Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

joi, 8 iulie 2010

Simplu exercitiu electoral?

Am citit recent un asa-zis manifest lansat de Antonescu, intitulat « Nevoia de alternativa. Acum! » Mi-a parut mai degraba un document electorat, lipsit de pragmatism si incoerent.

Trec iute peste faptul ca, in optica liderului liberal, statul roman pare acefal cind, in realitate, el (statul, vezi bine !) este mult prea cefal, pentru a ajunge la chestiunile de fond.

De ce lipsit de pragmatism?

Fiindca Antonescu pare a crede ca PNL poate promova si impune aceasta alternativa acum, SINGUR, fara ajutorul PSD.

Nu-ti poti imagina, realist vorbind, ca vei produce un proiect politic, evident liberal, fundamentat pe criterii liberale (« Fundamentul acestui program trebuie să fie repornirea motoarelor economiei private ») dupa care vei invita PSD sa vina si sa semneze la rubrica « sustinatori/fani »

Singura atitudine cu adevarat pragmatica ar fi fost invitarea PSD la realizarea, IN COMUN, a unui asemenea proiect ! Nu poti oferi PSD-ului rolul slujnicei, si sa te astepti sa-l si accepte!

Crin Antonescu repeta gafa (sau poate nu ?!) din discursul de la motiunea de cenzura cind, dupa ce l-a urechiat zdravan pe Ponta si a sters pe jos cu PSD-ul, a facut, angelic, apel la unitate!

De ce incoerent ?

Crin Antonescu propune « Un program realist şi dezideologizat (?) pentru combaterea crizei !»

Pai atunci, de ce « noi, ca liberali, sintem obligati...»? Si de ce « Fundamentul acestui program trebuie să fie repornirea motoarelor economiei private”? Poate ca fundamentul acestui program ar trebui sa fie interventia masiva a statului! (Ca tot se plingea liderul liberal ca « românii nu mai au astăzi încredere în stat. Statul nu-i mai protejează ... »; suna al dracu’ de liberal!!!)

Daca e un program de criza, liberalii pot admite, scuzabil chiar si pentru sustinatorii lor, masuri social-democrate. TEMPORAR! Adica pina trece criza. De exemplu, reintroducerea impozitarii progresive! Dupa cum si social-democratii pot admite masuri liberale, la fel de temporar. A la guerre comme a la guerre! La o adica, poti accepta ca, in anumite circumstante, dinamitarea barajului de la Cotul Pisicii poate fi un lucru benefic. Poti admite sa ti se puna lipitori! Nu inseamna ca ai accepta toate astea ca pe normalitate !

Numai ca Antonescu ne spune ca e program de criza, dar cu masuri ... eterne!

("Noi trebuie să propunem soluţii care au şanse de a rezista în timp")

Desi mi-a placut tare mult aritmetica, acest « manifest” este, pentru mine, o problema cu prea multe “aflamuri”. Asa ca, pina la proba contrara, imi pare a fi un simplu exercitiu electoral. Mi-ar placea sa ma insel !

 

 

5 comentarii:

GS spunea...

Am citit acest document si, asa cum ai observat, am decis sa nu-l comentez, sa nu-l preiau pe blogul meu, asa cum procedez cu toate actiunile presedintelui Antonescu care simt ca ma reprezinta. Sper ca doar din motive de o scurta si trecatoare oboseala, pe care as putea face efortul de a o intelege, domnul Antonescu este mai prezent prin retorica in conducerea partidului decat prin actiuni concrete. Voi comenta aceasta opinie la momentul potrivit.
In ceea ce priveste relatia PNL-PSD, la care te-ai referit in treacat, am sentimentul ca exista un grup format din Crin Antonescu, Ludovic Orban, Victor Ponta, Adrian Nastase care, precum in bancul acela cunoscut, se fugaresc prin decalaratii, intrebandu-se cu ingrijorare daca nu cumva fug prea repede. Nu foloseste nimanui aceasta strategie. Pe oameni, atat de stanga cat si de dreapta, aceasta "strategie" ii irita mai mult decat isi imagineaza liderii pe baza unui feadback total eronat, venit de la talibanii celor doua partide.
OK?

Augustin Radescu spunea...

Maestre, mi se par absolut corecte aceste observatii; de altfel, am incriminat acest ping-pong de acuze si "intepaturi" intre cele doua partide si pe blogul lui Adrian Nastase. Culmea ridicolului mi se pare ca acesti lideri sa puna problema, cum puneam noi cind eram mici, ca "nu ei au inceput". Oare, pentru acesti politicieni de calibru, e asa de greu de inteles ca sintem, in acest moment, "condamnati" sa fim de aceeasi parte a baricadei?

Anonim spunea...

Liderii celor doua partide inteleg ca sunt de aceeasi parte a baricadei,in partea cealalta aflandu-se cei care guverneaza.
Nenorocirea este ca majoritatea electoratului nu se gaseste in spatele celor doua tabere ci, undeva, spectatoare pe partile laterale ale baricadei.
Liderii opozitiei incearca prin mijloace propri sa atraga de partea lor cat mai multi spectatori din laterale cat si sustinatori de la partea adversa.
Numai ca, in acest demers, vor sfarsi prin a ridica o noua baricada, de aceasta data intre partidele opozitiei.
Noua baricada va produce efecte pozitive doar atunci cand de partea portocalie a actualei baricade nu vor mai fi sustinatori.

Augustin Radescu spunea...

Plano, am impresia ca fiecare lider al opozitiei are baricada LUI. Asta si din cauza ca electoratul are un comportament ambiguu, uneori chiar paradoxal.
Acest comportament, la rindul lui, isi trage seva din purtarea, uneori incoerenta, alteori contradictorie, ades duplicitara a liderilor.
Pare c-am intrat intr-un cerc vicios din care vom putea iesi doar prin efortul unor lideri de a-si depasi conditia actuala. Adica, la asemenea vremuri , avem nevoie de oameni pe masura!

Anonim spunea...

@Augustin
Pana nu se vindeca de manelism politic si civic... majoritatea romanilor de astazi nu ii ia in seama pe liderii politici seriosi.

Trimiteți un comentariu