Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

sâmbătă, 3 august 2013

Despre cersetorie, cu dragoste!

Stau in statia lu’ 41. Calm. In statie, doar citeva persoane, dintre care (!) un ciine. Maidanez pur. Calm si el. Stie ca pe linia asta tramvaiele se succed unul dupa altul, iar nu invers!
Nu se inseala. Vine tramvaiul. Catelul, negru ca sufletul lui Basescu, nu se buluceste. Isi asteapta, european, rindul sa urce. Stie ca are tot timpul, mai ales ca vatmanul se uita in oglinda si, pina nu urca ultima persoana, nu pleaca.
In fine, ne-am urcat cu totii. Tramvaiul porneste.
Cald. Multe locuri goale. Nici un cersetor! Oare ce zi e azi? Ma asez.
Catelul (hai sa-i spunem „Vasile” – prietenii stiu de ce!) gifiie la greu, cu botul intredeschis, sa se mai racoreasca. Imi place ca are o dantura superba: alb – sclipitoare, sanatoasa si intreaga, lucru foarte rar la maidanezi. O fi maidanez de rasa!
Vasile se propteste in fata celui mai apropiat calator, impinge putin botul inainte si in sus si-si pironeste privirea aia de inginer in ochii lui. Trec citeva clipe de-alea, ca la ruleta ruseasca – tacane sau bubuie?
Nu se intimpla nimic. Vasile, cu un calm imperturbabil, trece la urmatorul. Aceeasi figura, aceleasi clipe tensionate, acelasi deznodamint. Apoi altul, si altul.
Vasile, cersetorule - il apostrofez in gind…
Pe la al 7-lea calator, inevitabilul se produce: un tinar scoate o felie groasa de salam cu miros mult mai bun decit gustul, si i-o intinde.
Vasile, … stana de piatra! Tinarul ii plimba felia pe linga narile umede, in sus si-n jos, de jur imprejurul botului. Nimic. Da’ NIMIC!!
Putin dezamagit, tinarul ii lasa felia de salam sub bot, pe podea. Vasile continua sa se uite fix in ochii lui. Si-atunci, tinarul face tot ce mai era de facut: ii pune mina pe crestet.
Vasile, ca electrocutat, se prabuseste pe-o parte, cu trei picioare pe sus, flexate ca la „sluj”, cu ochii perfect inchisi si botul lungit impotriva legilor fizicii. Si in timp ce mina aluneca repetitiv pe crestetul lui, el se impinge, intr-o sincronizare perfecta, cu teasta in mina omului.
Vasile, banditule, tilhare, cersetorule, vasazica de-astia-mi esti!
Dar sa nu-l condamnam prea tare. Un asemenea soi de cersetorie mai practicam si noi, din cind in cind. Sau cel putin, uneori, am vrea.
Sigur, n-avem franchetea si curajul lui Vasile. Ne ascundem dupa sofisticarii in care uneori, ne ratacim noi insine, si cu atit mai mult ceilalti. Ne intortochem intr-atit existenta, incit nu mai stim nici noi ce vrem; altul, nici atit! Uneori nu mai stim nici macar s-o spunem. 

Sau, cel mai rau, ne temem ca lumea ne va apostrofa: „Cersetorule!” Asa ca alegem s-o lasam balta. Pare mai usor. Pare mai sigur …  Dar o fi mai bine?!

7 comentarii:

bba01 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Roxana Iordache spunea...

http://dorintilica.blogspot.ro/

Un copil nevăzător are nevoie de bani pentru operaţie. Dacă doar o sută cincizeci de mii cinci sute dintre noi ar dona câte UN LEU s-ar face suma. Se poate şi online, găsiţi pe blogul copilului.

Anonim spunea...

Augustine, Augustine!
Scrii al dracului de bine!
Îţi făcusem un comentariu profund şi mişto, da' nu mi-l primeşte serverul matale!
renata

Augustin Radescu spunea...

Renato, cred ca faci inadins ca sa ma oftic! Ca-ti dai seama ca de-acu numai la comentariul ala profund si misto o sa ma gindesc si o sa jinduiesc. Multumesc de vizita, oricum!

Rafaela spunea...

This is gorgeous!

Matilda spunea...

Bietul vasile a murit, înainte de a fi eutanasiat de Băsescu. Vorba ta : prietenii ştiu de ce !
AQm o dilemă : noi ce alegem, eutanasierea prin sărăcie, transmisă din generaţie în generaţie de Guvernul Boc băsist,
sau respectarea voinţei populare, inatacabilă ?

Augustin Radescu spunea...

Mati, draga mea, ma tem ca am vesti proaste: (re)citeste Miorita!

Trimiteți un comentariu