Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

miercuri, 16 februarie 2011

Ziua Deţinuţilor Politici

Nu pot decit sa aplaud initiativa senatorului PNL, Puiu Hasotti, ca o zi din an sa fie a acelora care, pentru convingerile lor politice, au facut inchisoare.

Trebuie, in acelasi timp, sa recunosc ca prezenta cuvintului „anticomunişti” in titlul si textul legii ma surprinde neplacut.

Daca plecam de la ideea ca, in istoria Romaniei, toti detinutii politici au fost anticomunisti, atunci prezenta termenului in titulatura legii este inutila si chiar ostentativa. Daca insa au existat si comunisti, de exemplu, care au facut inchisoare pentru convingerile lor politice (si au existat!), atunci excluderea lor din prevederile acestei legi mi se pare nedreapta, discriminatorie si nedemocratica. Nu cred ca este cazul sa discutam aici despre numarul lor; riscam sa cadem in grotescul unui senil PNT-ist care, cind i se amintea despre taranii ucisi in 1907, arunca, nonsalant: „Lasati, bai, ca n-au fost decit (??) vreo 4 mii si ceva!”

Si, fiindca tot sintem in 16 Februarie, nu pot sa nu spun ca muncitorii ceferisti ucisi la Atelierele Grivita in 1933 ar fi preferat sa fie detinuti politici, dar … nu s-a putut.(?)

In fine, poate ca n-ar strica sa aruncam o privire si spre viitor. Sigur, speram cu totii ca in Romania nu vor mai exista niciodata detinuti politici. Dar daca, prin absurd, vor mai exista, ei nu vor fi, cu siguranta, anticomunisti!

2 comentarii:

GS spunea...

Imi place initiativa. Si eu sunt de parere ca daca tot o facem ar trebui scos cuvantul anticomunist. Tatal meu s-a numarat printre conducatorii PSD al lui Titel Petrescu si in vremea dictaturii carliste a fost internat in lagarul de la Tg Jiu. Nu a fost detinut politic?

Augustin Radescu spunea...

@ G.S.
Q.E.D.!! Fara discutie, ar trebui sa fie SI ziua tatalui tau!

Trimiteți un comentariu