Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

sâmbătă, 3 decembrie 2011

Pai hai sa comasam!

Aud si ma crucesc: M.A.I. (???) propune comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare. De cind are acest minister atributii in stabilirea datelor alegerilor sau modificarea duratei unui mandat, nu stiu. Iar faptul ca altii, mai din deal, isi aroga de multa vreme drepturi pe care nu le au, nu e un motiv sa nu ma intreb.
Dar, daca-i pe-asa, hai s-o facem mai cu temei! Ca sa ne fie economia economie, si alegerea alegere! De aceea, l-as ruga pe domnul Igas sa calculeze, ca vaz ca le are p'astea, economiile pe care le-ar face Romania daca in 2012, cu alegerile locale si parlamentare s-ar comasa si cele prezidentiale!
Sint sigur ca actualul presedinte, cum il stim de grijuliu cu banul public, n-ar avea nimic impotriva!

13 comentarii:

Anonim spunea...

Acuma... inrebarea se pune cam asa: tu-l vezi in stare pe Igas sa propuna el ceva? Asta nu e in stare sa tina nici macar o sedinta de scara de bloc :D

Augustin Radescu spunea...

Teo, stai linistit: sint convins ca daca e UNUL, in PDL, care sa aibe initiative asa, de capul lui, in minutul 2 a zburat! Sau i se arata un pic pisica si-i trece, instant, cheful!
Probabil ca, din cind in cind, mai pozeaza cite unul, cu initiativa in brate, sa vada lumea cita democratie e la ei in partid. De crezut, ii crede doar unul ca ala cu "nu stiu io d'astea, nu stiu, nu stiu!"
Nici macar Nutza (cum care Nutza?) nu-si permite, dar unul ca Igas?

Bibliotecaru spunea...

Am pierdut ocazia să le comasăm cum alegerile din Federaţia Rusă, că atunci chiar făceam o economie. :D

Anonim spunea...

Da ... este o idee buna .. sa comaseze si prezidentialele :)

Augustin Radescu spunea...

Bibliotecaru, sper sa nu cobesti. Timpul inca nu-i pierdut!!

Augustin Radescu spunea...

Theo, asta a r fi singura varianta pozitiva!

Anonim spunea...

Dragul meu Gusti, am remarcat cateva greseli in textul tau:

1. "Aud si ma crucesc [...]." Chiar asa, te crucesti?!;

2. "Ca sa ne fie economia economie, si alegerea alegere!" Aici, virgula aia de dupa "economie" si DINAINTE DE "SI" n-are ce cauta;

3. "De aceea, l-as ruga pe domnul Igas sa calculeze, ca vaz ca le are p'astea [...]." Daca tot folosesti regulile vechi de scriere, "sint" in loc de "sunt", "î" în loc de "â" etc., ce cauta apostroful ala din "p'astea"? Pai acolo ar trebui sa fie o cratima!

Mai, mai, mai, cate GRESELI!!! Si CE MARI SUNT!!!

P.S.: Glumesc, fac ca tine.

Anonim spunea...

Si inca ceva: toate GRESELILE astea sunt intr-un text foarte, foarte scurt. Nici nu vreau sa ma gandesc cum ai da cu bata-n balta daca te-ai apuca de scris texte lungi (eventual ca ale mele).

Vai de noi si de noi!!!

Augustin Radescu spunea...

Anonimule(!), esti in nisipuri miscatoare: cu cit te agiti mai mult sa iesi la suprafata, cu atit te scufunzi mai adinc.
1) Aplici mecanic citeva sabloane; te-ai ingrozi daca ai sti cite exceptii de la regula exista in limba romana. (Jura-te ca n-ai intilnit nicaieri, niciodata, o virgula inainte de si!) Ai avut noroc ca eu, din prea mult respect pentru timpul meu, nu m-am ocupat de virgulele tale!
2) Avind in vedere ca eu sint politehnist, iar nu un presupus jurnalist, ca tine, o comparatie intre noi nu te avantajeaza nicicum!
3) Faptul ca te tot lauzi cu textele tale perfecte este, oricum ai da-o, o nota proasta pe care ti-o acorzi singur. Evident, nu la limba romana!

Avind in vedere ca ne-am lamurit, unul cu privire la celalalt, cred ca ar fi oportun sa punem punct aici. E destul loc, pe cimpiile web, pentru amindoi! Mai ales ca, asa cum am recunoscut deja, AI BIRUIT!

Anonim spunea...

N-ai inteles nimic, Gusti. Nici nu ma agit, nici nu aplic mecanic cateva sabloane. M-AM PREFACUT, numai, ca sunt un carcotas care-ti cauta nod in papura, ca tine. Si am identificat, cautandu-le cu lumanarea, tot ca tine, niste "greseli" la fel de... gresite precum cele identificate de tine in textul meu. Tu ai voie si eu nu?

Partea ingrijoratoare (pentru tine) este ca, repet, eu AM GLUMIT. Tu, in schimb, ai vorbit serios. Asta n-ai inteles tu, "amice": pe mine, spre deosebire te tine, nu ma intereseaza "sa birui". Sau "sa-ti arat unde gresesti", cum mi-ai scris tu mie.

Tu ai facut niste remarci stupide (nu pentru ca nu te-ar duce mintea, ci pentru ca-mi cauti nod in papura) si te-ai luat foarte-n serios. Eu doar te-am imitat, ca sa-ti arat cat de nostim esti.

Anonim spunea...

A, am uitat, acum, pentru ca tot ai respins observatiile mele "pertinente" cu privire la "greselile" tale, voi avea o reactie gen tine, pe blogul meu.

Sigur, tu n-ai afirmat ca scrii texte perfecte, dar, daca nu accepti "corecturile" inepte ale primului neavenit (cum pretinzi tu sa fac eu), e limpede ca te crezi infailibil, nu?

Deci:

"Unui om convins ca le stie pe toate, ca e infailibil si scrie texte perfecte, e pierdere de timp sa-i arati unde greseste".

As incheia cu niste fete care rad,dar stiu ca tipul asta de blog nu le afiseaza (alta greseala de-a ta!).

Nicolae Nicu spunea...

AUGUSTIN, îţi mulţumesc (cu oarece întîrziere, căci nu am mai venit pe net de cîteva zile) pentru urările pe care mi le-ai adresat de Sf. Nicolae pe blogul meu. Am intrat aici să o fac, pentru că, altfel, exista riscul să nu bagi de seamă răspunsul meu nici de această dată! Vreau să spun că, de fapt, urările tale iniţiale, "de acum două ore", au apărut în mod firesc acolo unde le-ai postat. La subiectul din 1 Decembrie! Fireşte, şi mulţumirile cuvenite ţi l-am adresat la momentul respectiv tot acolo (apropo, virgula anterioară, înainte de "şi", este pusă în regulă aici, ne-aşa?). Dar, ştii care-i culmea? Avînd în vedere acel "şi-o mai fi şi cum vrem noi", chiar crezusem că anume mi-ai adresat urările acolo unde ai făcut-o, nu sub icoana Sf. Nicolae, ci sub "icoana" republicii! Nu-i bai. Nădejdea la care mă îndemni rămîne. Şi mulţumirile mele aferente, deopotrivă. Toate bune.

Augustin Radescu spunea...

Draga Nicule, toate vizitele tale sint o placere pentru mine. Avem atitea in comun (inclusiv motive de tristete, nu-i asa?), incit e normal sa "tinem aproape"!
Stai linistit, sint cu ochii pe tine ca pe butelie!
Si, DA, cit timp mai exista speranta, mai existam si noi!
P.S. Evident, virgula e pusa perfect!

Trimiteți un comentariu