Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

marți, 15 noiembrie 2011

Ziua Recunostintii

Acu fo saptamina, dau o fuga p’acasa, pe la Codirlatele, sa vaz ce face fineata si orataniile, nu neaparat in aceasta ordine!
Dupa cum eram precisa, ma intilnesc cu primarele, nea Fane Migdala.
- Ce faci, bre nea Fane?
- Pai ce sa fac, madam Mimi? Nefacute, nu ma stii?
Uite, m-am gindit ca de ce americanii sa aive si noi nu? Ca mai fraieri ca ei nu crez com fi! Asa ca am zis: hai, ma, sa tinem si noi Ziua Recunostintii, in fiece an, macar s-avem motiv sa mai ciocnim un zaibarel, ca te plictisesti sa tot ciocnesti mereu fara sa stii de ce. Vorba aia: ca Codirlatele, mai rar comuna! Avem noi piscina olimpica? Avem! Avem noi 280 de metri de autostrada, la marginea satului, cu pamblica taiata, de la sura lu alde Schiopu pina la izlaz? Este! Avem teava de gaz motan? Avem!
Avem noi ultramarchet in buricu comunii? Momentar, n-avem! Da’, daca iese ai nostri si de data asta, musai co s-avem.
Si m-am gindit s-avem si statuie, in fata la primarie. O desvelim de Ziua Recunostintii! Am si vorbit cu olaru’, ca de, se cheama ca-i artist plastic, nu? Asa statuie n-are multe localitati urbane! Ma rog, doar bust, ca iese mai eftin!
- Si-al cui sa fie bustul, nea Amigdala?
- A cui poasa fie, madam Mimi? A lu Doamna Elena, a cui? Ca n-a venit ea cu banuti europeni si euroatlantici? Venit! Ca nu ne-a facut ea tot ce vezi primprejur? Ne-a facut! Pai nu ne-a dezvoltat ea durabil? Nea!
- Aoleo, nea Fanica, te-ai gindit bine, numa io zic sa ai grija cind i-oi desveli bustu, sa nu i-l desvelesti de tot, ca poa sa se interpreteze, si-l vezi pe dracu’ intreg, nu bust, si-n marime naturala!
Si cind te-ai gindit sa fie Ziua asta, a Recunostintei?
- Pai am zis sa fie pa 27 decembrie, ca tot e Sfintu Stefan. Adica io, care-s recunoscator!
Si priveste undeva, in sus. Da’ nu ecsagerat de sus, ca la inaltimea unui deal, asa …
- Aoleo, nu-i bine, nea Fane, in miezul iernii! Pai daca s-o nimeri o zi de-aia, mai friguroasa, cine mai sta cu bustu dezvelit? Ca-n 5 minute, oftica-i gata. Mai bine, las-o dracu mai in primavara, cind da caldura si coltu! Uite, pune-o mai bine pe 1 aprilie, daca tot e vorba de recunostinta! Ce zici?
Si, vezi, ca n-ai nimerit-o cu materialul! Pai, dracu a mai vazut, bust de pamint? Aici se impune un material tare si peren, daca intelegi ce vreau sa zic, nu sa se lase in citiva ani. Ia vorbeste cu clopotaru, poate ti-l toarna dintr-un bronz, ceva, sa se duca vestea.
Atunci sa vezi cum or veni cu autocarele, din toata tara, ca la alegerile electorale, de poti sa bagi si taxa de vizitare. Si iaca cum contribuim si noi, codirlatenii, la dezvoltarea durabila a turismului.
Da, ia spune sincer, nu cumva ideea asta cu bustul ti-a venit anul trecut, cind ne-am intilnit la piscina, de-aveam eu sutienul ala „Cluj-Napoca”? Ca te uitai cam lung, pisicherule! ...

6 comentarii:

Anonim spunea...

Daca doamna Elena a facut toate astea arunci este musai sa ii faca primarele un bust

madam Mimi spunea...

Da, Theo draga, ai dreptate, sa-i faca! Da' sa-l si desveleasca, esti de acord?

inchiriere baloane spunea...

Pe 1 aprilie e perfect!, dar eu zic ca bustul sa fie din bronz aurit, sa straluceasca maica!, sa vada si extraterestrii minunatia, poate mai investesc si ei ceva banuti :))

Anonim spunea...

Da ... sa vada toata tara farmecele doamnei Elena

Şerban Tomşa spunea...

E tare ! Mi-a plăcut mult ! :) Dacă tot se lucrează pe porțiuni ( cât impresionantă ar fi fost un monument ecvestru, cu un armăsar în mișcare ! ), poate maimarelui îi va veni ideea să facă statuia unui bazin de femeie. Tot dezvelit și privit dinspre... Să vezi atunci puhoaie de pelerini !

madam Mimi spunea...

Domnule Serbane,
Asa-i, un monument ecvestru ierea cel mai indicat, da' de unde material sa-i faca picioarele la cal suficient de lungi?!? Plus ca unele nu s-ar mai fi uitat la bust!
Ideia cu bazinu, insa, e chiar indrasneata, numa ca trebuia sa vina tomnai de la Bucuresti sa-l desveleasca, ca nu pune mina orisicare. Pai nu?
Oricum, ansantata de vizita!
Mimena Neacsu, bibliotecareasa in localitatea semiurbana Codirlatele

Trimiteți un comentariu