Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

Va place sahul?


Aceasta pagina nu este dedicata maestrilor! Cei care, totusi, vor trece, din intimplare, pe-aici, se vor plictisi de moarte. E doar vina lor: cine i-a pus sa ajunga atit de sus ? Ceilalti impatimiti ai acestui minunat dar pe care si l-a facut omul siesi, ar putea gasi aici, din cind in cind, un prilej de a-si mai incerca puterile. Cum ar fi acesta:

Albul muta si obtine remiza! Aceasta minunata miniatura ii apartine lui  H.K.Matisson si a fost compusa in 1918!Multumiri celor de la http://www.apronus.com/chess/wbeditor.php, al caror excelent editor de diagrame l-am folosit!

7 comentarii:

leo spunea...

1.h:g5, Rh5
2.g6, f:g6
3.f5, g:f5
4.Rg1, Rg5
5.Rf1, Rg4
6.Rg2 zugzwang şi adio pică frunza...
desigur, mai nasol e dacă negrul ia cu regele, nu cu pionul la g6, dar nu eram fraier să aleg o variantă mai complicată...
că uitam să te-ntreb de ce-am venit: nişte cuie de bătut în talpă n-ai? :))
PS
eşti în grevă?
PPS
oare nu-i prea mult să pui hingheru pe aceeaşi pagină cu aşa prieteni ai omului?!

Augustin Radescu spunea...

@ Leo
CORECT!!
Tu ai demonstrat cum obtine albul remiza la cel mai bun joc al negrului! Daca 2. ...R:g6, misiunea albului e banala, fiindca regele alb ajunge in timp util sa-si apere pionul.
Bag seama ca esti tare; problema nu-i chiar usoara!
Despre hingher si catei, ma mir ca te miri: este vechea gazeta de perete, cu rubicile "Asa DA!" si "Asa NU!"
Cit despre cuie, da-mi detalii:
- din lemn sint bune?
- ce numar porti (sau cite ti-ar trebui pe-un picior)?

leo spunea...

tii, ce chestie, se mai întâmplă să fie şi drumul cel mai scurt ăla direptu... :)) io vroiam doar s-ajung mai iute la potou... ;)
la rubrica de părete ştiam că-i d-a stânga şi d-a dreapta, necum să pui animalu peste cel mai bun prieten al omului; than again, poate că-i mai în firea românului să pună răul înainte...
cât despre, nu ştiez, de care-s mai potrivite la potcovit... măgari?!

Nicolae Nicu spunea...

Eu cred că şahul ar trebui predat în şcolile generale, încă din clasa I-a.

Îmi aduc aminte că, de pe cînd eram eu copil şi pînă prin anii '80, marea maestră internaţională Elisabeta Polihroniade avea o emisiune săptămînală de şah, dacă nu chiar de două ori pe săptămînă. La şcoală făceam campionate de şah între noi, cu partide pe care le jucam în recreaţii.

Pe atunci, şahul românesc avea căutarea tenisului lui Năstase şi Ţiriac şi avea mari campioni, mari maeştri, şi la fete şi la băieţi: Florin Gheorghiu, Victor Ciocîltea, Mircea Pavlov, Teodor Ghiţescu, Mihai Şubă, Mihai Ghindă, Grunberg, nici nu-i mai ştiu, Margareta Mureşan, Gertrude Baumstark, Maria Pogorevici, Alexandra Nicolau, Eugenia Ghindă etc.

Ştirile despre şahiştii români şi despre marile turnee ale lumii erau nelipsite din buletinele de ştiri radio-tv, iar în ziarul "Sportul", aşa sărac cum era, se găsea rubrică de şah.

Azi, şahul parcă nici nu mai există ca sport... Trist, tare trist. Oare şi şahul a fost... comunist?

Augustin Radescu spunea...

Perfect adevarat, Nicule! Sahul are un efect formativ EXTRAORDINAR. Numai ca scoala romaneasca de azi, in loc sa progreseze, e in picaj. Mie mi-e groaza sa ma gindesc la generatia care miine va conduce Romania. Astia de azi sint ... parfum!

Nicolae Nicu spunea...

Aflăm cu tristeţe că în această după-amiază s-a stins din viaţă, la vîrsta de 80 de ani, marea maestră internaţională, compatrioata noastră, legendara Elisabeta Polihroniade. Am mai pierdut o campioană a şahului, a mai căzut o regină a sportului românesc... Dumnezeu s-o odihnească!

alenna alison spunea...

Mă simt atât de binecuvântată din nou în căsnicia mea după ce doctorul ODUMODU mi-a adus soțul care sa separat de mine pentru un an bun. Am ALENNA după numele din ROMÂNIA. Chiar dacă am guri peste tot corpul meu, nu va fi suficient să-i mulțumesc doctorului ODUMODU pentru ajutorul său asupra vieții mele. Soțul meu sa separat cu mine de un an și am fost în dureri și agonie fără el. Deci, am căutat ajutor peste tot, dar nimic nu a funcționat până când am vrut să spun doctorul ODUMODU. Mi-am explicat situația și mi-a promis că soțul meu se va întoarce la mine în 48 de ore, până când inima mea încă mai bate pentru el. Am crezut în el și mi-a pregătit un soț. I-am sunat pe soțul meu exact când doctorul ODUMODU saicompelld. El a pledat și a spus că are nevoie de mine înapoi și acum trăim fericit din nou pentru ultimele 9 guri. Toți cei de acolo care citesc articolul meu care are nevoie de ajutor ar trebui să-l contacteze ... Emil: drodumodusolutions@gmail.com

Trimiteți un comentariu