Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

sâmbătă, 2 martie 2013

Un nou si sclipitor succes al matematicii romanesti!


Aflu de la din ce in ce mai otevizatul canal Antena 3 ca, in curind, spitalele vor cumpara medicamente cu 600% mai ieftine!! Sau, in limbajul omului care traverseaza pe linga zebra, la procurarea unui medicament spitalul ar primi (voi reveni imediat asupra conditionalului) si o frumusica suma de bani! Cu atit mai frumusica cu cit medicamentul procurat este mai scump. Perpetuum mobile e mic copil!
E limpede ca pentru acesti tinichigii, bone si ospatari rataciti in media e din ce in ce mai neimportant ce si cum spun. Conteaza doar sa sune socant, spectaculos sau macar … interesant!
Si, din cauza saraciei lucii a vocabularului celor de mai sus, se apeleaza tot mai des, fara nicio retinere, la folosirea unor sabloane stupide si inepte, preluate papagaliceste de la unul la altul. Auzim, de dimineata pina seara, „tone” de ticuri verbale, cum ar fi: vorbim despre / despre ce vorbim?, sa fim seriosi, grade in termometre, cit pe ce (care nu exista in DEX!) si multe, mult prea multe altele.
Si, deasupra tuturor, se intinde aceasta igrasie a conditionalului de siguranta.
Actorii tuturor infractiunilor, conflictelor si  faptelor socante au incetat, cu desavirsire, sa faca. Ei … ar fi facut! Recent, o doamna (?) foarte suparata „ar fi platit” niste indivizi care sa-i faca de petrecanie sotului ei (sau fostului, n-am inteles prea bine)
Ar fi platit, vasazica, de unde intelegi, usurat, ca femeia a avut, deodata, niste mustrari de constiinta si a renuntat, in ultima clipa, la planul ei sinistru. Cel putin asta am inteles eu, dar fiecare intelege ce vrea. E la liber!
Un exercitiu interesant ar fi incercarea descifrarii semantice a enuntului: „infractorul ar fi violat-o pe tinara timp de 3 zile! Voi ce intelegeti de-aici?

Un comentariu:

Matilda spunea...

Societate bolnavă, spitale bolnave, reporteri la fel de bolnavi... la cap ! :))

Trimiteți un comentariu