Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

vineri, 26 august 2011

Partidul-cameleon

PDL-ul isi schimba culoarea! De ce? Din aceleasi motive ca cameleonul (!): ca sa-si piarda urma, ca sa se fofileze. Se leapada de portocaliu, sperind ca, in felul asta, vor parea mai curati, mai uscati.
„Toate nenorocirile, toate porcariile, toate magariile din acesti ultimi ani? Nu noi le-am facut, ci portocaliii. Noi nu, noi sintem verzi! Mov! Kaki! Altfel! Altii
Daca ar avea vreun motiv de mindrie pentru ceea ce-au facut in aceasta guvernare, s-ar infasura in portocaliu si ar iesi sa faca bai de multime. Asa, incearca sa se ascunda prin cotloane, ca sobolanii. Incearca sa ne convinga ca sint altii.
PDL-ul isi pune pantalonii maro! Degeaba, o sa-i tradeze mirosul
Nu cred, nu vreau sa cred ca o sa le mearga. Doar stie o lume intreaga: PDL-ul isi schimba culoarea, dar naravul BA!
P.S. Cer scuze tuturor porcilor si magarilor care, pe buna dreptate, se vor fi simtit ofensati de sintagma pe care, in criza de inspiratie, am folosit-o mai sus: " toate porcariile, toate magariile din acesti ultimi ani"

7 comentarii:

Anonim spunea...

Sunt disperati. Nu stiu ce sa mai faca sa nu piarda puterea .... sigur vor incerca sa fure atat cat vor avea nevoie.

Augustin Radescu spunea...

Nenorocirea e ca nu vad USL-ul facind ceva pentru a preintimpina asta!

Nicolae Nicu spunea...

Şi, dacă USL-ul ar face ceva şi ar preîntîmpina asta, ce chichirez am avea? Vi se pare că ar fi altă gîscă în altă traistă? Şi, dacă ar fi chiar altă gîscă, ce folos, nu tot gîscă e? Că altă traistă cu atît mai puţin contează, precum un ambalaj diferit la o marmeladă la fel de proastă... De 22 de ani tot schimbăm pe Tanda cu Manda şi pe dracul cu ta-su', căci fiecare guvernare a fost mai proastă decît precedenta. Dar, în politică aceiaşi derbedei sînt, tot nevestele lor, tot amantele lor, tot odrasele lor, tot clienţii şi acoliţii lor! Tot pe ei şi neamul lor de ticăloşi în rotim... ca cadre! El la PSD, ea la PDL, odrasla la PNŢ, naşă-su regalist, naşa republicană, amantul naşei UDMR-ist, bunica kominternistă, bunicul legionar, şi toţi la un loc anticomunişti de să rupă lanţul şi fiecare în parte care anticeauşist, care antiantonescian, vai şi-amar!

Greşeala catastrofală pe care o pot face alegătorii la viitoarele alegeri... sînt două: una, să se prezinte la vot şi, încă una, să identifice pînă la absolut atotputernicia răului înconjurător cu Băsescu şi Boc. Ar fi ca şi cum chirurgul ar confunda o uriaşă tumoare malignă abdominală cu o sarcină dublă extrauterină! Şi, cum adevărul e că Ciomu este unul dintre noi...

Augustin Radescu spunea...

Nicule, opinia ta ma surprinde!
In primul rind, teza ca "toti sint la fel" e fundamental gresita, cam cit egalitarismul comunist. Sigur, toti cei care umbla cu borcanul cu miere, baga un deget (sau doua!!) inauntru si apoi si-l ling. Si eu as face la fel!! Unii, insa, pleaca cu borcanul / borcanele acasa. Dar nici macar asta nu e o deosebire de esenta.
Minarii, mai mici sau mai mari, au facut, intr-adevar, toti. Numai ca niciunul, pina la puterea portocalie, n-a indraznit sa-ti spuna ca el e mai presus de lege. Niciunul n-a facut din Constitutie o cirpa de sters pe jos, ca Basescu! Niciunul nu ne-a sfidat ca Elena Udrea! Nicio putere, pina la astia, nu a pus in posturi cheie oameni de o incompetenta absoluta, pentru care bacalaureatul reprezinta aventura vietii. Nimeni nu si-a permis sa fure in transmisiune TV!
Nu, nu nu, prietene! Chiar NU sint toti la fel!
In situatia asta, a nu ne prezenta la vot inseamna sa eternizam regimul Basescu, care tocmai se pregateste sa vinda tot ce-a mai ramas din Romania. Ma rog, aproape tot, fiindca UDMR-ul sint convins ca va sti sa-si apere bucatica "lor". Nu pot sa cred ca vrei asta!

Nicolae Nicu spunea...

Vasăzică, nu am fost destul de clar...
Domnilor! REGIMUL, nu doar capii săi, căci, precum capetele balaurului din basmele bunicilor, ei se regenerează la fiecare tăiere cu ascuţişul electoral.

Pentru asta, se cere TUNUL, ci nu "dintre două rele, răul mai mic", căci mic cu mic se face rău-ăl mare! Iar (prin) "alegeri democratice", oricum, vax. Aşa ceva mai există numai în închipuirea naivilor!

Cîtă vreme toţi sînt din acelaşi aluat (am arătat mai sus), precum se vede de 22 de ani, "schimbarea" e doar o dulce-amară iluzie a prostimii, de fiecare dată. Nimic nu se schimbă, totul se preface! Este doar un joc înşelător, amăgitor şi paralizant al culorilor. Al culorilor politice. Căci, de fiecare dată, tot ce poate fi ales e numai dintre ei. Aşadar, de fiecare dată, vor fi aleşi ei, tot ei sau dintre ei!

Prin urmare, NICI UNUL la votare va să însemne actul civic de demitere a regimului, cu tot cu "artizanii" săi, de orice culoare s-ar arăta ei. Aceasta e singura cale de a nu mai alege pe cine nu trebuie! Cum, NICI UNUL la alegeri este o probabilă utopie, căci niciodată poporul nu duce lipsă de fraieri, laşi sau trădători, cheia acestui autentic nod gordian rămîne, cum spuneam, TUNUL!

Augustin Radescu spunea...

Nicule, nu sint dintre cei care mor sa aiba ultimul cuvint. De aceea, astept raspunsul tau la cele ce urmeaza mai jos, si promit sa nu mai zic nimic!
Vad ca promovezi mitul pasarii Phoenix, respectiv purificarea prin foc (sau... cu tunul!!), o utopie la fel de mare ca si absenta totala la alegeri. Eu cred ca singura solutie adevarata, viabila si durabila, este cea a pasilor mici, de fiecare zi. Sigur, asta inseamna multa rabdare, transpiratie, inteligenta. Si .. rabdare. Plus ceva rabdare. Per aspera, ad astra!
Mai mult, democratia impusa cu bita (sau cu tunul!) nu poate fi reala, ci doar declarativa. Abia atunci inlocuim o minciuna cu alta minciuna, si niste mincinosi cu alti mincinosi!

Nicolae Nicu spunea...

"Toţi își bat joc de viața, munca și sărăcia ta, și slugile slugilor calcă peste trupul tău... Cei ce zic că sînt aleșii tăi cresc în măriri și avuții, și ție-ți este frig, și copiilor tăi le este foame!.. Ei fac legi, dar nu pentru dînșii, ci pentru împovărarea ta..!” – Alecu Russo, „Cîntarea României”.

"Nici o pravilă nu opreşte pre om a întîmpina răul cu rău. Şarpele cînd îţi iasă înainte, dai cu ciomagul de-l loveşti ca să îţi aperi viaţa..!" - Tudor Vladimirescu, "Proclamaţia de la Padeş", 23 ianuarie 1821.

"De la stăpîni, drepturile nu se cer. Ele se cuceresc!" - Jose Marti (1853-1895), poet naţional, "apostol" şi martir al Războiului de Independenţă a Republicii Cuba.

Trimiteți un comentariu