Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

miercuri, 17 martie 2010

Etnobotanice!?

Si totusi, vine primavara! Fara sa ne intrebe daca sintem pregatiti; fara sa se grabeasca, asa cum am vrea noi... Vine, implacabil, ca-n fiecare an. 

Am auzit pe unii spunind ca venirea primaverii ne-aduce un plus de optimism. O fi la ei, acolo!

Sigur, e de bine! Dam jos hainele groase si incaltarile grele. Ne imbracam cu lucruri mai usoare si ne simtim mai sprinteni. Ca si cum am fi urmat, for free, o cura de-aia care zice: "maninci si slabesti"

Plata intretinerii devine un pic mai suportabila (nu decit anul trecut, ci decit luna trecuta!). Si cite si mai cite!

Dar, mai ales, natura se trezeste la viata. Verdele cistiga teren.

Bucuria oilor, vor spune unii! Da, si-a lor! Si-a boilor, era sa spun. Noroc ca m-am abtinut! S-ar fi putut interpreta!

Ma bucur si eu! Pentru ca imi place verdeata. Pentru ca imi plac florile. Cui nu-i plac?

Numai ca, pentru mine, aici incepe partea trista. Sa va explic.

Stau la bloc. Intr-un bloc vechi, facut de comunisti. Pastele lor de comunisti! Desi, stau si ma intreb citi romani vor sta, vreodata, intr-un bloc vechi, facut de ...Boc! Idem!

Mi-ar fi drag sa pun si eu o floare, ceva... Unde? E drept, am un balcon maricel, cred ca e un pic mai mare decit balcoanele lui Boc. Era sa zic balcoanele altcuiva, care am auzit c-o sa faca blocuri. Noroc ca m-am abtinut! S-ar fi putut interpreta!

Din nefericire,  in balconul meu ajunge soarele doar un sfert de ora pe zi. Ce sa cresti acolo, ciuperci?

Singura (firava) consolare e una din camere, care are un pervaz generos, mare si insorit, unde, in fiecare primavara, pun tot felul de seminte in 'jde peturi taiate. Le ud cu religiozitate si astept cu teama si speranta, momentul magic in care, un pinten verde si vesel strapunge stratul de pamint de deasupra si iese la lumina. Si tot astept sa fie altfel.

Dar NU! In fiecare an, aceeasi crunta, amara dezamagire: orice seminte as pune, garoafe, gura leului, lacramioare, lalele, in fine, orice, rasare tot basina porcului!

16 comentarii:

lucia spunea...

Sa fie de vina,pamantul?

Augustin Radescu spunea...

@ Lucia
Fara indoiala, e un aspect! De-aia si spunem, despre cite unul (nomine odiosa): El e baiat bun, saracu'... Pamintu-i rau!

contele spunea...

Părerea mea ? Îţi faci iluzii degeaba .Orice-ai planta ,mereu va ieşi o buruiană sau o floare otrăvitoare . Chiar n-are nicio relevanţă culoarea ei.C-o fi băşina porcului ,c-o fi geana boului sau crinul cu spini otrăvitori ,dezamăgirea va fi la fel de mare .Singura soluţie este să-ţi schimbi hobby-ul ,altfel o să stai într-o permanentă decepţie .
P.S. Văd că nu mai ieşi în lume . Ce s-a întâmplat ? Ai încurcat codurile de la alarmă , ai pierdut multele chei şi nu mai poţi ieşi din casă ? Ai devenit prizonierul propriului blog ? Stai aici şi-l păzeşti ?
Of,of , o să mai trec eu cu mâncare pe-aici ...

Augustin Radescu spunea...

@ contele
Intr-adevar, alteta: vigoarea incredibila a buruienilor e egalata doar de sensibilitatea aproape bolnavicioasa a florilor alese; si cind ma gindesc ca, in copilarie, mi s-a tot spus ca binele invinge mereu. Pe dracu'!
P.S. Esti unul dintre putinii care mi-au sesizat absenta intr-un spatiu in care lucrurile se petrec exact ca-n parabola mea.
Chapeau!

baciu.leo007@yahoo.com spunea...

Măi dragă, să mor dacă pricep de ce grevă fix într-un moment în care ANeul a ales să vorbească prin fapte!
N-o să-mi spui că atenţia tălică la detalii nu va fi sesizat oareşce scrâşnet de coji de nuci dinspre colţul... cactusului... ;)

Augustin Radescu spunea...

@ Leo
Ba chiar, sincer, n-am auzit niciun fel de "scrâşnet de coji de nuci". Probabil stii mai multe decit mine. Da-mi un link, o indicatie (pretioasa), ceva ...
Si-apoi, eu, DE CITVA TIMP, tot astept un raspuns. Care, ca si George, nu mai vine!

lucia spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=xjLjMSut_JU

leo spunea...

Măi dragă, eu ţ-am explicat ş-acolo: când o să-l vezi pe Arogantul spunând altceva decât printre rânduri, să ştii că sfârşitul lumii e aproape! Eu mă refer la mai mult, la fapte, la evidenta schimbare a notei, la evidenta schimbare a modului de lucru în „colectivul de redacţie”. Încearcă să fii atent la detalii, la curgerea timpului pe blog, că mai multe oricum nu am să-ţi spun. Şi nu este despre ştiute, ci despre intuite, printre rânduri citite...
să nu mă înţelegi greşit: nu încerc să te conving nici să stai, nici să pleci, ci doar să ai grijă la motivaţii; că e grea cestia asta cu ochelarii prin care privim lumea, şi e teribil la aroganţi să privească lumea şi prin ochelarii altora...
PS
am zăpăcit-o eu, sau blogul tălică de am ajuns să postez nu cu blazonul, ci cu adresa de mail?! bănuiesc că eu, că s-au cam strâns insomniile...

lucia spunea...

Augustineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!Ai blog,ai responsabilitati!

Augustin Radescu spunea...

@ Lucia
La urma urmei, ai dreptate! Si chiar imi prinde bine cite-o urecheala, din cind in cind!

leo spunea...

told you so!...;)

George Serban spunea...

De mine te-ai plans lui Leo ca nu mai vin sau e vorba de "originalul" lui Cosbuc?

Augustin Radescu spunea...

@ George
Raspuns: DA! :)

leo spunea...

@ George
şi, cum ziceai tălică şi anume că te simţi, drept „Spinul”, ori drept „Poetul”? Că de „El Zorab” nu te bănui a fi. Dacă dacă erai, ai fi ştiut că nu mor caii când vor câinii... ;)

George Serban spunea...

Am inteles ce spune Leo care este limpede! Augustin spune DA. Dar nu inteleg :)

Augustin Radescu spunea...

@ George
Evident, era vorba de George ... Cosbuc!

Trimiteți un comentariu