Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

miercuri, 15 septembrie 2010

Mimi se intoarce (3)

Da nu v-am zis ce program incarcat am avut in toate zilele astea.
In primul rind, si cel mai important, de patru ori pe saptamina (luni, miercuri, vineri si luni) aveam impachetari cu namol.
Numai cine n-a plecat intr-o calatorie de durata nu stie ce inseamna o impachetare. Pina le potrivesti pe toate te trec sudori. Si cind, cu chiu cu vai, ai terminat, ai reusit sa inchizi geamantanul si oftezi usurata, zaresti prin casa un obiect absolut, dar absolut indispensabil pe care ai uitat sa-l bagi. Si ca sa-l bagi trebuie sa desfaci totul, sa scoti altceva ca sa-i faci loc, si nu te-nduri de nimic, si uite-asa!
Cam asa si cu impachetarile astea, cu noroi. Ma rog, namol, nu-i tot dracu’ ala?
Ideea e sa te treaca sudorile, cica o data cu sudorile iti iese si raul din tine. Aici ar trebui adus marinelu si ai lui!
Un observator atent o sa ma-ntrebe: bine, bine, da’ ca sa tot impachetezi, nu trebuie sa mai si despachetezi, din cind in cind?
Exact asa-i!  Good point, man! Si-ntr-adevar: marti, joi si simbata aveam despachetari cu namol. Acu, stie toata lumea ca despachetatul e mai usor. Dar daca va spun si cit de placut e…
Cum va mai ziceam, am facut impachetari cu namol. Ei bine, de luni pina marti, namolul ala se usuca si crapa. Si s-a gasit un mintos sa descopere ca cea mai buna metoda de despachetare e cu … vibratii. Sa-i dea Dumnezeu sanatate, maica, zicea o babuta.
Asa ca te baga la vibratii acolo, la aparat, de cade namolul dupa tine cum cadea calcanul dupa casa mea la cutremurul din `77. Sigur, pentru asta e nevoie de un vibrator zdravan, nu gluma. Da n-am auzit una sa se plinga. Ba, vreo citeva au incercat sa se namoleasca din nou, in aceeasi zi. Da n-a tinut, ca daca nu se usuca bine namolul, nici nu cade dupa tine, oricit te-ar zgudui ala. Si te mai faci si de cacao, ca uite la aia, n-a venit la tratament, a venit la vibrator, alea-alea. Stiti cum e, gura lumii …Nu va mai ajunge, r-ati ale dracu de si-asa mai departe...
Plus de asta, pe joi, asa, s-a stricat si vibratorul … Pina sa-l repare, ca sa nu intrerupem tratamentul au chemat, in loc, un cioban de prin zona. Da n-a dus nici ala prea mult. Pe la jumătate, i s-a ars motorul. Sau rotorul, ceva. Asa ca au ramas citeva nedespachetate.
Sa le fi vazut seara, la cantina, nu voiau bucataresele sa le dea de mincare, ca nu le recunosteau. Va dati seama, si nedespachetate, si nemincate, si …
Copac peste pupaza, cum se spune, duminica am vrut sa fac o excursie prin padure. Si cum mergeam eu asa, pe potecuta, odata aud niste plinsete si suspine. Ma apropii tiptil si zaresc o fatuca, la marginea unui tufis, care plingea mocnit, cum arde focu-n paie ude…
- Alo, cine-i acolo?  - strig incetisor.
- Sint eu, Scufita Verde! Da tu cine esti?
- Sint eu, Mimi, blogerita!- am incercat si io sa ma dau mare.
- Ai, nu ma-nnebuni! Esti copil? Aia de scrie pe blogu lu Augustin Radescu? Fa, da fraiera mai esti! Pai tu nuz dai seama ca ala face trafic pa blana ta? E ca cum ar fi pestele tau, da tu nu stii, paradito care esti!
- Ai dreptate, nu m-am gindit … Da tu de ce plingi?
- De fraiera ce sint, de-aia! Am vrut sa ma duc la bunica, la casuta din padure, dupa sor-mea, Scufita Rosie. Numai ca aia, mai smechera, a stiut drumul si-a luat-o pe unde trebuie. Io, dac-am fost fraiera si n-am stiut, am luat-o peste tot!
- Sincer, nu prea inteleg…
- Pai nu ti-am zis? Nestiind drumul, am apucat pe carari gresite. Si, unde era codrul mai des si mai intunecos, m-am intilnit cu Vinatorul
- Si ce mare scofala, vinatorul asta?
- Nu, fato, n-ai inteles. M-am intilnit cu A.S. „Vinatorul”. Erau toti, acolo, la un chef de paranghelie… Siz dai seama …
Acu, ce sa mai zic? Vorba lu Gabi Lunca:
Suparata sint pe lumeeeee, aoleooooo
Mi-as face casa-n padure, draga
Sa stau acolo pustie
Nimenea sa nu ma stie, of, of, dragaaaa
……………………………………………………………………………………………
De-aia zic: Oi fi fost la Govora, oi fi fost la Gomora? Ca n-avui nici GPS-ul la mine …

21 de comentarii:

Ioan bistriţeanul spunea...

Salutare. Mă bucur să ne regăsim aici. Propun un schimb de link-uri. Ne mai citim. Aştept link pe un com. la mine.
Eu am http://ioanbistriteanul.ro

renata spunea...

Maestre,
io ştiam că nămolu' e mare reactivator de dureri, bunăoară, dacă te durea genu'chiu' când ai plecat la tratament, când revii, te doare de te sparge. Semn că lucrează nămolu'.
Dar lu' doamna Mimi i-a reactivat nişte chestii mai subtile. Vreau să zic, ca să ne înţelegem noi, ca doi oameni adulţi, că dacă stătea mai mult la Govora (pe care, vezi bine, o cam confundă cu Gomora, în urma tratamentului), ajungea să povestească toate defecţiunile tehnice ale vibratorului şi toate urmările lor (deşi, dacă se strică şi maşinăria, nu văd ce soluţie alternativă există), de trebuia tu, domnia ta, om serios, să umbli după un cerculeţ d'ăla în care se scrie "cinşpe" la filme. Dacă mai lua şi-un longdrinc (cu n inclus) după masa de seară, cereai spaţiu de găzduire pe blogurile alea unde te prezinţi cu mama, cu tata, cu avocatu', să certifice ei că eşti major, vaccinat şi-ai înţeles că prezervativul nu e balon.
Ca să nu lungim vorba: n-o mai lăsa să plece de capul ei, că nu cred că o mai recuperaţi (pentru condominiu), data viitoare.

madam Mimi spunea...

Distinsa doamna Renata,
Va multumesc tare mult pentru observatiile dumneavoastra aspre, dar severe. Ele imi vor fi, pe mai departe, ca firul rosu dintr-un cintec, al carui nume nu mi-l mai amintesc.
Cu respect, Mimena

Augustin Radescu spunea...

@ Ioan bistriteanul
Te voi vizita cu placere, dar schimbul de linkuri nu-l practic din principiu.

renata spunea...

Iubită doamnă Mimi,
Ce vorbeam io aşa, la colţu' blogului cu domnu' Rădescu era între noi, bătrânii...
Pe dumneavoastră vă salut din tot sufletul, că v-aţi întors acasă şi sper, din acelaşi tot, că n-aveţi nevoie de reparaţii majore după tratament. :))

madam Mimi spunea...

Doamna Renata,mi-ar fi cam greu sa ma fac ca nu bag de seama ce ziceti dvs., pe la coltu blocului, despre mine, chiar daca incepeti cu "maestre". Mi s-ar fi parut cam hipocrit sa-i scriu lu domnu Augustin "Domnu Augustine, zi-i lu doamna Renata" si tot asa. Acuma bag sama ca am uitat sa va multumesc ca mi-ati zis ce trebe si ce nu trebe sa scriu. Mi-a mai zis unu inainte, dar, fiind den familie, n-o sa va pun doi, si nici n-o sa multumesc de doua ori.
P-aia cu piciorul meu chiar n-am inteles-o, da sa stiti ca n-o sa stau acuma sa puneti dvs bateria, sa vedeti daca mi se-ncordeaza. Cu acelasi respect ca mai sus, doamna Mimena!

Vania spunea...

Da, fără GPS e dificil de localizat...

Anonim spunea...

Off topic
Donmule Augustin, în postarea http://nastase.wordpress.com/2010/09/16/de-ce-ne-trebuie-o-alta-abordare-in-tema-pensiilor/#comment-105120 aţi intrebat ce s-a întâmplat cu comentatorul "INSTALATORUL".
N-a dispărut de pe blogul lui AN. Comentează sub nick-ul "dlnimeni" Când a hoărât să-şi schimbe nick-ul, cândva dupa înfrângerea lui Geoană, a anunţat într-un comentariu această schimbare. Sub acest nou nick are şi un nou blog (Blogul Domnului Nimeni) pe care publică, destul de rar, articole proprii, dar cu comentarii oprite.
Să auzim şi de bine!
Ged

Augustin Radescu spunea...

@ Ged
Multumesc foarte mult, e o veste excelenta. Sincer, ma bateau tot felul de ginduri.
Am ratat anuntul cu pricina si de mult ma tot intrebam ce s-a intimplat. Multumesc inca o data si mai poftim pe-aici. Toate cele bune!

Anonim spunea...

Doamna Mimi, parerea mea este ca trebuie sa fiti mai atenta cu impachetarile alea ... sa nu abuzati.
Pot sa produca dependenta si exista riscul sa intrati in sevraj cand renuntati brusc la ele.
@Augustin
Fostul INSTALATOR si actualul dlnimeni este un admirator al Ayei?
Contele imi atragea atentia ca dlnimeni este CINEVA.
Cine este acest CINEVA???????
Asta este blogul lui:
http://dlnimeni.wordpress.com/

Augustin Radescu spunea...

Theo, Cred ca doamna Mimi, la valoarea si pregatirea dumneaei, este constienta de pericolele de care vorbeai si le va evita cu intelepciune.
Cit despre instalatorul, chiar daca era un admirator al ayei, nu a aratat-o. Postarile semnate "dl. nimeni" nu le-am citit, nu stiu daca a cirmit macazul. O sa incerc sa ma edific.

Anonim spunea...

Eu zic ca a cirmit macazul :(
Mi-a scris mie acolo ca ... "am depasit limita in comentariile mele din ultimul timp" si multe altele... ciudat cat de mult seamana comentariul lui cu ale celorlalti. :( :( :(

Augustin Radescu spunea...

@ Theo
dracu stie! Faptul ca e critic cu tine nu inseamna neaparat ca e in barca ailalta. Dar ar putea fi, nu stiu!

Anonim spunea...

O sa vezi.
Urmareste ce scrie.
As vrea sa ma insel dar...

leo spunea...

indiscret mai ieşti, gedodacule! :)
da di ce nu-i spui tălică lui nea Augustin şi sub ce urechi te poate recunoaşte prin grădiniţa cu pricina?! că, vezi ghini, de-atâta împachetări în noroi, greu îi vine să despacheteze la măşti...
PS
pe madam Ionica o dăduşi în gât pe Sfinx, pe dom Doru îl dăduşi în gât acilea, treabşoara asta cu informărili îi ca mersu pe... tricicletă... ;)

leo spunea...

Theo,
văz că nu mă crezi colo-şa, repet ici-şa: instalatorul NU este încartiruibil în vreo tabără, că, ezact la fel ca Augustissimul, de ce nu, ca ăsta baci, îi prea tare de cap spre a putea fi încadrat fie şi pe post de berbec în vreo turmă.
cât despre ce-a zis contele, am zis şi eu, că e cineva, dar pe blog, în sensul că nu e un nimeni, ci chiar cineva care contează prin calitatea postărilor; în afara blogului e un fost liberal, rătăcit scurtă vreme prin preajma pedelacheilor, dar, repet, lipsindu-i calităţile de placidă rumegătoare, şi-a revenit relativ rapid; din câte pricepe de la distanţă mintea de baci, a devenit mai apropiat celui pe al cărui blog intrase am rupt în două: pe de o parte admirându-l, pe de alta firesc contestându-l, ca adversar politic; pe cale de consecinţă, volens-nolens, a devenit mai apropiat şi faţă de consiliera ANeului, Ionica cu pricina, aya, ştii tălică şi anume care... ;) însă în niciun caz în materie de diversionit, lucru sub nivelul lui, ci exclusiv în sens constructiv, cum îi şade bine unui om al ideilor şi proiectelor.
cam asta ar fi de zis. părerea mea. sper, mai explicită acum...
no, servus, dragilor!

leo spunea...

PS
precizare, pentru cine mă „cunoaşte”, nenecesară, dar pentru tălică probabil utilă: tot ce am spus se bazează mai mult pe proverbiala-mi intuiţie feminină, decât pe certitudini desprinse din meandrele concretului; că tare-mi place să mă vâr în pielea altora, dar nu la modul la care îl fac unii-alţii, schimbând la avataruri, ci încercând să-i percep pe alţii aşa cum sunt, nu aşa cum se insinuează... ;)
PPS
no, Augustissime, mi-am consumat postărili pe luna asta, şi nici n-apucai să te salutez! nu-i bai, ne-om cimili la gura sobei şi-n octombre, de nu ne-o apuca novembăr reinu hălăduind când unu, când altu, când ambii doi pe alte meleaguri... deşi govora nu-i tumna dăparte de (g)olăneşti... ;)

Augustin Radescu spunea...

Leo draghe, vad ca tot ce aveai sa-mi spui, i-ai spus lui Ges si, mai apoi, lui Theo. Sigur, tot e bine c-ai mai gasit puteri sa ma saluti, dar un repros tot ti-as face: pe vecina mea de dedesupt, madam Mimi, e posibil sa n-o saluti?

Augustin Radescu spunea...

Leo, cu geografia nu cred ca stai prea bine: localitatea aia a ta (golan esti) e mai aproape de Gomora decit de Govora! :)))))

renata spunea...

Rădescu,
ce mai faci?
.................

Augustin Radescu spunea...

Multumesc de intrebare, doamna! Umpicracit...

Trimiteți un comentariu