Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

duminică, 23 februarie 2014

Picioarele intelegerii dintre Basescu si Antonescu ies de sub plapuma.


Un liberal patimas, dar pentru care as avea multe cuvinte de lauda, sustinea teza ca afirmatia continuta in titlu ar fi aberanta, printr-un argument care, aparent, nu spune nimic, dar care, la o sumara analiza, spune aproape totul: „Antonescu n-ar avea nici un interes sa faca asta!”
Si, intr-adevar, pare greu sa gasesti un motiv serios pentru asa ceva. Dar nu imposibil.
Poate ca, de exemplu, Crinului i-a soptit o viorea ca nu va pupa in veci Cotroceniul (va amintiti ca Basescu ii spunea lui Crin, foarte apasat, ca pentru Occident este nefrecventabil) daca nu constituie un tandem cu marinelul.
De dragul unui vis de marire, unii oameni pot face lucruri surprinzatoare. Sigur, asta e doar o eventualitate. Numai ca, ce sa vezi?
In ultima vreme, liderul liberal a inceput sa filfiie in virf de bat niste amenintari, la adresa lui Ponta, care deslusesc lucrurile.
Una dintre ele ar fi ca ii va cere lui Ponta demisia.
Nici un lider politic de anvergura nu face un pas atit de important fara sa anticipeze, sa prevada posibilele consecinte. Si ce consecinta imediata ar avea demisia lui Ponta? Simplu! Basescu ar numi un nou premier! Ei bine, nu pot sa cred ca Antonescu nu stie (sau nu crede ca stie!!) pe cine ar numi Basescu in locul lui Ponta.
Daca, totusi, nu stie, si riscam sa ne trezim, din cauza lui, cu Udrea ( sau Boc ) premier, atunci Antonescu si-a pierdut uzul ratiunii. Daca stie, e limpede cine i-a spus si de ce!
O alta amenintare ar fi alegerile anticipate.
Ce inseamna acum, pentru Romania, alegeri anticipate, nu e cazul sa comentez. Numai asta ne mai lipsea! Daca Antonescu crede ca meritam asa ceva pentru jocurile lui politice, inseamna ca e chiar sclavul visului prezidential. Insa nu doar atit: e limpede ca lumina zilei ca o parte dintre votantii USL (atit PSD-isti cit si liberali), dezamagiti de esecul acestui proiect, nu ar mai participa la scrutin. Cine ar avea de cistigat? Basescu si partidul lui, insetat de revansa! Nu-l deranjeaza pe Antonescu aceasta posibilitate clara?
Se pare ca nu, daca primeste ceva la schimb! 
As mai adauga doar atit: PACAT!

P.S.  E limpede ca aceasta cotitura radicala a lui Antonescu are strinsa legatura cu pozitia de sfatuitor al sau, pe care se situeaza in ultima vreme, un personaj mai mult decit controversat: Cozmin Gusa. Un om cu o situatie juridica tot mai complicata, cu dosare deschise la parchet si cu vechi relatii de colaborare cu … Traian Basescu! Apropiat, asadar, de „presedinte”, dar nu stiu in ce … grad!
Si o concluzie: sint sigur ca Antonescu va primi, nu peste mult timp, exact ceea ce merita! Noi, cei 7,4 milioane, tot NU!
Un comentariu:

Theodora spunea...

Nu meritam .. aveti dreptate

Trimiteți un comentariu