Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

duminică, 27 noiembrie 2011

De ce RMGC da la gioale guvernului Romaniei?

Nu mai pot, deja mi se ingretoseaza cind vad campania publicitara DESANTATA a celor de la RMGC; dupa dimensiunile, amploarea, perseverenta si, mai ales, costurile implicate, e limpede ca aici se ascunde un tun de proportii uriase, iar nu o afacere oarecare, menita sa aduca investitorilor un profit civilizat, decent si firesc.
In ultima vreme, apar pe sticla tot felul de (probabil) localnici, care ne explica de ce si cum, in urma demararii minunatei investitii, romanii nu vor mai pleca sa-si cistige piinea pe meleaguri straine si-si vor pune intreaga pricepere, putere de munca si competenta in slujba propasirii neamului. Iar stramosii vor zimbi, fericiti, sub munte, stiind ca urmasii urmasilor urmasilor lor si-au gasit, in sfirsit, albia. Chiar daca duhneste, delicat, a cianuri si stirv.
Ceea ce nu inteleg este altceva: daca tot ceea ce ne spune RMGC este adevarat, daca totul este curat si “safe”, daca mediul poate dormi linistit, daca se vor tot dezvolta niste chestii pe orizontala, verticala, in zig-zag si diferite oblice, daca se vor crea jde mii si mii de locuri de munca si tot mocanul va prospera, explicati-mi si mie de ce n-a facut guvernul boc insusi toate astea? Sa nu-mi spuneti de lipsa finantarii, ca n-o sa cred: pai miriadele de euroi luate imprumut unde-s? S-a facut cu ele ceva mai bun decit aceasta bunaciune de investitie? Din cite stim noi, nici vorba! (De fapt, habar n-avem ce s-a facut cu acei bani!) Si-atunci?
Pai, concluzia e una singura: guvernul lui P.M. Boc (scuzati cacofonia!) n-a purces, el insusi, la o asemenea fapta stralucita, de incompetent ce e. Ceea ce stim, de fapt, de multa vreme. Ce nu stim, insa, este de ce RMGC tine, cu tot dinadinsul, sa-l faca de ris!
Si de ce tristele figuri care apar pe sticla si se tot tinguie in folosul RMGC nu iau de urechi, mai bine, acest guvern impotent si demaboc!

8 comentarii:

Bibliotecaru spunea...

Din câte am observat eu, această firmă care doreşte să preia Roşia Montana se bazează foarte mult pe sume mari de bani plătite pentru "lobby". Din câte am înţeles, cam la fel se întâmplă şi în Statele Unite.

Sunt convins că în anii ce vor urma vom auzi nişte veşti interesante cu privire la astfel de sume plătite.

Augustin Radescu spunea...

Probabil nu intimplator legislatia romaneasca e foarte "tacuta" in privinta acestor practici. Pe de alta parte, stau si ma gindesc ca o firma care se apuca de asa ceva trebuie sa stie foarte bine in ce se baga!

Anonim spunea...

Nici edu nu mai pot sa suport ... schim canalul ori de cate ori apare camania respectiva.
Nu stiu ce se intampla cu tema ta sau cu blogspotul dar am incercat de 10 ori sa scriu un comentariu

Augustin Radescu spunea...

Theo, se intimpla mai multe chestii ciudate cu blogul meu. Sintem in plin paranormal, n-am ce face! Dar ce sa fac, nici nu ma pricep!

Formatii pentru nunti spunea...

"Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) este o companie înfiinţată în anul 1997, în judeţul Alba, în care acţionari sunt compania minieră de stat Minvest Deva - cu 19.31 % și Gabriel Resources (companie Canadiana) – cu 80.685%".
Si cred ca asta spune tot....si e prea mult marketing cu reclamele de la tv!

Augustin Radescu spunea...

Dimpotriva, cred ca asta nu spune (aproape) nimic! In majoritatea cazurilor asemanatoare, afara e vopsit gardul, dar nu stim cine-i leopardul!

Vania spunea...

P.M. este abreviere de la...? (Mi-e ruşine să zic!)

Augustin Radescu spunea...

Vania, ai intuit perfect! De altfel, de la tine ma si asteptam ...

Trimiteți un comentariu