Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

luni, 25 aprilie 2011

Despre monarhie, numai de bine ! ( II )

Cum spuneam, pare limpede pentru oricine ca romanii nu s-ar buluci sa sprijine o eventuala restauratie. Iata de ce, e de-a dreptul bizara aparitia, in “Adevarul”, a unui interviu luat de un jurnalist oarecare, cu al carui nume n-o sa va incarc memoria, sa-i zicem L.U., principesei Margareta. Numai ca degeaba firul rosu al ideii revenirii la monarhie strabate interviul de la un cap la altul. Chiar daca n-ai un foarte dezvoltat simt al umorului, tot te distrezi copios citind acest interviu, caci autorul lui face toate eforturile (involuntare, desigur) sa te binedispuna.
Dupa ce tine sa ne asigure ca principesa are 62 de ani (!!), jurnalistul se lanseaza intr-o betie de cuvinte care, dincolo de exercitiul de retorica incercat, dar esuat jalnic, aluneca pe panta periculoasa a unor idei nastrusnice :
« Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României nu pare să se simtă constrânsă de imperativul dictonului „Noblesse oblige", însă sângele şi ochii săi albaştri demonstrează că nobleţea este o moştenire genetică »
« Citiţi, în continuare, un interviu ale cărui cuvinte sunt pronunţate hotărât ! » - ne invita L.U. Destul de incitant, zic eu, nu credeti ? Numai ca, in locul unui interviu coerent si lamuritor, ni se livreaza o suita surprinzatoare de stingacii. Iata citeva exemple :

L.U. : În anul 1952, Majestatea Sa Regele Mihai le transmitea românilor că Occidentul nu va avea linişte „până ce jumătatea din Europa, astăzi aservită, nu va fi independentă".
P.M. : A fost greu, Regelui i-a fost interzis să mai trimită mesaje către ţară. În plus, în Occident, nimeni nu a înţeles ce se întâmplă aici.

L.U. : Oamenii reclamă, în primul rând, problemele economice ...
P.M. : Da, înţeleg acest lucru. A fost mai uşor să stai şi să ai un serviciu, când ai mâncat suficient şi nu trebuie să te gândeşti cum să mergem înainte către un sistem de antreprenoriat. ... Este uman să ne păstrăm trecutul, dar nostagia faţă de regimul comunist este, de fapt, o melancolie.

L.U. : Aş vrea să vă întreb dacă Alteţa Voastră doreşte ca această schimbare să aibă loc.
(Asta chiar e tare !! Daca eram in locul principesei, dupa intrebarea asta il dadeam pe usa afara)

L.U. : Ar fi pregătită în acest moment Familia Regală pentru o astfel de schimbare?
P.M.: Da, suntem pregătiţi. Regele a fost mereu pregătit. Acestea sunt filosofia, meseria şi experienţa lui.

L.U.: Care consideraţi că este problema cea mai stringentă a României?
P.M.: Merge de la infrastructură până la lipsa de răspundere personală.
.....
P.M. : eu nu mă uit la televizor pentru că nu mai suport oamenii care discută tot timpul acelaşi lucru. Asta deja nu mai e interesant. E ca un sufleu care se umflă şi se dezumflă.

L.U. : Pentru că se apropie Sfintele sărbători de Paşte, aş vrea să vă întreb unde veţi sărbători Învierea Domnului.
P.M. : De obicei, în fiecare an de Paşte, mergem într-un sat sau într-un oraş.

Sigur, cu asemenea prieteni n-ai nevoie de dusmani ...

3 comentarii:

Nicolae Nicu spunea...

Occidentul nu era interesat în acea perioadă să nu aibă linişte pînă ce jumătatea de est a Europei, "aservită", nu devenea independentă, din cel puţin două motive.

Întîi, pentru că status-quo-ul postbelic exprima cîrdăşia lui geo-politică cu Uniunea Sovietică, la care anchesase de bună voie şi nesilit de nimeni, potrivit inclusiv propriilor lui interese. Împărţirea Europei nu se făcuse împotriva voinţei Occidentului, ci (şi) prin voinţa sa.

Al doilea, că niciodată Occidentul nu a fost şi nu este interesat ca statele estice să fie, cu adevărat, independente. Istoria Europei, de la Imperiul Roman încoace, o dovedeşte. Numai statele estice înşile pot purta acest interes.

Astăzi, acum, ca şi în alte dăţi, încă se încearcă, sub impulsul unor interese cotropitoare, marea cu degetul în privinţa răsturnării Republicii şi restaurării monarhiei. Ca regim garant al dominaţiei străine.

renata spunea...

...de unde se dovedeşte că sângele albastru nu e garantul inteligenţei. Ochii albaştri, nici atât!

Augustin Radescu spunea...

@ Renata
Ochii, ca ochii ... Nu stiu cum a facut sa-i studieze singele!
Dar daca ne intoarcem iar la ochii albastri, parul blond si pielea alba, e de jale!

Trimiteți un comentariu