Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

sâmbătă, 11 septembrie 2010

Mimi se intoarce (1)

Buna seara, doamnelor si domnilor!

Buna dimineata, domnisoarelor!

M-am intors de la Govora (?)!

Cum stie orisicine, tot ce-i bun tine putin. Si, cind ti-e lumea mai draga, se si gata!

Plus de asta, ori e ilegal, ori e imoral, ori ingrasa. Citeodata, toate astea la un loc.

Asa ca uite-ma cum ma intorc io mult mai imorala, mai interlopa si chiar umpic mai durdulie decit am plecat.

Ma jur ca mi-a fost dor de blogerit, sa plesnesc, nu alta; io am crezut ca-i de joaca, da vad ca-i aproape serios.

Nu va mai spun ca la un moment dat am cedat nervoasa, de iera sa intru intr-un Internet Cafe, (c-au aparut ca ciupercile nebune, dupa o ploaie cu spume si clabuci), macar sa va dau un semn, pe mine sa nu contati, si lu vecinu de deasupra mea sa-mi ude si mie balariile, ca de la mnealui din balcon, numai daca nu vrea, nu mi le uda, ca uneori mi le si inundeaza!

Da’ cind sa penetrez prin intrare, se iteste un mucos, protapindu-se in usa:

- Mamare, alimentara s-a mutat de-acu 3rei ani! Hai, valea!

- Pe cine faci tu ma-ta mare mai, muceo? – zic eu, vexata, ca o distinsa doamna ce ma gaseam. Si-i aplic o posetuta de stinga upercutata, de-i mai zbirniie si-acu falcile ca diapazonu. Da’  in la bemol, nu ca ala originalu!

- Vasilee! –mai apuca el sa se vaite, inainte sa se pravale in pozitia „pentru odihna culcat”

- Ce-i ma, Nielu? – se-aude dinauntru.

Si iese unu pe usa, o idee mai rasarit, da tot la aceeasi categorie de greutate, si se uita chioris la mine, infoindu-se.

- Ce-ai facut, babo, ai dat in frati-mio? Si avanseaza inainte.

Io, flamboaianta cum ma stiti, indata ma aprind: pleosc si lu asta un dos de posetuta, a la Basescu asa, care-l ia somnu instant. Cind i-am vazut p-amindoi la podea, odata m-am dumirit: aoleo, ce-am facut, am dat fara somatie! Si, ca sa intru iute in legalitate, slobozesc cu convingere niste racnete sanatoase, ca la regulament: Stai! Stai ca dau! Pleosc in plan vertical! Trosc in plin!

Cred ca m-a auzit tot cartierul, mai putin astia doi, care executau program de somn aprofundat si obligator. Si, n-o sa ma credeti, apare brusc un bade-gard de-astia, de n-au alta treaba decit sa-si infoaie pufoaicele la trecatori, si ma priveste cu interes ingrijorat:

- Iar au facut scandal puiutii astia de infractori, destinsa doamna?

- Nu stiu, domnu bade-gard, ca io nu-s din localitate. Da am impresia ca au tras umpic pa nas, fi-le-ar etnobotanica a dracu’, ca prea-i vad cuminti si oniristi!

- Onanisti!- ma corecteaza el, cu duhu blindetii. 

- Cum ziceti dumneatale, ca va pricepeti! – consimtesc eu, ca sa-i captatio benevolentia.

- Vreti sa va conduc la hotel, sa va simteti mai protejata?- mai intreaba el, incintat si galantom, privindu-ma cu ochi lacomi de degustator profesionist.

Eu simt ca iar ma furnica posetuta, da incerc sa ma abtin, ca uneori nu-i bine sa te risti cu organu, si nu stii ce pericole te pindesc, mai ales faptura singuratica si femenina cum sint, de atrage privirile ca o gaura neagra.

Dar ca sa-i zic ca am agenda plina pentru seara asta, ar trebui sa desfac posetuta, ca sa ma fac ca ma uit in agenda, si omul ar putea zari bustul lui Avram Iancu, pe care tocmai l-am cumparat din tirg, de la suveniruri, pentru domnu Augustin, care nu se face sa te-ntorci cu mina goala din conced!

Si nu ca ar fi fun mare secret, dar daca intra la arme albe, ca are mai bine de-un kil?

 

                                                          (mai e)

6 comentarii:

renata spunea...

Nu mă potolesc din râs! De la "am dat fără somaţie" încolo.
Urează-i doamnei Mimi plăcută odihnă în seara asta şi las-o degrabă să zică ce mai are de zis, mâine dimineaţă.
Augustine, io cred că la voi în bloc, un apartament poa' să coste cam cât penthausu fetii lui Băsescu, a mare, cât timp o aveţi locatară pe doamna Mimi.
Îz dai seama? Faci oricâte vânzări anterioare, numa' să conblocuieşti cu doamna Mimi... Mă rog, dacă ai şi ceva cheag pus deoparte în preanteriorul trecut, poţi să visezi un apartament pe acelaşi palier cu ea.

Anonim spunea...

Minunat!!!
Chiar imi lipsea doamna Mimi :)

Augustin Radescu spunea...

Renato, nu-i chiar asa. De obicei, cei care o apreciaza pe madam Mimi nu prea sint plini de bani si de vinzari anterioare; iar aia care sint, n-o gasesc deloc pe gustul lor, ca sa ma exprim elegant.

Augustin Radescu spunea...

Theo, si mie mi-a lipsit, crede-ma! :)

renata spunea...

Nu s-a hodinit, domle, destul, madam Mimi?
Ce mai e mai departe? Ce mai zice?

Augustin Radescu spunea...

Dupa cum am vazut-o de obosita, azi in niciun caz nu se mai aseaza in fata tastaturii. Si, cine stie, poate nici miine. Prin cite a trecut ea, nu-i usor! Si eu sint curios de mor, dar s-o lasam sa-si revina, ca spune ea!

Trimiteți un comentariu