Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

luni, 7 februarie 2011

Cum isi poate pierde USL electoratul

Pur si simplu ma intristeaza talibanismul care razbate din unele luari de pozitie liberale. In primul rind, triumfalismul rezultat din credinta ca PNL a iesit « biruitor » din negocierile cu un partid mai mare si mai puternic, PSD. Care sint, dupa parerea lor, coordonatele « victoriei » liberale ?

- « USL va avea un program economic de dreapta »

E o naivitate sa crezi ca Romania de azi poate fi condusa pe baza unui asemenea program. Sigur, vor exista masuri liberale, simultan cu (sau chiar anticipate de) masuri puternice de stinga, fara de care nivelul maxim de suportabilitate admis de o populatie grav pauperizata ar fi instantaneu depasit.

- « cota unica, TVA diferentiat »

Acest nou succes e, de fapt, o cota unica ... diferentiata. Asa ca victoria liberala e, aici, a la Pirus !

- « obtinerea paritatii »

Prezentarea acestei concesii facute de PSD, in numele cauzei comune, drept o victorie (victorie impotriva unui aliat ???) ma dezamageste poate mai mult decit orice.

Un lucru important, de care ei fac abstractie, e ca nu pleci la lupta, intr-un razboi, avind un aliat pe care vrei sa contezi, in care vrei sa ai incredere, si pe care-l bestelesti si-l injuri la fiecare pas!

Si, daca tot « scapa », la adresa noilor aliati, chestii de genul « partidul televiziune » (ca sa nu pomenesc decit un exemplu), nu stiu cum ar digera ca ceilalti sa le aminteasca unele lucruri cu care liberalii nu se pot deloc mindri (iata, eu, spre deosebire de ei, ma abtin sa le nominalizez ; cui ar folosi ?)

Dar aspectul cel mai important e urmatorul:

Succesul acestei aliante (la viitoarele alegeri) poate depinde de masura in care electoratul va intelege ca e vorba de o constructie facuta cu buna-credinta, in care fiecare dintre parti vine cu tot ce are mai bun, in care nimeni nu a biruit pe nimeni, nu a pacalit pe cineva si nu a obtinut mai mult decit a meritat.

Ceea ce spun vocile pe care le-am amintit aduce cu ceea ce spun si politrucii oranj (Antonescu a sarutat stinga lui Iliescu, Ponta s-a lasat pacalit de Antonescu, Voiculescu a cumparat PNL-ul cu o antena etc etc). Sint idei extrem de perverse si toxice, menite sa demobilizeze electoratul traditional al celor doua partide mari care, simtindu-se tradat, vindut, pacalit, nu s-ar mai prezenta la vot. Mai e nevoie sa spun cui servesc aceste idei?

6 comentarii:

lehman25 spunea...

Sa nu fim ipocriti. In 2007-2008 PNL-ul a rezistat multumita ajutorului parlamentar PSD ! Ca nu uitam noi niste "chestii" despre rosiatici e OK, dar nici nu sunt multe variante daca vrem pe bune sa scapam de maimute si oricum azi e ca si ieri, mai trebuie sa se aseze cineva la aceasta masa, altfel e doar un fas si ca fasul se duce !

Augustin Radescu spunea...

@ lehman25
Nu stiu cui se adreseaza apelul "sa nu fim ipocriti". Eu personal sint total neimplicat; nu am fost in viata mea inregimentat politic, nici ca membru de partid si nici altcumva! Tot ce pot spune e ca sint un om cu vederi de centru-stinga. Pentru mine, tot ce conteaza in momentul de fata e sa scapam de Basescu; singura sansa mi se pare USL si tot ce afecteaza sansele de reusita a acestei aliante ma deranjeaza.
Nu cer nimanui sa stearga ceva cu buretele, dar cred ca pina la atingerea scopului propus s-ar putea abtine, nu?

Matilda spunea...

Să sperăm că electoratul va fi convins de "buna credinţă" şi va vota aşa cum trebuie. Altfel, portocaliii vor distruge tot ce a mai rămas cît de cît neatins.

lehman25 spunea...

Trebuie sa-mi cer scuze, am citit pe diagonala si am inteles gresit, credeam ca esti un alt liberal entuziasmat de USL . Inca odata te rog sa-mi accepti scuzele !

Augustin Radescu spunea...

Matilda, sincer sa fiu, speranta mea este ca lucrurile se vor precipita cu mult inainte de alegeri. Voi detalia in curind si de ce! Alegerile si electoratul care bla bla bla, asta e, de fapt, ultima sansa. Dar, stii cum e: cu cit mai devreme, cu atit mai bine!

Augustin Radescu spunea...

@ lehman25
OK, man! No prob!

Trimiteți un comentariu