Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

luni, 23 decembrie 2013

Si daca muta calul la b9?

Un bun jucator de sah analizeaza majoritatea mutarilor posibile ale adversarului. Evident, nu pe toate, ci doar pe cele care par a avea vreo noima. Iata de ce, mutarile – surpriza, acelea care indeobste nu pot fi anticipate (pentru ca, aparent, nu au niciun sens sau par, din start, foarte proaste sau absolut inutile), au, de multe ori, efecte remarcabile. Ele, prin efectul surpriza, pun pe picior gresit adversarul, il fac sa piarda mult timp si sa ia, deseori, o decizie gresita.
Este exact strategia hotului care striga „hotii!”: pentru orice om de bun simt sau de buna credinta e de neconceput asa ceva. Urmeaza momente de uluiala, de confuzie si incapacitate de reactie, de care hotul profita din plin.
Ideea ca Basescu se viseaza premier e considerata, de multa vreme, utopica. Multi analisti sau „analisti” (uneori chiar el insusi) ne explica, ori de cite ori au ocazia, ca Basescu nu mai are nicio miza, ca se va retrage la mosie, ca nu-l mai intereseaza voturile bla bla bla.
Si totusi, de citva timp incoace, prin tot ceea ce spune sau promite, Basescu nu face altceva decit sa incerce sa ne convinga cit de bun ar fi el ca prim-ministru. Se lauda ca ii invata el pe unii cum sa dea salarii si pensii, promite ca o sa „vorbeasca” el cu altii sa nu mai fie necesara acciza, ca aranjeaza el si drege el, si cite si mai cite.
Pare evident unde bate, si totusi nimeni nu se panicheaza, fiindca nu-l ia in serios. „Cine dracu’ l-ar numi pe el premier?” – parca s-ar intreba toti.
Dar daca muta calul la b9?
Va spun eu: va ajunge premier! Asta doar daca, nu cumva, cei ce conduc Romania (fata ei vizibila!) vor lua in calcul si varianta asta nebuna si vor pregati, din timp, mutarea de raspuns.
Pentru a fi mai clar, va propun urmatoarea extrapolare:
De cind USL-ul a preluat (?) puterea, a primit, mai mult sau mai putin explicit, de peste gard, citeva indicatii pretioase. Indicatii cu nume si prenume. Clare!
Daniel Morar este inconfundabil si indispensabil. Monica Macovei e farul calauzitor. Kovesi  e stilpul. Haineala e temelia. Curtea Constitutionala e baza. Si tot asa!
Rezultatul se stie: ne-am conformat intocmai si la timp, de fiecare data. Sa traiti!
Si-atunci ma intreb: dar daca auzim, intr-o dimineata, la aragaz, ca Basescu premier e … garantia stabilitatii, a continuitatii, a predictibilitatii, a democratiei, a anticoruptiei, a alea-alea si totu' absolut? Ai? Oare ce-am face?

Ce ziceti, domnu’ Antonescu? Ce ziceti, domnu’ Ponta? Ce-ati raspunde la o asemenea mutare?

10 comentarii:

Anonim spunea...

Interesant.

Unknown spunea...

O perspectivă sinistră care nu trebuie să fie neglijată, dimpotrivă. Oricum, ca și în alte situații, e imperios necesar ca toate contactele externe să fie mobilizate înpotriva unei astfel de soluții, și ca vigilența internă să nu slăbească.
O perspectivă la fel de negativă, dar ceva mai realistă, ar fi ca prezidențialele să fie cîștigate de o marionetă a lui Băsescu. Înafară de Crin Antonescu, oricine poate fi/deveni cripto-băsist.

Augustin Radescu spunea...

Perfect adevarat. Preventia, asta e cuvintul de ordine. Sper ca Antonescu si Ponta sa inceteze sa fie doar reactivi si sa inceapa sa-i dea marinelului "teme pentru acasa". Diferite variante de "NA-NA", ca doar material didactic exista din belsug!
In conditii normale, nu vad cine l-ar putea bate pe Antonescu, dar vremea turnirurilor cavaleresti a apus demult! Acum se da la operatie!

Anonim spunea...


Hristos s-a născut pentru noi ! Să deschidem porțile inimii pentru : speranță, bucurie, iubire, înțelepciune !
Sărbători Binecuvântate, dragi prieteni !! Crăciun fericit alături de cei dragi !
http://www.youtube.com/watch?v=DmoGBL7783c

Anonim spunea...

O persectiva ,dupa parerea mea , plauzibila si incintatoare . Cred ca ,proverbul "de ce ti-e frica de-aia nu scapi", va fi sloganul de campanie al candidatului dreptei. Crin Antonescu insa va fi "batut" cu usurinta si fara acest slogan. Nu stiu ce vor face liberalii si sustinatorii lor cind vor vedea ca mutarea calului la B9 va transforma inevitabil "perspectiva sinistra" in realitate . Nu inteleg cum doamna Zoe Petre, nu poata sa priceapa ca Occidentul nu va admite nicicind un presedinte ca Crin Antonescu si nici macar un Ponta premier.

Augustin Radescu spunea...

Respect dreptul oricui de a avea orice opinie! Pentru unii, perspectiva poate fi incintatoare, pentru altii, jalnica. Pentru Romania, ar fi o catastrofa nucleara!
Gindeste un pic, daca nu-ti cer prea mult: Vestul nu-l sustine pe Basescu pentru ca e anticomunist (ipoteza pur umoristica), nici pentru ca a luptat impotriva coruptiei (altora), nici pentru ca ar fi vreun geniu economic. Si-atunci, de ce? Fiindca le-a oferit, la cheie, tot ce-au cerut!
Daca vom continua asa, in curind nici nu vor mai avea ce sa ne ceara! O sa cerem noi voie sa respiram!
In tara asta se vor mai simti bine doar cei cu suflet de sluga sau curva. Dar ceva imi spune ca "o mai fi si cum vrem noi!"

stely spunea...

Nu este o castastrofa mai mare decit sa ai in parlamentul Romaniei deputati si senatori, ale caror teluri sunt fuga de justitie si suprematia bunului plac, in loc de cea a legii si regulilor democratice .Nu este catastrofa mai mare pentru Romania ca o majoritate parlamentara ,alcatuita pe alte criterii decit competenta si responsabilitatea ,sa promoveze legi (in miez de noapte) cu dedicatie pentru corupti si infractori.
Nu este o catastrofa mai mare pentru Romania sa ai un Guvern ce serveste alte interese (obscure) decit cel national; sa ai un prim -ministru plagiator , mincinos ,gargaragiu,infantil,iresponsabil etc. Nu este o catastrofa mai mare pentru Romania sa fie tratata de partenerii europeni si occidentali ca o paria a lumii civilizate .Nu este o catastrofa mai mare pentru Romania ca o parte a intelectualitatii sale (vezi Zoe Petre) sa gireze mediocritati ca Crin Antonescu ,corupti dovediti ca Adrian Nastase ,turnatori dovediti ca Dan Voiculescu ,Sorin Rosca Stanescu si o serie de puscariabili, gata de a primi verdictele de vinovatie in diverse cauze care mai de care mai grave .Spuneti ca "Basescu a oferit la cheie tot ce au cerut"... Nu vi se pare ca va hazardati sa spuneti vorbe fara acoperire ?Ce le-a oferit ? Aveti dovezi ,argumente ca ar fi ceva oneros ? Eu stiu doar ca le-a "oferit " ceea ce a semnat in tratatul de aderare cu UE si cu NATO. Le-a oferit credibilitate , stabilitate politica si respect pentru principii si regului democratice.

Augustin Radescu spunea...

Stely, iti raspund doar pentru ca asa e civilizat; altminteri nu sint semne ca asta ar fi altceva decit un dialog al surzilor. Pari o persoana ce detine adevarul absolut si niciun argument din lumea asta nu o poate convinge ca n-are dreptate.
De altfel, in privinta parlamentului chiar ai ceva dreptate: ma tem ca mai mult de 70% dintre ei n-au ce cauta acolo. Asta ar fi un subiect de dezbatere publica: modul in care cineva (nu) poate ajunge parlamentar.
Mai la vale insa, iti cam dai cu stingul in dreptul. Iata citeva exemple:
- “o majoritate parlamentara, alcatuita pe alte criterii decit competenta si responsabilitatea...”
N-ai binevoi tu sa-ti amintesti pe ce criterii a tot facut si desfacut majoritati Traian Basescu, pe care atita il tamiiezi?
- “sa promoveze legi (in miez de noapte)...”
E-asa de mult timp de cind PDL-ul promova , in miez de noapte, personaje cheie in posturi cheie? Ai uitat?
- “prim-ministru mincinos...”
Vrei sa-ti amintesc eu citeva dintre minciunile lui Basescu? Hai ca stii si tu destule!
- “coruptul dovedit Adrian Nastase” a fost dovedit, pina acum, cu probe indirecte (adica deductii – pe intelesul tau) sau PROBE MASLUITE!! Cit despre anumite legaturi ale unora cu securitatea, vrei sa spui ca Basescu “nici usturoi n-a mincat”?
- spui ca Basescu “le-a oferit credibilitate si stabilitate politica”, dar sa stii ca si Ceausescu le-a oferit asa ceva. Numai ca pe timpul odiosului datoria tarii nu crestea, ci tot scadea. Iar flota sporea, nu se topea!
- in fine, ca sa nu ma mai lungesc, vorbesti despre respectul lui Basescu pentru principii si reguli democratice. Ei bine, asta nu pot s-o comentez. De ris!

Eduard spunea...

Foarte interesanta comparatia asta.. Totusi, speram sa scapam in curand de Basescu.

Augustin Radescu spunea...

Doamne-ajuta!

Trimiteți un comentariu