Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

vineri, 30 septembrie 2011

D’ale carnavalului

Unde esti, nene Iancule, sa te strimbezi de ris ce jalnici epigoni se dau de ceasul mortii sa calce pe urmele celor care tot incearca sa calce pe urmele celor care au incercat sa calce pe urmele celor care vor incerca sa calce pe urmele lu’ matale? Unde esti sa vezi cum fac astia din portocaliu verde, din verde violet, din violet alb ca zapada, din alb ca zapada galben ca sulfina  si din galben ca sulfina cacaniu ca criza (!!), ca mai mult oricum nu sint capabili de a fi in stare? 
Au zapacit astia Rogvaivu’ de tot, si pe multi dintre noi dimpreuna cu el, de incepi sa te gindesti ca, de fapt, asta e si scopul. Caci, vorba aia, daca nu poti sa-i convingi, macar zapaceste-i! Pai nu?
Sa-i vezi cum isi iau maioul peste palton, pantoful sting in piciorul drept si chilotii cu maroul in fata, doar-doar nu i-o mai cunoaste nimeni!
Si da-i cu aripi si aripioare, cu miscari poporale, cu un partid al poporului, cu o republica noua, cu alte comitete si co-mictii. 
Daca-i intrebi (si daca nu, tot aia e!), ei se jura ca nu fura, ca n-au pus portocala-n gura, ca nu bat matanii in dealul Leului si ca 80>160!
Da’ gindul lor viclean, bata-l militia sa-l bata, ca macar aia stiu ca-si facea treaba, e sa-l faca pe bietul cetatean sa se intrebe, vorba lu’ matale: „Da’ io, cu cine votez?”
Hic!
Maestre, iti jur: eu, in locul lor, te-as scoate din programa scolara! Ca prea ii dai in fapt!

16 comentarii:

renata spunea...

M-ai bine (in)dispus cu noaptea în cap, Rădescule, că bine le zici!
Eu aştept ca, după ce or trece prin tot spectrul, să iasă, naibii, din vizibil, să se ducă în infraroşu care, popular, se numeşte iad.

Şerban Tomşa spunea...

Excelentă postare ! Felicitări !
M-am gândit de multe ori că lumea în care trăim ar fi prea prea corozivă/corodantă chiar și pentru nenea Iancu, care avea pielea mai rezistentă decât Eminescu ! A plecat el din țară, în condițiile de atunci ! Dar acum ? Nu l-ar fi iertat ăștia cu niciun chip și l-ar fi adus în situația de a face foamea. Sau l-ar fi convins să intre într-un vreun partid ?

Augustin Radescu spunea...

Renato, ma faci sa ma simt taare amfoter! La urma urmei, eu n-am facut decit sa-mi vars naduful (ma rog, o particica!) ca se joaca astia cu noi ca-n emisiunea aia, "Cu masca, fara masca".
Cit despre 8imismul tau, cit ar fi el de contagios, nu ma ajuta. Astia, cind vor termina culorile, o sa le ia de la inceput: portocaliu, violet, galben ... Pe baza faptului ca, asa cum ti-a tot spus Udroaica, da' vaz ca nu-ti intra in cap, memoria noastra colectiva are nevoie de munti de lecitina.
Asa ca preconizata lor iesire in infrarosu are - parerea mea - mai mici sanse decit o eventuala (si nedorita) evadare prin capatul celalalt: ultraviolent!

Augustin Radescu spunea...

Serban, multumesc, chit ca ma simt cam supraevaluat de aprecierea ta.
Chiar mi s-ar parea un exercitiu interesant sa ne imaginam o teleportare a maestrului in 2011! Ce material documentar! Ce bogatie de subiecte, de personaje.
Sigur, nenea Iancu, mult mai tabacit decit poetul, ar fi mincat vreo 2-3, pe piine, la micul dejun.
Dar cind ar fi inceput sa faca poteca la DNA? Dar cind i-ar fi scos astia la lumina "dosarul" de informator? Sau cind s-ar fi dovedit ca a colaborat cu Decebal?
Ce sa mai zic de mapa lui, pe cit de profesionala, pe-atit de "impura" ...
Nu, un om singur, oricine ar fi, nu dovedeste!

Şerban Tomşa spunea...

Augustin,
îmi place chestia cu dosarul de informator. :) Să știi tu că nenea Iancu ar fi marșat, la o adică, în direcția unei cariere de înalt delator. Sau poate că mă înșel...

Şerban Tomşa spunea...

Ți-am trecut blogul pe lista mea, dar nu se actualizează cu fiecare nouă postare. Nu știu de ce. Am mai pățit așa și cu altele. Să sperăm că se va regla cu timpul.

Augustin Radescu spunea...

Serban,
La bloguri nu ma pricep. M-am ambitionat, totusi, sa mi-l fac singur, si a iesit cum a iesit! Probabil ca nu e singura hiba, lipsa actualizarii. O sa mai sap.

Şerban Tomşa spunea...

S-ar putea ca neajunsul să provină de la blogul meu, dar posibil ca totul să se remedieze de la sine.

renata spunea...

Blogul tău, Rădescule, nu se actualizează la nimeni, nu doar la Şerban. Defectul ăsta mie mi se pare foarte atrăgător. Adică tot timpul trebuie să deschizi blogul Rădescului, să vezi dacă a mai scris sau nu ceva. E o chestie plină de mister, suspans şi adrenalină.
Cu alte cuvinte, LASĂ-L AŞA, NU MAI SĂPA, că poate-l strici! Nu-i juma de an de când nu ştiu ce arici înfipseseşi la reverul blogului, de nu puteam să intru nici să citesc, necum să mai şi comentez!

bazel09 spunea...

Aista da întrebare întrebătoare „Da’ io, cu cine votez?” - pen'că domnu' Augustin...oricât aţi încerca să-i spoiţi pe cei de la putere cu anticoroziv şi antivegetativ, nici cu partea ailaltă nu se vede luminiţa, chiar dacă sunt meseriaşi în a manevra "lămpaşii". Vedeţi bine cu ce năstruşnicii iese la lumină Abramburica !
Adică cum, nu te descurci cu bacul, dar te duci la facultate, încît să trebuiască să înveţi şi pentru facultate şi pentru bacalaureatul pe care l-ai ratat.
Ioi, ioi domnu ... dacă aista este alternativa pe care o propun uslashii!

Augustin Radescu spunea...

Renato, nicio sansa. Ori rezolv problema, ori fac blogul praf. Tertium non datur! Da' nu-i bai, ca fac altul!

Augustin Radescu spunea...

basel09, sincer nu-mi dau seama daca te faci ca n-ai inteles.
Eu stiu foarte bine cu cine voi vota! Tertipurile de doi lei VECHI ale actualei puteri nu sint destinate celor cu un IQ cit de cit acceptabil. Ele sint din ciclul "sa-i prostim pe prosti"
Cit despre ideea ca toti sint la fel, e una din ineptiile debitate de centrele lor de propaganda, in aceeasi idee: ca omul sa nu mai stie cu cine sa voteze si, eventual, sa stea acasa in ziua votului.
Sigur, comunistii s-au straduit vreo 45 de ani sa ne bage in cap ca toti sint(em) la fel. Cu unii chiar au reusit.
O sa-ti fac o marturisire: cind eram mai tinar, am furat din parc o floare, ca sa i-o dau fetei cu care ma intilneam.
Citiva ani mai tirziu, domnul X fura o fabrica, pe care sa i-o ofere cadou secretarei cu care isi insela nevasta. Dupa mintea ta, sintem la fel?
Stai linistit, sint constient de pacatele destule ale actualei opozitii, dar n-au facut nici a zecea parte din prapadul pe care l-au facut astia de-acum! Intr-o asemenea situatie, alegi raul cel mai mic!
P.S. Nu agreez ideea nociva si populista (dupa parerea mea) a Ecaterinei Andronescu. Dar asta e o alta poveste, extrem de comlexa...

bazel09 spunea...

Păi, yo am altă părere: păcatele unei părţi ale opoziţiei nu vor putea fi egalate niciodată...şi aici mă refer la PSD. Mi-ar lua foarte mult să explic...e de ajuns să amintesc că "cine uită greşelile trecutului, riscă să le repete"
Şi dacă domnia ta vede prăpăd în ce au făcut pedeleii, yo nu!...ba mai mult, cred că măsurile au fost necesare tinând cont de contextul economic mondial.
M-am luminat şi despre ştiinţele "economice" ale lui AN în intervenţia televizată de joi când s-a referit la cazul Nokia cât şi despre propunerea domniei sale moţiune pe aceiaşi temă = propagandă bolşevică !

renata spunea...

Rădescule, te invidiez! Îţi trecu pragul un portocalez. Eşti tare, nene!...
Insu' e priceput. "...măsuri, ţinând cont de contextul economic mondial".
Tratează-l cu respectul cuvenit! Poate ne mai luminăm şi noi!
E genul care îţi explică de ce, dacă ai cumpărat o pereche de pantofi în care stângul e 40 şi dreptul 42, tu eşti vinovat, că ai picioarele oarecum egale.

Augustin Radescu spunea...

Renato, asta-s eu: mai las descuiat, cind si cind. Dar interventia ta imi aminteste de un cinticel din copilarie: "Nuuu mai rupeti flori, copii / Caaa si ele este vii"

Matilda spunea...

Hihihi ... ăştia, în orice culoare s-ar vopsi, tot balegă rămîn ! Una mare, care miroase urît de tot !

Trimiteți un comentariu