Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

miercuri, 5 decembrie 2012

Tentativa de aburire a alegatorilor?


In ultimele ore (dar, sint convins, si in zilele urmatoare) pe diferite posturi de televiziune se poate vedea, la foc automat, un clip care PARE ca promoveaza interesele locuitorilor din Rosia Montana. In al doilea pas al logicii, ar parea sa fie vorba de interesele RMGC. Dar nu cumva la capatul firului se afla chiar Basescu?
Dupa pregatirea de rigoare, la ce ne indeamna acest asa-zis clip publicitar? Surpriza!!
„Pe 9 decembrie, LA REFERENDUM (s.n.) voteaza DA pentru minerit!”
Ce faceeee? Care referendum? Nu cumva avem de-a face cu o destul de abila incercare de a confuziona alegatorii care tocmai se pregatesc sa voteze noul parlament?
Caci, vorba aceea: „Daca nu poti sa-i convingi, zapaceste-i!” Ca poate nu mai vin la vot ...

5 comentarii:

Matilda spunea...

Şi eu am fost foarte nedumerită : care referendum ? Al lui Băsescu, sau al cui ?
E o şmecherie aici...

Augustin Radescu spunea...

Au inventat un "referendum" care se va desfasura in MAI PUTIN DE JUMATATE DIN LOCALITATILE JUDETULUI ALBA, deci nu stiu ce relevanta ar avea. Mai mult, locuitorii unui judet (de fapt ai unei jumatati!!) nu pot decide nimic in privinta unor resurse ale subsolului, care apartin tarii (nu judetului Alba!), deci sint de interes national! La fel de bine puteai sa faci referendumul asta la Botosani!
In fine, intrebarea ("Sunteti de acord cu repornirea mineritului in Muntii Apuseni si a exploatarii de la Rosia Montana?") pare pusa special pentru a crea confuzie. De fapt, in realitate e vorba de 2 intrebari intr-una singura, ceea ce este incorect. Si cum voteaza un cetatean care e de acord cu mineritul, dar nu cu cianurile? Un astfel de referendum ar putea elimina obligativitatea unui aviz de mediu?
Pare un demers absurd si inutil. Desi poate foloseste, totusi, cuiva ...

Rochii de club spunea...

Am ramas si eu uimita....care referendum? ma gandeam ca vor sa adauge o lista si sa le combine pe toate intr-un vot....mare nedumerire....o sa ajungem la vot sa ne intrebam ce trebuie sa facem acolo :(.....zapaceala totala :(

Augustin Radescu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Augustin Radescu spunea...

Sa fie clar un lucru: instrainarea aurului ROMANIEI (caci aurul de la Rosia Montana nu apartine judetului Alba, ci Romaniei!) este problema de interes NATIONAL si, prin urmare, nu poate face obiectul unui referendum local. Ca si cum judetul Bihor ar face referendum local privind desfiintarea granitei cu Ungaria.
Chiar nimeni, dintre autoritatile centrale ale statului, nu are nimic de spus?

Trimiteți un comentariu