Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

duminică, 8 aprilie 2012

Secretizarea – sau „Cum sa-i prostim pe prosti!”

E un subiect care merita abordat, fiindca povestea vinzarii cuprului nu s-a incheiat si fiindca, in orice clipa, ne putem trezi ca actualul guvern incearca sa praduinstraineze, in aceeasi maniera netransparenta, si alte resurse ale solului sau subsolului Romaniei.

Si totul se invirte in jurul secretizarii contractelor, metoda care permite escamotarea unor clauze profund dezavantajoase pentru Romania.

„Ne obliga Legea minelor”, - se vaicareste Ionel Blanculescu, dar si altii de aceeasi teapa.

Un mare neadevar! Nicaieri, Legea 85/2003 nu obliga la secretizare sau confidentialitate cu privire la unele clauze contractuale.

Sint doua articole, in aceasta lege, care vorbesc doar despre confidentialitatea unor date, art.5, al. 4 (atit de prost scris incit nici nu merita luat in discutie) si art. 39, lit. f. Numai ca asta nu-i un motiv sa secretizezi un contract intreg, ba nici macar niste anexe. Ce ziceti de exemplul de mai jos, menit sa apere confidentialitatea unor date, fara a secretiza niste clauze contractuale, niste anexe sau contractul in intregime (iar nu in integralitate, cum spun pretiosii care-i trimit pe altii la scoala, desi ei au chiulit intr-o veselie sau, poate, nu s-a lipit de ei)?

„Zacamintul care face obiectul prezentului contract se situeaza la ▄ ▄ grade latitudine nordica si ▄ ▄ grade longitudine vestica, la o adincime de ▄ ▄ metri „

In aceasta maniera, intregul contract poate fi public iar datele protejate, fara surprize malefice ascunse in nu stiu ce anexa.

Fara sa ne trezim, peste ani de zile, cu fel de fel de clauze bizare, intotdeauna in defavoarea statului roman, prevazute in contract. Cum am citit, nu de mult, intr-un contract devenit public (citez foarte aproximativ):

„In cazul in care intre parti apar chestiuni litigioase, ele vor fi rezolvate amiabil sau, daca aceasta nu este posibil, in justitia din …. San Marino (!!!)"

Ei bine, de ce o astfel de clauza (sau cine stie ce alte minunatii!) ar trebui sa ramina secreta, chipurile pentru a respecta Legea minelor?

Un comentariu:

Anonim spunea...

Ca sa nu aflam noi ceilalti ... cei pe care ii praduiesc astia

Trimiteți un comentariu