Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

vineri, 18 iunie 2010

Doi crini?

Fiindca in "ziua motiunii" nu am fost acasa, n-am ascultat discursurile din parlament. Iata de ce, atunci cind cineva a postat pe blogul sau discursul lui Crin Antonescu, mi-am alocat jumatate de ora pentru a-l asculta cu mare atentie, desi cu mare intirziere, mai ales stiind ca liderul liberal este un foarte bun orator.

Trebuie sa spun ca asteptarile mi-au fost confirmate din start. Intr-adevar, fraza fluenta, verbul acid si bine tintit, exprimarea eleganta, dar nu alambicata, totul era facut pentru a darima orice bariere intre orator si audienta. Traian Basescu si oamenii lui erau desfiintati cu precizia chirurgicala.

Dupa vreun sfert de ora, tocmai incepusem sa regret ca nu sint un om de dreapta, sau Crin nu e un om de stinga. Constatare ce m-a facut, prin nu stiu ce mecanism de asociere, sa-mi doresc sa adaug la placerea urmaririi discursului, aceea a unei cafele tari si aromate. Drept pentru care am dat un click pe butonul "pause" al playerului si am purces spre bucatarie.

Si iata-ma inapoi, cu ceasca plina ochi si aceeasi nerabdare cu care reiei o carte care te tine cu sufletul la gura.

Dar, stupoare! Cel  care vorbea era, deja, altul. Un fel de Crin Antonescu 2! Un tip visceral si ranchiunos, care uitase pentru ce se afla acolo si cine-i era adversarul, care parea sa creada ca motiunea de cenzura viza vreun ipotetic guvern al PSD.

Un orator care calca in strachini, imputind PSD-ului greseli reale, dar care puteau fi imputate PNL-ului cu CEL PUTIN tot atita indreptatire.

Cum poti, de exemplu, sa imputi PSD-ului ca, in 2009, a guvernat alaturi de Traian Basescu (vreo 9 luni, din cite stiu)? Oare PNL n-a facut acelasi lucru, timp de vreo 4 ani?

Cum poti sa acuzi faptul ca fruntasi PSD "s-au dat", in 2009, cu Traian Basescu, cind fruntasi liberali au pus umarul la nasterea PDL si la cocotarea marinarului in virful puterii? Oare nu mai stie Crin Antonescu ce inseamna acel L din coada PDL-ului? Oare cum poate sa aminteasca el de un Diaconescu sau Sirbu, uitind de un Stolojan sau Stoica? Tradatorii lor sint rai, iar ai nostri sint buni?

Si, dincolo de toate astea, ce fel de apel la unitate adresezi unui om pe care tocmai l-ai luat la misto, cu o badaranie demna de un adevarat fruntas PDL-ist, si unui partid pe care tocmai l-ai acuzat de toate relele istoriei, de la Burebista incoace?

Era un apel REAL la unitate, sau doar un demagogic discurs electoral?

Pina acum, eram convins ca Traian Basescu este tot ce putea sa dea mai performant, aceasta tara, in materie de demagogie. Din acest moment, am dubii.

Sigur, avem cu totii ce ne reprosa. Unii altora si noua insine. ACUM, cind corabia ia apa, NU E MOMENTUL! Acum e momentul unei unitati ADEVARATE, nu doar declarative, a tuturor fortelor sanatoase ale natiunii!

P.S. Desi sint un om cu vederi de stinga, am multi prieteni liberali, oameni pe care-i stimez si-i pretuiesc. Daca vreunul dintre ei va considera ca sint (prea) subiectiv, il rog ca, inainte de a ma admonesta, sa citeasca si postarea mea de la http://augustinradescu.blogspot.com/2010/06/cui-prodest.html, dar si cea de la http://nastase.wordpress.com/2010/06/16/motiunea-poporului-invataturi/#comments

5 comentarii:

renata spunea...

Mulţumesc pentru recenzia discursului. Eu nu l-am ascultat, nici măcar în reluare, pe bloguri, fiindcă mi-era teamă că o să mă decepţioneze la un moment dat. Crin se porneşte a vorbi din cap, apoi, pe măsură ce se încălzeşte, controlează discursul din diafragmă, pe urmă de mai jos, de tot mai jos...
Dacă e să fim corecţi, după pericolul numărul unu care nu ne mai paşte, ci ne păstoreşte - Băsescu, pericolul numărul doi e să căutăm cu disperare alternative salvatoare. Fiindcă nu găsim. Sau găsim, minţindu-ne frumos.

Augustin Radescu spunea...

Cred ca-mi supralicitezi stocul de ghilimele. Cuvintul "recenzie" merita macar doua rinduri. Asta ca sa nu mai vorbim de procentele de subiectivitate, pe care mi le acord/arog cu nerusinare. Diferenta pina la 100 ma indreptateste sa spun ca ai avut mare dreptate sa nu asculti discursul respectiv. Pe de alta parte, asta imi spune ca il pretuiesti mult, totusi, pe Crin. (Altfel, nu te-ar deranja prea tare sa constati ca da cu mucozitatile in iahnie).
Daca prin cautare disperata intelegi cautare oarba (chestii, in principiu, echivalente, de cele mai multe ori) atunci, intr-adevar, mai bine lipsa.

Vania spunea...

Măcar că, de regulă, votez cu PNL, îi văd destul de... la stânga pentru gusturile mele.

Adevărat, în schimb, că ar trebui ocolite acum asperităţile cu PSD, căci doar două partide mai avem şi nu-s de vreun folos disputele între ele. După ce scăpăm de derbedei, au vreme să se contreze! Adică mai spre sfârşitul anului...

Augustin Radescu spunea...

Vania, mi se pare mie sau esti incredibil de optimist? Adica tu crezi ca spre sfirsitul anului am putea scapa de derbedei? (Ma rog, as zice "de derbedeu", ca doar unul conteaza!)
Sa dea Dumnezeu! Macar de-ar fi asa!
Ceea ce mi se pare stupid in frecusul asta dintre singurele doua partide ale Romaniei e ca tot dau vina unul pe celalalt si se ataca parca pentru a-i face o bucurie marinelului.

Anonim spunea...

Apropo de cum e… lumea ŞI * clasa politică * şi încotro ( ? )…
Să luăm aminte, privind mult mai departe… am să tot repet, depinde ŞI de noi, cei simpli, ce cerem, ce dorim, cui, şi dacă ne-om încumeta să ne impunem respectul, TUTUROR… tuturor politicienilor şi * politicienilor *, să cumpănim la ceasuri de răgaz, dincolo de tăceri, deasupra de cuvinte şi arc peste hule ne-om înălţa abia când om primi/accepta că :

Întoarcerea la Cele Dintâi … :
* … infrangerea dacilor si toate relele care s-au abatut asupra lor s-au datorat faptului ca isi pierdusera credinta si isi intorsesera fata de la zei. Totusi, sperau ca intr-o buna zi Marele Preot Deceneu se va intoarce si suferinta neamului dac va lua sfarsit.*
* … cand se va intoarce Deceneu? *

* – Intoarcerea lui Deceneu este mai mult o metafora. *

* – Si totusi… *

* – Ei, bine, Deceneu se va intoarce atunci cand vom fi pregatiti. *

* – De ce anume avem nevoie ca sa fim pregatiti? *

* – De credinta. Atat si nimic mai mult. *

http://www.formula-as.ro/2009/859/planete-culturale…/legendele-dacilor-10856
http://sfinx777.wordpress.com/2010/06/20/intoarcerea-la-cele-dintai-intoarcerea-la-credinta/

Că-n toate e un sâmbure de adevăr….

* Istoria îşi bate joc de cei care nu o cunosc, repetându-se. * ( Iorga )
* Nu e greu să găseşti adevărul, e greu să ai dorinţa de a-l găsi. * ( Iorga )

Sibilla

Trimiteți un comentariu