Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

miercuri, 18 ianuarie 2012

AUTODENUNT

Eu, subsemnatul Augustin Radescu, declar pe propria raspundere ca in data de 17 ianuarie, in jurul orei 17 30, am fost prezent in Piata Universitatii avind asupra mea un calup de exploziv.

Mentionez ca explozivul, despre a carui prezenta in geanta mea nu am avut stiinta, il am de la mama mea, la care am fost in vizita inainte de a merge in Piata, la miting.

Pe cind ma pregateam sa plec de la dinsa, am observat ca mi-a bagat ceva in geanta dar, fiind un gest pe care batrina il face de fiecare data, nu am dat atentie.

Mai amintesc faptul ca, la intrarea in piata, un jandarm m-a pus sa deschid geanta si a cotrobait prin ea, pentru a vedea ce am. Am observat la el o grimasa ciudata, apoi mi-a soptit, blajin: „Pleaca dracu’ d-acilea, ca ti-o iei!” Ceea ce am si facut, emotionat de empatia aratata de fortele de ordine.

Abia cind am ajuns acasa si am deschis geanta, am constatat prezenta explozivului tip M, si am inlemnit. Am reconstituit evenimentele si mi-am dat seama ca propria mea mama ma putea nenoroci.

Dar nu ma pot supara pe ea: asa-i mama! De fiecare data cind plec de la ea imi strecoara in geanta cite ceva de-ale gurii. Si daca de data asta n-a avut sa-mi dea, saraca, decit un calup de mamaliga, e vina ei, sau a conducerii portocalii care ne-a adus, pe toti, la sapa de lemn?

De nervi, am spart o ceapa si am mincat explozivul cu putina brinza. Macar asa, ca sa distrug corpul delict!

Si daca facea explozie acolo, in piata, cine era de vina? 

E drept ca mamaliga explodeaza mai rar! Da’ si cind o face!

12 comentarii:

renata spunea...

Prost jăndar plăteşte statul! Eu, în locul lui, te arestam, pe modelul "Think Twice - la dubă!" Păi tocmai ce se experimentează explodarea mămăligii în două pieţe din Bucureşti, şi veneau tu cu al treilea explozibil la geantă. Când uneşti trei puncte, în anumite condiţii, îţi dă triunghi. Ăla al Bermudelor duce la dispariţii. Avioane, vapoare, oameni, animale de companie... De ce nu şi guverne?

Bibliotecaru spunea...

Mi-a plăcut... :D

Dacă era şi un borcănel cu fasolică... Avea şi conotaţii subversive la adresa numelui preşedintelui. :D

Augustin Radescu spunea...

Renato, iar gresesti. Jandarul ala nu ierea prost, dincontra: s-a uitat in ochii mei senini, si cind m-a vazut cit sint de ciumpalac, o data s-a intristat pe loc, da rau, si doo lăcrimi i-au tisnit spontan, de ziceai ca-i Traian Basescu al II-lea, iar io Stolojan al 13-lea din piesa cu aceiasi titulatura. D-aia mea si zis cu atita gingasie sa ma duc dracu. Mai incolo. Ca sa stii ca are si iei suflet.

Augustin Radescu spunea...

Multumesc!
De unde, domle, fasolica, pai asta-i marfa de lux! Cu ciolan, fireste!

Augustin Radescu spunea...

Renato, specialistii sint aproape unanimi (adica nu toti!!) de acord ca denumirea corecta ar fi
"expozibil", cum ai zis tu (a propos, unde ai facut catania?), pentru a denumi substanta, si exploziv, pentru a denumi proprietatea. Io, mai Gica Contra (ma stii) asa, zic ca exploziv si explozibil sint egal de adjective, drept pentru care nici nu mai conteaza cum optezi. Da' cum zic io nu-i bine, tu asa sa stii!

Matilda spunea...

Aşa-s mamele, grijulii...
Pristanda nu şi-a făcut datoria, degeaba ia renumeraţie de la stat !

Augustin Radescu spunea...

Mati, draga mea, si dinamita daca avea, mama tot imi dadea jumate. Ce sa stie ea ca si mamaliga, la o adica ...
Regret tare ca nu te-am vazut ieri, am inteles ca si tu ai fost "la piata". Hai sa facem cumva sa indreptam lucrurile. Pai nu?

Augustin Radescu spunea...

Pristanda, saracu', cum ii spuneam si Renatei, e om, si el! N-auzi ca l-a borsit plinsu' mai tare ca pe marinel, cind m-a vazut cit sint de vierme si ciumpalac, cu mamaliga in straita?

Matilda spunea...

Augustin : 1. trebuie să îndreptăm curînd !
2. Bietul de el, cît de simţitor este...

renata spunea...

Unde am făcut cătănia!... Pe coridor! Am avut un scandal iniţial cu sublocotenenta, în prima zi de aramată, că ea susţinea că trebuie să mă închei la gaica de la guler, chiar dacă am primit o haină cu doo numere mai mici şi eu n-am vrut. spoi m-a ameninţat că mă dă afară din facultate şi eu i-am adus în mod paşnic o scutire de armată. Şi n-am mai făcut-o. Deşi mi-a părut rău, că trag numai febeuri, sunt mai bună ca Mark Wahlberg în "Lunetistul".

Roxana Iordache spunea...

Super! Jane râde. :)

Augustin Radescu spunea...

Jane ride! Tarzan bucuros!

Trimiteți un comentariu