Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

luni, 6 iunie 2011

Miorita

De cind actioneaza serviciile secrete pe plaiurile mioritice, e greu de spus. Cert e ca, la data crearii Baladei Nationale, acestea erau, deja, in plina inflorire. 
Unul dintre ele, probabil mai nationalist, isi face simtita prezenta printr-un agent sub acoperire ovina, in scopul prevenirii si contracararii activitatii infractionale a unor cetateni, inclusiv ungureni, indreptata impotriva moldovenilor.
Daca, in dosarul "Miorita", e vorba de un trimis special, de un ofiter al serviciilor sau, poate, de un simplu informator, nu vom sti multa vreme de-aici incolo. Asta pentru ca dosarul va fi desecretizat abia la 50 de ani dupa dosarul principal, din care a fost disjuns, si anume cel cu berbecutii ! (Se poate remarca omniprezenta acoperirii ovine a agentilor secreti !!)
Sigur, socheaza atitudinea pasiva a ciobanului care, in loc sa puna dracu’ mina pe iphone, sa sune la 112 (apel gratuit), sa intre pe Facebook, sa aprinda focuri pe dealuri sau macar sa dea un mail, ceva, lui ii arde, in continuare de muzica, pregatiri de nunta si alte alea.
Toate acestea ridica serioase semne de intrebare cu privire la adevaratul continut al informarii agentului acoperit si la culoarea codului de alerta (albastra, in varianta oficiala !)
S-a incercat, fara mare succes, acreditarea ideii ca ar fi putut fi vorba « doar » de o tentativa de viol (cod portocaliu!). Ipoteza nu a ramas in picioare, fiindca borcanul cu seu de oaie a fost gasit neatins. Si-apoi, cine ar fi riscat un scandal sexual cu implicatii internationale, in conditiile in care potentialii violatori erau si ei ciobani, aveau si ei oi destule si-si puteau rezolva altfel pornirile nefiresti. Caci, vorba poetului : miorita laie /  laie, buca laie ...
In fine, ultima varianta (si, dupa parerea mea, cea mai plauzibila) este ca ciobanul a primit o  informare cu privire la urmatoarele :
- va fi disponibilizat
- ministru al muncii a fost numit Sebastian Lazaroiu
- i se va taia aia nesimtita 
- tara nu mai are nevoie de ciobani si filosofi, ci de ospatari si tinichigii
- medicii de familie nu mai elibereaza retete
- Basescu ne va da o noua Constitutie noua
- anul viitor, Romania va avea INCA 20 centimetri de autostrada
La primirea unor asemenea vesti, cine dracu' mai suna la 112? Orice om normal isi verifica pantofii de carton si copirseul, sau contacteaza o firma de pompe funeste! Pai nu?

2 comentarii:

Anonim spunea...

Super postarea !.... Multzam fain ca .... "mi-ai inceput ziua" printr-o ... destindere !.... NUMAI BINE !
Kukubau

Matilda spunea...

Hahaha ! :)) :)) :))
Sigur ciobănaşul nu era din rîndul opoziţiei ?

Trimiteți un comentariu