Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

joi, 13 martie 2014

De ce l-a pocnit, deodata, patriotismul, pe basescu?


Brusc, ceata i se ridica de pe ochi, si marinarasul cel vitiaz cere Parlamentului un act normativ care sa interzica prezenta, in Romania, a celor de la Jobbik. Stupoare!
Da’ ce-au facut, maica? Pai, s-au imbrincit cu jandarmii.
Oauuuu! Chiar asa? E plina Ioropa cea (mai) democrata de imbrinceli cu jandarmii, iti vine sa crezi ca de-aia au fost ei inventati, sa avem si noi cu cine ne imbrinci!
Da, dar astia au si strigat. Si nu de-alea, academice.
Asa, si? Du-te pe stadion, daca vrei vocabular adevarat.
In fine, au cerut autonomia. 
Numai ca fac asta de foarte multa vreme. As zice, de la Trianon incoace, daca nu cumva de la Decebal! Si nu doar Jobbik, ci si astia, nu putini, care au facut parte din guvernul Romaniei. Si aia de la PCM cu care bea basescu cite un suc acidulat cu patru gheturi, la scolile de primavara – vara sau Universitatile de toamna – iarna. Atunci nu i-a auzit? Atunci nu i s-a parut inacceptabil sau revoltator, provocator sau periculos?
Aaaaa, cind si-au tinut oamenii in casa, la referendum, au fost chiar baieti buni, de calitate.
Acum, basescu se da Cocos. In vara lui 2013, iata ce revendicau „amicii” de la Jobbik: ” Statul ungar trebuie sa reprezinte cu fermitate la nivel international problema autoderminarii si sa si-o asume chiar cu pretul unui conflict”. Ce-a raspuns atunci basescu? Mucles!
Bun! Dar care e diferenta, atit de importanta, intre atunci si acum?
Simplu: UDMR-ul. Acesta era atunci in opozitie, era codana careia ii faci curte, era un potential aliat.
Acum e la guvernare, aliat cu PSD-ul, cu dusmanu’, cu nemernicu’ de Victor Viorel!
Pai ce face basescu cind doua (sau mai multe) forte se aliaza impotriva sa? Baga fitile, incearca sa-i desparta, sa-i faca sa se certe!

“Ia dati voi un act normativ prin care sa fie interzisa prezenta pe teritoriul Romaniei a membrilor partidului maghiar Jobbik!” – ii indeamna el, patriotard, pe PSD-isti! Si-n sinea sa: UDMR-ului n-o sa-i convina, se va pune de-a curmezisul. Hai, ca poate iese fo scinteie, ceva. Am rupt eu USL-ul, dar pe astia! Atit ca UDMR-ul, nu-mi place sa recunosc, e un pic mai serios decit Chin Antonescu!

2 comentarii:

Traienica spunea...

Ca sa raspund la intrebarea din titlu: pentru ca in acest moment "patriotismul" este rolul care ii convine! Pe linia comportamentului sau dual evident in ultimii aproape 10 ani, basescu se invarte dupa cum bate vantul si dupa cum ii dicteaza interesele, cel mai adesea de moment dar si cele pe termen lung. Daca interesul ii va cere, peste 3 luni, dupa europarlamentare, se va pupa in piata publica cu Jobbik, Orban sau cine s-o mai gasi prin zona (neaparat, elena udrea!). Nu cred ca trebuie sa ne consumam prea mult neuronii incercand sa descifram modelul comportamental al acestui personaj pentru ca, din pacate, nu toti suntem psihologi, psihiatri sau neurologi!!!

Augustin Radescu spunea...

Evident ca intrebarea mea era ... retorica. Nu fac parte dintre cei care fetisizeaza comportamentul "politic" al basescului si ridica in slavi "manevrele iscusite" ale "animalului politic". Mi se pare ca acest mit este sustinut intens de fabrica de imagini si zgomote aferenta postului si cam atit. In realitate, basescu este un tip extrem de spontan, care calca in strachini ori de cite ori are ocazia, si-apoi cei din backstage (sau el insusi) se chinuie sa dreaga busuiocul ("am fost sub influenta", "ce, voi nu mai stiti de gluma?", "demisia in 5" etc etc)
Cit tine aceasta spontaneitate de anii petrecuti prin porturi, cit de calcul (da, exista si o spontaneitate calculata, jucata!) si cit de consumul unor sucuri cu gheata, e mai greu de spus. Cert e ca fiecare pasare pre limba ei piere!

Trimiteți un comentariu