Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

luni, 13 iunie 2011

Restringerea drepturilor cetatenesti?

 Legea 3/2000 (zisa si Legea referendumului), art. 13(3) stipuleaza:
“Proiectele de lege sau propunerile legislative privind modificarea limitelor teritoriale ale comunelor, oraselor si judetelor se inainteaza Parlamentului spre adoptare numai dupa consultarea prealabila a cetatenilor din unitatile administrativ-teritoriale respective, prin referendum. In acest caz organizarea referendumului este obligatorie.”
Cu alte cuvinte, unul dintre drepturile legale ale cetateanului roman este acela de a i se cere parerea, si de a i se oferi posibilitatea sa si-o exprime printr-un referendum, cu privire la eventualitatea modificarii impartirii administrativ-teritoriale a tarii.
Asadar, pentru a-si atinge scopul, guvernul va fi obligat sa abroge respectiva prevedere legala (vezi bine ca prin asumare), asta insemnind, implicit, taierea unui drept cetatenesc de pe lista. Trec peste motivarile puerile de tipul « ca sa fie bine », « ca sa creasca porumbul mai inalt » sau « ca sa faca scoafa mai multi catei» si ajung la art. 53 din Constitutie :
(1) Exercitiul unor drepturi sau al unor libertati poate fi restrans numai prin lege si numai daca se impune, dupa caz, pentru: apararea securitatii nationale, a ordinii, a sanatatii ori a moralei publice, a drepturilor si a libertatilor cetatenilor; desfasurarea instructiei penale; prevenirea consecintelor unei calamitati naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav
.
(2) Restrangerea poate fi dispusa numai daca este necesara intr-o societate democratica
. Masura trebuie sa fie proportionala cu situatia care a determinat-o, sa fie aplicata in mod nediscriminatoriu si fara a aduce atingere existentei dreptului sau a libertatii.
Asadar, asumarea raspunderii pe o lege care restringe drepturile cetatenesti este, in acest caz, in mod indubitabil, neconstitutionala.
Si, daca n-ar fi asa, ginditi-va ce precedent ucigator ar putea reprezenta o asemenea manevra. Sau, mai bine, nu va ginditi! 

4 comentarii:

renata spunea...

Presupunând că totuşi se întâmplă, cumva îi mituiesc pe udemerişti, şi se asumă legea asta... speri,măcar, că vor ieşi oamenii pe stradă? Câţi? 40? 400? 4000?

Augustin Radescu spunea...

Renato, din pacate eu nici macar nu cred ca UDMR-ul este chiar asa de deranjat de varianta cu 8 judete. La urma urmei, e totusi un pas inainte, pentru ei. Si, de cind s-au infiintat, au practicat politica pasilor marunti.
Citi vor iesi in strada? Nu stiu. Oricum, infinit mai putini decit in orice tara democratica. Eu, deocamdata, stiu (doar)unul!

George Serban spunea...

Deja, toate actiunile acestui regim politic - acum, nummai e vorba de guvernare - sunt antinationale, criminale in domeniul sanatatii si neconstitutionale.

Anonim spunea...

Total de acord cu dumneata.
sa fii iubit
marcus

Trimiteți un comentariu