Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

marți, 29 iunie 2010

Cristoiu s-a portocalizat de tot!

Sigur, nu mai e o noutate pentru nimeni faptul ca fostul viitor urias scriitor, istoric, filozof si etc-ist a intors armele mai ceva ca la 23 August, moment istoric in privinta caruia titanul din Gagesti s-a declarat, nu o data, mare specialist. Nici n-o sa ma lansez in speculatii vizind motivele care l-au impins la asta ; nu ma intereseaza ce, daca sau cit cistiga de-aici. E treaba lui.

Remarc insa un aspect care mi se pare semnificativ nu doar pentru el, ci pentru multi altii ca el.

Printr-o intimplare irepetabila, am citit intr-un ziar despre care, pina ieri, nu eram sigur ca exista, un articol al celui pomenit mai sus.

Aparent surprinzator, citirea acestui articol mi-a amintit niste imagini realizate de politia de moravuri (sau cum s-o fi chemind), cind mai aduna lucratoarele cinstite de pe centura, in scopuri ce mie continua sa-mi fie neclare. Probabil ati remarcat si voi : multe dintre fete isi pun in cap pulovere, geci sau canadiene, pentru a nu fi recunoscute. Sint insa, de fiecare data, vreo 2-3 dintre ele care privesc, cu nonsalanta, direct in obiectivul camerelor de filmat, parca spunind: nu-mi mai pasa ce credeti voi, si-asa nu mai conteaza!

Citind articolul lui Cristoiu, am perceput acelasi gen de mesaj: ce rost are sa mai mimez jena, ce daca spun niste enormitati? Mai are vreo importanta? Si-asa ma stie toata lumea ...

Sigur, Cristoiu nu este singurul portocaliu aflat in acest stadiu de indiferenta ; ii stim cu totii pe cei care au renuntat de mult timp sa mai mimeze logica, obiectivitatea, corectitudinea, si care sint in stare sa debiteze cele mai absurde enormitati fara sa roseasca, fara sa clipeasca. E stadiul maxim de portocalizare ; dincolo de asta nu mai e, probabil, nimic.

Dar, fiindca nu cer nimanui sa ma creada pe cuvint, o sa va « livrez » citeva exemple, lasindu-va sa apreciati singuri daca si cita dreptate am.

1)      Ce credeti ca reprezinta, in optica lui Cristoiu, faptul ca 5 judecatori de la Curtea Constitutionala au votat impotriva taierii pensiilor ? Citez din marele analist : « O noua lovitura de stat a C.C ! »

2)      Ce sint cei 5 judecatori, in viziunea aceluiasi ? Citez, din nou: « Cinci epave feseniste!» Si nu doar atit ! Mai sint si « insi fara capatii » !! (din nou citat) si, unii dintre ei, « vesnic mahmuri » ( !)

Oare vreunul dintre ei o fi facut vreo declaratie «sub influenta bauturilor alcoolice» ? Stie maistrul Cristoiu pe cineva ?

3)   Ce sint, dupa parerea autorului, Crin Antonescu si Victor Ponta ? N-o sa credeti : « Cele doua starlete ale politicii noastre!»

      4)    Ce au facut ei, contestind legea saraciei la Curtea Constitutionala ? « au pus la indoiala insasi institutia de fond a democratiei!» Adinc, maistre !

Nu mai insist, ma tem ca o sa va plictisesc. Cert e ca maistrul Cristoiu reinventeaza mosierii si chiaburii anilor ’50, catre care trebuie sa se indrepte acum, cu minie proletara, privirea acuzatoare a intregului popor. Atit ca acum le zice moguli, care sint «tot mai incintati ca se apropie momentul cind vor calari tara» Evident, am citat din nou. Nu, nu din Ana Pauker!

11 comentarii:

DANIELA spunea...

but Cristoiu estye orange decind Basescu was mayor.

Augustin Radescu spunea...

Maybe, but he didnt let us know! Till now!

Anonim spunea...

...pur-si-simplu.... EXCELENT !....
Multzam de-o portzie sanatoasa de RAS!.... desi sunt dupa o zi de toot .... HMMM !....
NUMAI BINE de la Kukubau!

Augustin Radescu spunea...

Kukubau,
O sa rizi, dar daca nu veneam pe la tine, n-as fi scris asta. Pentru ca, in ziarul pe care l-am luat de la tine ca sa impachetez ceva, am citit articolul lui Cristoiu.

Constanta Ittu spunea...

Foarte bine, dar prea elegant! Nu merita asta un gagist fost trombonist la Gr.Preoteasa, fost si actual pupincurist de VIP-uri la putere! Ca si Pora sau Tatoiu, proaste de pica,si MAESTRUL si NASU'- PUPINCURASU nu mai contenesc cu proslavirea BESTIILOR PDL-ISTE si a sefului MAFIEI din ROMANIA, basescu! La asa popor, asa conducatori ...pacat! ..... nu toti romanii au votat pe imbecilul care i-a manipulat pe PROSTI, dar, ce mai conteaza....4 mil de prosti au decis soarta a 20 mil de indivizi!

Anonim spunea...

AHAAAAA !.... acu' stiu unde mi-e ... portofelu' !.... :)) :))
NUMAI de BUCURII sa ai parte !

Augustin Radescu spunea...

Constanta, ai dreptate, uneori stric orzul pe giscani! Maistul (!!) Jack ar merita mult mai putin. Dar acum nu-mi vine, ce vrei!

Augustin Radescu spunea...

Kuku, nu te grabi, in ziarul ala n-am invelit portofelul tau, ci cu totul altceva! Portofelul, dupa ce, evident l-am golit de ... praf, l-am abandonat in primul tufis. Sa fii iubit!

Anonim spunea...

Anonimul MIHAI 2:
( don kukubau poa sa puie
o vorba buna pentru mine)
La doua zile dupa măreata victorie a lui Traian Basescu din decembrie 2010
l-am auzit pe Ion Cristoiu la
un radio - cred ca Romania Actualitati - spunand ceva de genul:
”Putina lume stie cat de mult s-a antrenat Traian Basescu...Domnia sa a participat la vreo 10 ”confruntari” simulate in care
a fost mitraliat cu intrebari incomparabil
mai dure decat cele puse ulterior
de Antonescu si Geoana...”
Din grohaiala satisfacuta a maestrului
se intelegea destul de limpede
ca el insusi fusese partenerul de antrenament al lui Basescu.
*
Nu ca asta ar conta - in fond rezultatul
alegerilor a fost obtinut in diaspora si
la computere...Si sa nu uitam sa multumim
inteligentului Mircea Geoana.
*
Cred ca prietenia de afaceri dintre Cristoiu si Basescu s-a inchegat in campania pentru alegerea donșoarei EBA. Cam de atunci a schimbat Cristoiu macazul.
*
Greu de aflat care o fi fost motivul - probabil ca au contat si banii, dar , cinstit vorbind , Cristoiu a fost destul de ”paradoxal consecvent” in a se plasa contra curentului, iar pe la jumatea anului 2009 curentul domninat parea a fi cel anti Basescu...prin 2005 cand majoritatea covarsitoare - in frunte cu mine, dobitocul - eram cazuti pe spate ca ce tare e Basescu - Cristoiu face guerila anti...
Sunt o multime de oameni care s-ar jura ca gogosarul e obedient portocaliu dupa ce in alte timpuri s-au jurat ca e scula lui Iliescu.
*
Ma fac avocatul diavolului si evoc aplecarea lui Cristoiu spre parodie, spre mistocareala de buna calitate - probabil ca acum (cand grata fata de Basescu a atins paroxismul)
se amuza sa scoata lumea din sarite scriind chestii precum acelea citate...si pe mine ma apuca sila cand le citesc ...dar apoi imi aduc aminte de Traian Ungureanu si Andreea Pora - care nu pot fi nici macar banuiti ca ar simula linsul.
*
Este de notorietate ca visul vietii lui Cristoiu a fost sa ajunga director al TVR.
Zarurile au fost insa in aceste zile aruncate:
Ion Cristoiu va muri fara sa isi atinga acest obiectiv.
Sper ca vocile auzibile sa ii reaminteasca cat mai des acest fapt ...sunt sigur ca e un mod de a-i alimenta hepatita.

Anonim spunea...

Suntem, intr-adevar, o tara de prostanaci !

Augustin Radescu spunea...

Mihai2, bine-ai venit pe minunatele noastre plaiuri !
Vad ca ii atribui individului rangul de maestru, lucru pe care il dezavuez. Nu intimplator sustin ca e un biet maistru (desi, recunosc, a fost o vreme cind il suspectam de altceva)
Apoi, a vorbi de prietenie de afaceri intre Basescu si Cristoiu, ca si intre Basescu si oricine altcineva, pare aberant. Basescu n-are prieteni (poate doar pe Nastase ) si nu face afaceri (eventual, da tepe!).
La momentul lansarii pupilei pe orbita europeana, Cristoiu era deja portocalizat la creierii capului ; memorabila perla (citez dintr-o memorie proasta) « eu o votez pe Eba pentru ca e un tinar care poate si vrea sa invete » !!!
Sigur, vorba lui Paunescu, « Da, mai avem » ! TRU sau PRORA sint doar doua exemple. Dar ce zici ce tare vine din urma TATOAICA ? (fata asta parca simte ca mai e putin si expira matelotul, si vrea sa ia caimacul pe ultima suta)
« The point », in postarea mea, era doar renuntarea acestor personaje sinistre la ultimul strop de rusine, exact ca “veteranele” de pe centura.

Trimiteți un comentariu