Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

Celebrele cuvinte ... necunoscute!

Pagina asta se vrea un semnal ca fiecare dintre noi are nevoie sa mai deschida, cind si cind, un dictionar. Sint insa convins ca ati putea contribui, si voi, la imbogatirea colectiei "pret-a-porter" pe care ma pregatesc sa o prezint!
Incep cu preferatul meu, arhicunoscutul cuvint puzderie. Cu certitudine, toti am folosit, de nenumarate ori, acest cuvint in sensul sau figurat. Totusi, sensul  primordial, propriu, este, pe cit de prozaic, pe atit de surprinzator, pentru multi. Il stiti?
Daca nu cunoasteti sensul initial al cuvintului hazna, va garantez ca va veti amuza cind veti deschide dictionarul.
In ciuda conotatiei usor peiorative, cuvintul buluc a avut, initial, un inteles care impunea respect!
Lucia Verona, inimoasa cum o stim, a promis ca-si va da si ea obolul la aceasta pagina. Nu ne-a pus rabdarea la incercare, ci a facut-o in aceeasi clipa! Multumiri, Lucia!
Cuvintului brizbiz, folosit indeobste la plural, deci brizbizuri (forma acceptata) dar, mai ales, in forma incorecta brizbrizuri, nu i se mai da, demult, sensul propriu.
Un exemplu interesant de alterare a intelesului initial il constituie cuvintul fariseu/fariseism, ca si cuvintul mironosita
Cum si cind s-a nascut cuvintul  salahorSi, fiindca sintem in perioada promotiilor, ca asa-i de sarbatori, iata inca doua subiecte de meditatie: japca si fleac!
Iata, a venit iepurasul si mi-a adus un cosulet plin cu bunatati: dram, augur, caterinca, egida si olimpiada (!)
Ati batut mingea pe maidan si nu stiti ce inseamna gioale ?? 
Te pomenesti ca nici arsice n-ati jucat ?!
De ferentari ati auzit, nu-i asa?

                                                                                                                 (va urma)


5 comentarii:

Lucia Verona spunea...

Foarte interesant! Voi încerca să-mi aduc obolul. Iată cum, fără să vreau, am folosit un celebru cuvînt necunoscut. :))
Voi reveni!

Augustin Radescu spunea...

@ Lucia
Multumiri. Te astept cu drag!

Mucegai spunea...

Le stiu pe toate fara dex.
Bine, inainte am citit "Definitii"
:))

alenna alison spunea...

Mă simt atât de binecuvântată din nou în căsnicia mea după ce doctorul ODUMODU mi-a adus soțul care sa separat de mine pentru un an bun. Am ALENNA după numele din ROMÂNIA. Chiar dacă am guri peste tot corpul meu, nu va fi suficient să-i mulțumesc doctorului ODUMODU pentru ajutorul său asupra vieții mele. Soțul meu sa separat cu mine de un an și am fost în dureri și agonie fără el. Deci, am căutat ajutor peste tot, dar nimic nu a funcționat până când am vrut să spun doctorul ODUMODU. Mi-am explicat situația și mi-a promis că soțul meu se va întoarce la mine în 48 de ore, până când inima mea încă mai bate pentru el. Am crezut în el și mi-a pregătit un soț. I-am sunat pe soțul meu exact când doctorul ODUMODU saicompelld. El a pledat și a spus că are nevoie de mine înapoi și acum trăim fericit din nou pentru ultimele 9 guri. Toți cei de acolo care citesc articolul meu care are nevoie de ajutor ar trebui să-l contacteze ... Emil: drodumodusolutions@gmail.com

madam Mimi spunea...

Din calitatea mea de bibliotecareasa, nu se egzista sa nu-mi aduc si eu aportul. Cuvintul FEDELES va spune ceva?

Trimiteți un comentariu