Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

joi, 23 iunie 2011

De ce l-a atacat Basescu pe regele Mihai?

Ma simt dator s-o spun din capul locului: sint un republican convins! Imi repugna organic ideea ca un om este plasat, ab initio, deasupra mea, doar fiindca tata a fost taran, in timp ce tatsu a fost de vita, si nu fiindca mi-ar fi superior in vreun fel. Cu alte cuvinte, ca sa vedeti ca stiu sintagme destepte, adica sint cult in cap, nu suport ideea inegalitatii de sanse!
Mai mult: nu cred ca monarhia ar fi, prin ceva, o forma de stat superioara republicii. Daca numaram cite tari au trecut de la monarhie la republica si cite au parcurs drumul invers, cred ca alte comentarii sint de prisos.
Istoria ne ofera atit de multe exemple de regi si imparati care au luat-o razna, care au fost sclavii instinctelor, care si-au promovat oamenii de incredere in toate posturile cheie ale statului, care au inflorit coruptia, intriga si complotul sau care au recurs la cele mai odioase metode (mergind chiar pina la crima) pentru a-si conserva sau spori puterea, incit ideea de intoarcere la monarhie mi se pare, pur si simplu, caraghioasa si anacronica.
Am spus toate acestea facind abstractie de fostul monarh al Romaniei, care a parasit tronul prea tinar pentru a fi avut timpul necesar sa demonstreze cit de bun (sau dimpotriva) rege ar fi fost.
Cu toate astea, am fost, pur si simplu, oripilat sa-l aud pe Basescu Traian, vremelnicul  locatar de la Cotroceni, in ce mod suburban l-a atacat pe fostul rege al Romaniei. Oripilat, dar nu si surprins, avind in vedere antecedentele actualului presedinte in exprimarea vulgara, grobiana si nedemna de un sef de stat democratic, membru al U.E. Si consider ca, o data in plus, prestigiul Romaniei a avut de suferit chiar din cauza celui care ar trebui, conform fisei postului, sa-l apere!
Am auzit, in ultimele 24 de ore, o gramada de ipoteze, care mai de care mai fanteziste, cu privire la motivele reale pentru care Basescu a avut aceasta iesire. O multime de supozitii, dar nu si cea mai probabila. O explicatie simpla, pe care unii o stiu, dar nu au interes sa o formuleze.
Ei bine, nu se poate sa nu fi observat cu totii ca, in ultima vreme, s-a petrecut o intensificare, o resuscitare brusca a activitatilor casei regale, a propagandei promonarhiste. Numerosi binevoitori s-au bulucit sa ne explice binefacerile pe care o asemenea forma statala le-ar pogori asupra Romaniei. In citeva luni, s-au luat mai multe interviuri membrilor familiei regale si s-a dedicat mai mult spatiu televizat decit in ultimii 10 ani. S-au infiintat fundatii, comitete si organisme de tot felul, toate cu antetul monarhic, ba a fost invadat si spatiul publicitar cu asa ceva!
O adevarata pregatire de artilerie, amintind de contraofensiva de la Kursk, atit din tara cit si de afara, nu spune altceva decit ca … vi se pregateste ceva! 
(Orice observator atent va sesiza dragostea subita pentru Romania a unora, achizitonarea de terenuri si imobile, si cite si mai cite)
Iar Traian Basescu este, spun un truism, cel mai bine informat om din Romania. I s-a semnalat, oare, un pericol? Vrea, cumva, sa decredibilizeze un adversar?

Un comentariu:

nicole spunea...

nici eu nu accept discriminarea. dar nici ca individul care se crede presedintele tarii sa arunce cu rahat in istoria noastra, indiferent ce motive ar avea.
trebuie sa scapam de ciuma portocalie.

Trimiteți un comentariu