Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

vineri, 24 februarie 2012

Basescu propune un troc. Un truc? O troaca?

In cel mai pur stil basist, Mari Nelu il pune pe purtatorul sau de fitile sa ne „sondeze”. Pe noi toti, dar in primul rind pe greii opozitiei. In functie de rezultatul sondajului, Basescu va „oficializa” propunerea sau ne va anunta, rinjind hahait, ca Lazarescu a vorbit in nume propriu, eventual sub anumite influente.

Eu imi permit sa comentez, deoarece pozitia mea nu influenteaza, nici cit negru sub unghie, rezultatul „sondajului”. Cei a caror opinie se asteapta ar trebui sa trateze aceasta propunere cu flit. Parerea mea! Asadar:

1) Prin chiar faptul ca Basescu n-a iesit, el insusi, cu aceasta propunere, intelegem cita seriozitate zace in el.

2) Toata povestea se sprijina pe o prezumptie gresita, si anume aceea ca doua parti, serioase si credibile, negociaza o intelegere, de pe pozitii de onorabilitate incontestabila. Gresit, fiindca e greu de gasit, in intreaga politica romaneasca, un tepar mai notoriu decit actualul chirias de la Cotroceni. Cine mai are incredere in el? Cine baga mina in foc ca, dupa modificarea Constitutiei, nu va iesi sa spuna, hahaind: „M-am rasucit! Ha! Ha! V-am ciuruit!”

3) Basescu e, inca, dator Romaniei cu o demisie promisa, dar neonorata. Asadar, sa-si dea INTII ACEA demisie, si abia pe urma sa negocieze o a doua!

4) Constitutia, in orice forma ar fi ea, nu este nici a lui Basescu, nici a USL-ului sau a altcuiva. Ea este a Romaniei si a romanilor. Ca atare, ea nu poate fi tirita prin trocul, sau troaca, unei intelegeri mai mult sau mai putin oculte.

5) Modificarea Constitutiei trebuie sa mearga in directia necesitatilor reale ale tarii, si nu intr-una „cumparata” de cineva cu un pret oarecare. Iar cine deturneaza sensul acestor schimbari se face vinovat de lezarea intereselor Romaniei.

6) Nu pot sa nu remarc smecheria de cartier prin care Mari Nelu incearca sa cumpere ceva cu niste bani pe care nu stie daca-i are. Mai exact, el ofera, la schimb, functia sa de presedinte al Romaniei din martie 2013. Dar va mai fi el, atunci, presedintele Romaniei? Sau ofera pielea ursului din padure?

7) Tirgul propus contine, din start, o premiza care incalca, flagrant, legea: alegerile parlamentare din martie 2013 ar reprezenta o prelungire ilegala a mandatului actualului parlament. Nicaieri, in lege, nu se prevede ca mandatul poate fi prelungit fiindca asa s-a inteles Basescu cu Ionescu sau Popescu! Sigur, poate puterea oranjie ar vrea sa ne cheme la vot pe 1 ianuarie. Dar cit alcool, in aerul expirat, trebuie sa avem ca sa-i mai votam o data?

3 comentarii:

Anonim spunea...

Este o noua divesiune modificarea Constitutiei contra demisiei lui Traian Basescu
theodora0303

Florin Matei spunea...

Cu toate acestea, Gusti dragă, să nu subestimăm imensa aplecare a despotului de la Cotroceni către construcţia diversionistă, coacerea plăcintelor, cultivarea lucernei pentru idioţi. Pentru menţinerea puterii, eu pe omul ăsta îl cred în stare de orice. Din păcate, în tot acest răstimp, USL se complace într-o expectativă nesănătoasă. Opoziţiei îi lipsesc mesajele ferme şi reacţiile care să contracareze atât halucinantele manipulări ale PD, cât şi furibunda retorică anti-sistem a PP-DD.

Matilda spunea...

N-am crezut şi nu voi crede nici un minut nimic din ceea ce propune sau promite Băsescu.
Este o nouă manevră murdară care-l caracterizează atît de bine !

Trimiteți un comentariu