Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

miercuri, 19 noiembrie 2014

De ce (n-)a pierdut Ponta alegerile …

De duminica incoace am auzit nenumarate explicatii ale infringerii pe care a suferit-o Ponta (atit de multe ca i-ar ajunge sa piarda inca vreo 15 alegeri), si marea majoritate atit de inepte incit, in baza lor, ar fi cistigat , ca Iliescu, cu 80%. E interesant ca cei care se calca in picioare pentru a explica ceea ce s-a petrecut sint, imensa lor majoritate, dintre sustinatorii lui Iohanis. E un fel de jubilatie prosteasca, un fel de ragnetul victoriei al lui Tarzan, din neamul maimutelor!
Evident, jumatate din populatia Romaniei „stie” cauza victoriei lui Iohanis (sa-i zicem asa, desi Iohanis n-are, saracu’, nicio vina in toata povestea asta, el e doar decorul!): unii zic ca a fost din cauza mineriadelor, altii ca a fost un vot anticomunist sau pentru ca Iohanis e neamt, impotriva baronilor locali si a coruptiei din PSD si asa mai departe…
Ei bine, n-o sa va spun azi de ce a pierdut Ponta (desi STIU!), ci doar de ce n-a pierdut!
Imensa majoritate a „explicatiilor” se prabusesc la o analiza logica elementara: ele erau valabile (si de notorietate publica!) SI inainte de primul tur!! Cu alte cuvinte, alegatorii stiau, in ziua cind au votat, si de mineriade, si de „plagiat”, si de comunism, si de baroni, si de promisiunile neonorate ale lui Ponta, si ca e ingimfat, si de toate celelalte (pseudo)explicatii aduse in discutie de habarnagii. Pe 2 noiembrie, alegatorii stiau toate astea si totusi l-au votat masiv, oferindu-i un avans mai mult decit confortabil: 10 procente!
Continuind acelasi fir logic, e limpede ca vom gasi cauza esecului – adevarata cauza – doar in cele 2 saptamini dintre turul I si turul II al alegerilor. Va las, momentan, placerea sapaturilor care va pot oferi satisfactia de a descoperi, singuri, adevarata cauza a infringerii, pe baza unei informatii publice!!

Regretul meu este ca, desi stiu DE CE, nu stiu, deocamdata, CUM! Din pacate, asta e un secret prea bine pazit, si nu cred ca-l vom afla vreodata!

2 comentarii:

ThinkAgain spunea...

Inainte de a continua acel fir logic am putea sa luam in considerare si restul de date statistice. Iata doua aspecte importante: cei carte nu votasera in turul I nici pentru Iohanis nici pentru Ponta, putem presupune ca in turul II si-au distribuit voturile cu precadere in favaorea lui Iohanis. In plus, la turul II participarea la vot a crescut cu peste 10% față de primul tur. Deci in teorie ce cel putin, Iohanis nu avea nevoie in turul II de niciun vot razgndit, venit din tabara adversa, pentru a cistga.

Augustin Radescu spunea...

Putem presupune ca nehotaritii au votat in majoritate cu Iohanis doar daca avem tema pentru acasa. Iti dau 2 contraexemple: 1) din familia mea, sint singurul care am votat la turul 1 - cu Ponta! In turul 2, am fost 5!! Toti cu Ponta! Motivul? Contrareactie la propaganda desantata de pe Facebook! Si ca noi au fost destui!
2) Multi dintre sustinatorii lui Tariceanu nu au fost la primul tur, stiind ca nu are sanse sa iasa presedinte. Pentru turul 2, au iesit masiv, ca sa-si sustina favoritul pentru functia de premier. Cred ca ti-e clar cu cine au votat, in unanimitate! Asa ca nu mai trageti voi mortul in Academiei!

Trimiteți un comentariu