Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

vineri, 17 ianuarie 2014

Principiul practicii judiciare unitare

Tot mai des si tot mai pe nas se trimbiteaza, pe diferite canale basiste, despre pacatul imens de a comenta, in sensul evaluarii, evident negative, actul de justitie in Romania de azi. Se infiereaza cu minie proletara si se ameninta, cu pedepse exemplare, simpli cetateni, politicieni sau jurnalisti. Motivarea, fiindca trebuie, vezi bine, sa existe si o motivare, ar fi ca aceste comentarii „afecteaza independenta justitiei si induc un sentiment de neincredere in rindul populatiei”.
Las la o parte faptul ca nu prea inteleg de ce, daca eu spun ca justitia merge prost, ea devine, in urma declaratiei mele, mai putin independenta.
As vrea insa sa stiu cum ramine cu principiul practicii judiciare unitare. Sa ma explic:
Sa admitem ca eu, prin vorbele mele (nesabuite, evident!), aduc atingere prestigiului justitiei si reduc increderea populatiei etc etc. De aceea, trebuie sa fiu urecheat si sa vin cu tata tuns.
Dar cind chiar justitia aduce atingere prestigiului justitiei si scade, ea insasi, increderea populatiei in judecatori, prin fapte grave, cu consecinte, de multe ori, ireparabile (caci cum ai putea repara, de exemplu, niste ani de puscarie facuti pe nedrept de cineva?) de ce nu pateste nimic? N-ar fi normal ca, pentru aceeasi fapta, sa avem pedepse egale?
Din pacate, e mai greu ca justitia noastra sa vina cu tat’su tuns. Ca e chel! Dar macar o punere la colt, pe coji de … portocale, ceva !
P.S. Am vazut la televizor imagini absolut socante cu o judecatoare (?) care imbrincea niste politisti si le adresa cuvinte injurioase, in timp ce acestia isi exercitau obligatiile de serviciu. Existau indicii foarte clare ca respectiva se afla sub influenta bauturilor alcoolice, conducind si automobilul in aceasta stare. Ma intreb: o fi adus atingere prestigiului justitiei? O fi scazut increderea populatiei in actul juridic, in judecatori? Dar, mai ales: ce pedeapsa o fi primit respectiva, stie cineva?
Sigur, e un exemplu absolut minor; se intimpla in justitie fapte mult mai grave, care n-au nicio urmare pentru cei ce le comit. Si nu-i normal!

2 comentarii:

Matilda spunea...

Justiţia este mai presus de lege, nu ştiai ? :))

Augustin Radescu spunea...

Eu, in nemernicia mea, credeam ca justitia nu face legi, ci aplica legile existente! Rusine, Augustin Radescu!

Trimiteți un comentariu