Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

luni, 24 ianuarie 2011

Cugetare cu ghivent (Basescu a gresit o litera!)

Nu cred ca e nevoie sa amintesc cine a declarat, ritos: „Decizia ICCJ trebuie respectata”!

Desi scurta, dar concisa (!), aceasta declaratie ne ofera mai multe informatii decit s-ar putea crede; trebuie doar sa ne aplecam cu atentie asupra ei.

Trebuie, mai intii, sa ne punem o intrebare ajutatoare: CUI i se adresa declaratia lui Basescu? Mie, banuiesc ca nu! De fapt, chiar nu reusesc sa imi imaginez un alt „destinatar” in afara de Boc. Numai ca aceasta ipoteza, singura plauzibila de altfel, naste alte intrebari. Una absolut benigna ar fi de cind Basescu ii trimite mesaje lui Boc prin intermediul televiziunilor? Chiar nu mai au alte cai de comunicare? O alta, ceva mai coroziva, ar fi cum de un jurist de mare forta (ma rog, teoretic vorbind), constitutionalist (si mai teoretic vorbind), nu se descurca in materia pe care ar trebui s-o aiba la degetul mic. Si daca-i asa, cum de mai e INCA in functie?

Mai important insa: declaratia lui Basescu este, la rigoare, gresita!! Si, desi e gresita doar o litera, acea litera schimba totul, radical.

Iata forma riguros corecta: „Decizia ICCJ TREBUIA (iar nu trebuie) respectata”! Cu alte cuvinte, guvernul Boc ar fi trebuit sa se conformeze acestei decizii din chiar momentul in care aceasta a devenit publica, iar nu abia la indicatiile pretioase venite din deal.

Nu cunosc incadrarea juridica a nesocotirii, ATITA TIMP, a deciziei ICCJ de catre guvernul Boc, dar cineva ar trebui sa raspunda pentru asta. Cel putin, asa banuiesc ca ar sta lucrurile intr-un stat cu adevarat democratic! Voi ce credeti?

8 comentarii:

Unknown spunea...

Absolut corect!

Augustin Radescu spunea...

Una dintre acele triste situatii cind ti-ai dori sa n-ai dreptate ...

Anonim spunea...

Astia nu respecta NIMIC.
Eu cred ca ne indreptam cu pasi repezi spre totalitarism.
Nu mi-am imaginat ca ni se poate untampla asa ceva.

Augustin Radescu spunea...

Theo: daca nu cumva, mai degraba, am ajuns deja acolo! Chiar daca inca se incearca pastrarea unor aparente ...

renata spunea...

Nu de ce comunică preşedintele cu premierul prin intermediul televiziunii...asta nu e chiar aşa de ciudat. Televiziunea e, totuşi, o cale de comunicare. Nedumerirea mea este de ce, ori de câte ori Băsescu are ceva de comunicat, trebuie să se ţină de coarnele unui cărucior de supermarket? Chiar nu mai e în stare să stea pe picioarele de dinapoi fără proptele?

Augustin Radescu spunea...

Renato, observatia ta este riguros corecta. Iar explicatia instabilitatii respective se ascunde in ... apa minerala. Cu alte cuvinte, "in Borsec veritas"! Eu tot astept sa-l aud, intr-o zi, spunind ca a fost sub influenta apei minerale!

Anonim spunea...

curat murdar?

Augustin Radescu spunea...

Da, domnu' comisar!

Trimiteți un comentariu