Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

miercuri, 8 ianuarie 2014

Coruptia si colesterolul …

… baba si mitraliera! – o sa adaugati, dar nejustificat. Si iata de ce:
Lumea „buna” nu ne vrea in spatiul Schengen. Si pace! Nu ne vor nici aia mari - liderii, nici aia mici – cetatenii obisnuiti. De ce? Simplu: de corupti ce sintem! – se spune.
Nu ca n-am fi, dar aia mari, care ar trebui sa ne dea „feu vert”, prea fac din tintar armasar. Iar pentru formalizarea si oficializarea situatiei, e numai bun acest neasemuit MCV.
Plecind de la care, nu ne vor nici aia mici. Ca daca asa zic aia mari ...
Ce au de cistigat, aia mari, din asta? Popularitate si, in ultima instanta, voturi.
Mecanismul nu e asa complicat, si el este folosit pe scara mai larga decit s-ar putea crede. Iata reteta: intii se inventeaza o problema sau un pericol national. Cum ar fi, de exemplu, invadarea Albionului de catre hoardele de barbari romani! 
Daca exista un simbure de adevar de la care se poate pleca, e cu atit mai bine. Credibilitatea e asigurata din start.
Asadar, se inventeaza sau se exagereaza pina la grotesc un pericol / o problema. Apoi, venim noi (ei) cu o „solutie”. In final, se culeg aplauzele: „vedeti? Eu / noi v-am aparat / salvat. Ne datorati recunostina / voturi / sustinere”.
In Romania, procedeul a fost folosit din plin, si nu fara rezultate, de catre Basescu.
Fara discutie, pe vremea guvernului Nastase nu duceam lipsa de coruptie. Si a aparut Basescu pe un cal alb (era sa zic pe un vapor alb dar, de unde?) si-a zis: Natia e in primejdie! Iar EU va voi salva!
E drept, nestiind in ce directie se uita, nu poti sti cui se adresa; poate pe unii chiar i-a salvat. Si a urmat o lupta impotriva coruptiei, ca lupta impotriva colesterolului.
Cum ce legatura are? Are! Si inca ce legatura!
Pai nu exista colesterol bun si colesterol rau? Ei bine, tot asa exista coruptie buna si coruptie rea. A se citi: a noastra, respectiv a lor. Si pe-aia rea (adica a lor), Basescu a tinut-o la respect si la slabit, de numa’ – numa’. Ca ailalta a inflorit pina peste poate, nici nu mai conteaza! Scopul a fost atins.
Se-aude ca acum, in 2014, urmeaza atacul final. N-o sa fie chiar razboi! Dar va fi o pace, de n-o sa mai ramina piatra pe piatra corupt pe corupt, vorba cuiva. Asteptati-va la orice!
Jos colesterolul rau!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu