Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

miercuri, 25 ianuarie 2012

Ati ascultat ultimul discurs al lui Basescu?

Stiu, veti spune ca, daca ati fi stiut ca-i ultimul, nu l-ati fi pierdut in ruptul capului. Nici eu n-am stiut, si l-am pierdut, ocupat cu exploatarea intensa a coardelor, in Piata Universitatii. Evident, insa, ca indata ce-am ajuns acasa, m-am pus la punct, adica am citit textul. Si pot spune, fara ezitare, ca este cel mai prost discurs pe care l-a avut Traian Basescu, din tot ceea ce am auzit sau citit eu.

Foarte prost, in mod surprinzator as spune, vizavi de limba romana. Asta fiindca Basescu trecea, in general, drept un bun vorbitor al limbii materne. Un moderator m-ar intrerupe imediat: “Aveti dovezi?” Pai judecati si voi:

- “Politica externă a României nu se schimbă ... ci are miezul ei fundamental care va continua

- “Aveţi o misiune grea, aş spune, ... , şi anume aceea că România are forţa să continue”

- “oameni care astăzi trebuie să răspundă în faţa legii de a crea dezordine

- “val în­drep­tăţit de nemulţumire al oamenilor”

- "intervenţia mea de mâine cu românii" (asadar, nu cu jandarmii!!)

Foarte prost si in privinta mesajului transmis! Acum, in ceasul al 13-lea, temporarul de la Cotroceni explica iesirea oamenilor in strada prin faptul ca exista “o veselie a demolării”!

Inca mai rau: “mesajul” lui Ion Iliescu, cum ca presedintele trebuie sa raspunda, i se parea nejustificat, “ în condiţiile în care dânsul (I.I.) încă n-a răspuns nici pentru ..., nici pentru ...” Sa intelegem ca Basescu ar fi de acord sa raspunda, doar daca raspunde si Iliescu?

In nota obisnuita, duplicitara, e mesajul voit ironic, in fapt, stupid, la adresa unor “foşti colonei din Armata Română dar care niciodată n-au fost dincolo de munci agricole”, in conditiile in care publicul tinta al mesajului sau habar n-are la ce fel de munci a fost, de exemplu, reevaluatul Gabriel Oprea, ditamai generalul cu fooooarte multe stele si ministru al apararii. Nu mai zic ca m-as mira ca ofiterul (fostul?) Basescu sa nu stie ce inseamna "fost colonel"!

Impresia generala de confuzie e intarita si de afirmatia ca oamenii au trecut printr-un dur sir de ajustari, "reduceri sau introduceri de impozite pe un anumit segment din pensii" 

Cit despre sarcina noului ministru de externe, Basescu chiar ne baga in ceata: “aveţi o mi­siune extrem de dificilă şi o sintetizez din nou, aceea de a recunoaşte nemul­ţumirea oamenilor faţă de măsurile care s-au luat”. Parca, parca, as zice ca a incurcat ministrii, chit ca eu la politica externa chiar nu ma pricep.

Dar ceea ce mie mi se pare gafa nr. 1 a discursului este declaratia de final :

“Ştiţi ce mă şochează cel mai tare? Că mesajul lui ..., al lui ..., al lui ..., al aşa-numitului ..., sunt similare cu ale fostului preşedinte al Republicii Moldova”.

Vom auzi, oare, in discursul de miine, cuvintul “agenturili”?

In aceasta seara, Basescu mi-a lasat impresia unui om foarte obosit, nervos, confuz si panicat. Avea cearcane si vocea ii tremura, din cind in cind. Poate ca era si sub alte influente, n-am de unde sti.

Se spune ca noaptea e un sfetnic bun. Depinde si cum ti-o petreci. Sper, insa, ca miine n-o sa-i treaca prin cap sa se incocoseze la poporul roman. Ar fi, intr-adevar, ultimul lui discurs. Si nu c-as regreta ...

 

10 comentarii:

renata spunea...

Mie mi s-a părut că deja s-a încocoşat, în discursul ăsta, despre care vorbim.
Norocul lui e că cei cărora li se adresează nu recunosc, aproape în fiecare frază, declaraţia oarecum mascată - "vă urăsc şi vă dispreţuiesc!", iar cei care o decodifică au câteva decenii de tratament asemănător în spate, dar sunt prea bătrâni ca să riposteze.

Augustin Radescu spunea...

S-a mai mult decit incocosat! Daca ar fi facut-o, ar fi insemnat ca ne considera, totusi, de luat in seama. Mesajul a fost ca nici nu existam. E infinit mai rau.

Matilda spunea...

Între timp, a recidivat. Din rău în mai rău !

ElZap spunea...

E greu să spună ceva coerent dacă scopul lui este minciuna.

Nu mi-e teamă de minciunile lui, cât mi-e teamă că ar putea fi crezut sau mi-e groază că vom fi obligaţi să-l credem.

renata spunea...

Nenică, fă ceva, adună-te, şi scrie despre ULTIMUL discurs!
Mi-e teamă că n-o să poţi tu scrie despre ultimul discurs, mereu, câte ultime discursuri va ţine Mari Nelu d-aci înainte!
Abia şi-a intrat în mână!

Roxana Iordache spunea...

I-a spus PR-ul că poza spăşirii e falimentară. Iar cea a revenirii la încocoşire tot acolo-l duce. Mai devreme sau mai târziu. Important e că s-a întors roata: acum timpul are răbdare cu noi. :)

P.S. N-ai vrea tu să fii candidatul de prim-ministru al USL? :D Te-ajută şi numele. :)

Augustin Radescu spunea...

Mati, se tot incocoseaza el, da' nu mai e cocosul lui!

Augustin Radescu spunea...

ElZap, nu-l mai crede decit cine vrea cu tot dinadinsul sa-l creada: cei care vor pierde totul prin caderea lui, cei care vor primi cite un chestionar obligatoriu cu foarte foarte multe pagini si o mica parte dintre cei foarte prosti. Caci, totusi, cit de prost sa fii?

Augustin Radescu spunea...

Renato, ce spui tu aici e "Misiune imposibila 3". Tu nu vezi ca a declansat actiunea "Marea aburire nationala"? Acu sa te tii: ziua si discursul! E disperat!
"Cum sa-i mai prostesc pe prosti?"

Augustin Radescu spunea...

Jane, va incerca orice! Chestie pe care o tot spun de fo 2 anisori. Dimpreuna cu un alt adevar care, in sfirsit, incepe sa se releve pentru tot mai multi: faptul ca opozitia va putea cistiga alegerile doar INAINTE DE ALEGERI!
Cit despre generalul Radescu, nu exista absolut nicio legatura, am consultat arborele ginecologic! Mmmm, mi-ar fi placut!
Oricum, stii sa fii simpatica, atunci cind vrei! Ty

Trimiteți un comentariu