

Măiaştrilor,
După intervenţia doamnei profesor Zoe Petre, mi-a scăzut cheful de tuns.
Mărturisesc că, deşi vizionam coşmarul unei Constituţii modificate, îl vizionam color. Adică Băsescu ÎŞI modifică puţin Constituţia, pentru ACTUALUL mandat.
De fapt, visul se cuvine a fi alb-negru sau negru, ce să ne mai complicăm atât cu cromatica, abia acum mi se pare şi mie evident că o modifică pentru VIITOR.
Unde găsim noi, în timpul rămas, atâtea milioane de ciuruiţi, încât, indiferent de cât de funcţională e maşina lui de vot, să nu mai aibă niciun viitor? Nici la Cotro..., nici în Victoria?

renata spunea...

...şi doar pentru Augustin
Preocupată aseară de gătit plăcinta cu brânză, am uitat de cenaclul Luciei.
Am citit azi comentarille.
Simt nevoia să fac şi eu unele şi am ales locul ăsta, fiindcă ai fost foarte activ şi preocupat. Iar acolo e deja tardiv.

Mie nu mi-a fost foarte greu să înţeleg, cu întîrziere, cine vorbeşte, cui, de ce...
M-a furat atmosfera şi mi-a părut rău că autoarea n-a exploatat la maximum legenda, a lăsat-o aşa, înfiptă în Carpaţi, taman la Baia Mare şi gata. E adevărat că dacă scriitorul vrea, ceasul poate să bată şi de 29 de ori, într-o lume fictivă. Numai că trebuie să te facă şi pe tine să-l auzi băngănind, de fix 29 de ori, fără să-ţi pese dacă e sau nu verosimil.

Cu tine am fost însă mie la sută de acord: erorile de gramatică, multe sau puţine, dovedesc înclinaţia tinerei generaţii pentru "las', că merge şi aşa"...
M-a uimit seninătatea cu care cealaltă tânără autoare mărturisea că pentru ea rămâne o enigmă când e cu doi de i, când e cu unul...
Mă gândeam, prin analogie, că la sindrofii cu ştaif, cică orice femeie de lume trebuie să ţină în poşetă o a doua pereche de ciorapi, identică celei pe care-o poartă, fiindcă, dacă se întâmplă să o agaţe, trebuie să se schimbe de urgenţă. Efectul unei ţinute de seară, midi, cu o dâră nesimţită de "fir tras", cică e devastator pentru imaginea cucoanei.
E! Cum să-i fi explicat autoarei că, dacă e nevoie, te opreşti din scris şi te pui cu burta pe carte un an, că talentul nu se pierde în vremea asta, că, decât să te vadă lumea cu găuri în ciorapi, mai bine pleci de la petrecere?

Acu' m-am calmat!

Trimiteți un comentariu