Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

joi, 26 februarie 2015

Aud si ma ingrozesc

Tot aud, in ultima vreme, aproape zilnic, o timpenie fara margini: „justitia a inceput sa-si faca treaba”  Cei care spun asta sint ori ticalosi, ori prosti!
Pe de o parte, o justitie care ani si ani de zile, lucreaza intr-un anume fel si, dintr-o data, ca prin miracol, are o revelatie: nu e bine sa fie rau! Sa fim buni, sa fim drepti, sa fim cinstiti! Si pina acum, ce-am pazit?
Sint unii care spun: pina acum nu i-a lasat basescu, ca aveau scheleti prin dulapuri!  Si, daca a plecat basescu, au plecat si scheletii?
Pe de alta parte, cei care sustin (si cred) ca „justitia a inceput sa-si faca treaba” nu baga de seama ca, de fapt, justitia nu a inceput nimic! Fiindca simfonia asta cacofonica, pentru catuse si orchestra, e foarte departe de a insemna justitie. Justitia o vom vedea abia in clipa unei sentinte definitive si executorii.
Balanganeala asta bezmetica intre arestul politiei si resortul Stejari, ia sutienul, na posetuta, intre 2 postari pe facebook, 3 arestari si 4 eliberari, asta sa fie Justitia? Ea insasi, in persoana?
Mai degraba putem spune ca, in ultima vreme, in interiorul Sistemului a mocnit si a dospit un conflict pentru suprematie, cum se intimpla deseori in interiorul unor asemenea structuri, mai mari sau mai mici. S-a spart buboiul, si a curs puroiul. Exista pericolul sa se aleaga praful de toata sandramaua. Si-atunci, ce fac actantii? Cam ce a facut PDL-ul in 2008. Si-au aruncat peste bord, marinareste vorbind, toate vechile obiceiuri, naravuri, simboluri. Inclusiv portocaliul, astfel ca lumea sa uite ca sint tot ei , cei cu taierile de pensii si salarii, cu imprumutul fabulos la FMI, cu transarea si vinzarea tarii, angro și en détail, cu cite si mai cite.
Cam asta inseamna si iuresul asta nebun, la care asistam acum: nu sintem noi, cei care au tinut dosare la sertar, cu anii, cei care au plins si au umflat / dezumflat expertize si prejudicii, cei care au pronuntat condamnari ca sa dea exemplu sau care au incriminat infractiuni telepatice, cei care i-au priponit pe toti cei ce-l suparau pe popeye the sailor.
Nu e altceva decit o uriasa operatiune cosmetica, de imagine. Pina se linistesc apele si trece pericolul.

Daca ati incercat, cind erati mici, sa prindeti o sopirla de coada, stiti, desigur, ce urmeaza sa se intimple!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Io zic că vita aia căloasă, baschetbalista, a scrâșnit zi și noapte s-o înhațe pe feminina-sexoasă, Udrea. Chestie de supt-conștient!
Acu, dacă Băsescu s-a tras de la soare la umbră, e momentul.
Justiția poa să joace ce joc vrea dumneaei. Când o femeie urâtă are la mână o femeie frumoasă, doamne-feri ce iese din asta și ce OARBĂ poate deveni purtătoarea balanței!

renata

Augustin Radescu spunea...

Aici e marea problema, Renato: ca basescu e la UMBRA, nu la RACOARE!
Cit despre raporturile dintre o femeie urita si una frumoasa, recunosc ca nu mi-am pus aceasta problema. Ceea ce inseamna ca o idealizam, nemeritat, pe Kodrutza, asemuind-o cu un chirurg care iti taie piciorul cu aceeasi detasare cu care numara milionul de coco (chiar daca nu neaparat piciorul bolnav!!!!!!!!)

Haine dama ieftine spunea...

Ce treaba isi face DNA? ca ii urmareste ata timp? aia fura milioane de euro... le da 2 ani.. poate cu suspendare... si ala iasa afra cu o grama de bani..

Trimiteți un comentariu