Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

miercuri, 28 aprilie 2010

Cum va arata Romania politica peste 20 de ani?


Trebuie sa spun ca am primit aceasta leapsa, de la Lucia Verona, fix in moalele capului. Asta fiindca perspectivele de evolutie a clasei si sistemului politic sint, in clipa de fata, mai mult decit sumbre.

Si ma gindesc cu groaza ca, peste 20 de ani, parlamentul Romaniei, cu un singur sertar, se va numi Marea Adunatura Nationala si va fi condus, spre disperarea Matildei, de umbra lui Mircea la Cozia. Cum care Mircea? Celebrul Mircea fa-te ca lucrezi!

Pentru putere se vor lupta doua partide, lungi si late: Partidul Dimbovitean Latifundiar, PDL1, si Partidul Dimbovitean Longifundiar, PDL2.

Dupa cum le indica si numele, PDL1 va conduce tara in anii fara sot, iar PDL2 in anii cu par.

M.A.N. isi va desfasura activitatea in sedinte comune, o data la 4atru ani, atunci cind se va intruni cu punct unic pe ordinea de zi: reconfirmarea in functia de presedinte de onoare al republicii a tovarasului Braian Tasescu.

In restul timpului, tara va fi condusa de guvernul cu acelasi nume si renume.

Cum se va ajunge aici? Simplu!

Prin promovarea unor oameni cit mai incompetenti in functii cit mai inalte, fidelizarea acestora va fi deplina. Asemenea oameni isi vor da seama ca unica lor calitate care-i poate tine in functie este ascultarea oarba. Si, evident, se vor stradui sa valorifice asta la maxim.

Onoare muncii!

P.S. Propun aceasta leapsa doamnei Zoe Petre si domnului Adrian Nastase. Doamna, domnule, aveti cuvintul!

11 comentarii:

Sibilla spunea...

Doamne apără şi ne păzeşte !...
Dar, cu actuala * clasă politică * şi-n ritmul în care decurg diverse chestiuni, ş-apoi * conduita * multora, prea multora din * politicieni *....
Ar mai fi o şansă... să intrăm ceva înrouraţi în politică, dar... again * dar *... because, nema loc, ne mătură kameleonsky din calea firişirii lor...
Da capo... cum va arăta România politică... ? Nush da văd tare limpede cum arată acu şi... mi-e silă :(
Şi totuşi mai sper, în Miracol şi-n Oameni şi-n Politicienii, aceia care au mai rămas, că restul...
respecte, Maestre,
sibilina

leo spunea...

şi cică eu eram ăla pesimistu...

Augustin Radescu spunea...

@ Leo
Adevarul e ca-mi era dor de un circotas de-asta, iremediabil: de ce nu ploua? de ce ploua de sus in jos? de ce aia? de ce ailalta? Vorba baiatului meu, cind avea 3rei ani: Tati, ce-i ala? Un cal! Si de ce e cal?
Dar, ca sa nu evit raspunsul: pai cind ti-amintesti tu ca debordam eu de optimism?
A, poate erau vremuri cind mai trageam nadejde! Si, sincer sa fiu, o lesinata, firava si subnutrita urma, tot mai pastrez, da' nu spui!

leo spunea...

Înţeleg că eşti în sevraj dupe cea grădiniţă... ;)
De amintit, mi-amitesc doar când tălică, şi nu singur, ci dimpreună cu alţii, trăgeaţi acu mai an de un baci carele, ziceaţi voi, n-ar avea răbdare, n-ar avea perspective de big-picture, şamd... şamd...
Or, acum, ca şi atunci, problema nu e la nebunul negru ce s-a erijat în rege, ci la figurile grele albe ce-şi lasă pionii să zăbăucească hăis-cea-ulea neştiind încotro s-o ia, în lipsă de orizonturi şi ţeluri... că, vezi bine, alde ANeul n-are vreme de lepşe grele, ci doar de diversiuni uşoare, penibil de uşoare...
ori vei fi sesizat, şi mi-a scăpat mie, să se fi sesizat cineva ce cumplit semnal însemnează o campanie în care 90% dintre miticii din cel sector de Piedone (care, că veni vorba, taaare implicat a mai fost în susţinerea propriului catindat) au avut altceva mai bun de făcut decât să cujete dacă să contribuie au ba cu încâ un parlamentar pre calea spre Marea Adunare Băsesciană ce ne va ţine loc de Parlament?!

Unknown spunea...

Acum am observat ca mi-ați trimis leapșa. Nu pot să o preiau acum, ci doar diseară. Pînă atunci mă gîndesc - cît mai profund. Cu bine, Zoe

Augustin Radescu spunea...

@ Zoe Petre
Stimata doamna, astept cu interes si mare nerabdare. Va multumesc!

Augustin Radescu spunea...

@ Leo
Zici bine si, pe alocuri, nu prea ...
Cu sevrajul, e cel putin o exagerare. Vorba lui Mark Twain: "Vestea despre moartea mea este uşor exagerată, domnilor"
Iar despre lipsa lui "big picture" chiar nu te-am acuzat niciodata. Poate altii!

lucia spunea...

Daca exista firul de optimism,este maiastru ascuns.L-o fi papat ariciul :)Ba,nu!Ariciul e personaj pozitiv si mi-i drag de el.El e farama de optimism.

Augustin Radescu spunea...

Lucia, formidabila intuitia ta! Da, ariciul este aidoma sperantei: timid, sovaielnic, stingaci, temator, ascuns. Sau, daca vrei, invers: speranta e ca ariciul! :)
Evident, vorbesc despre ariciul MEU! Sau, daca vrei, despre speranta MEA!

Virtualkid spunea...

toata tara este ca o masina luata la "o tura", pe rand, numai de catre soferi cu carnetele luate la Pitesti....
peste douazeci de ani sunt toate sansele sa fim cu totii la SMURD sau la Tzintirim.....

Augustin Radescu spunea...

Virtualkid,interesanta comparatia ta; pacat ca e pe cit de reusita, pe atit de trista!

Trimiteți un comentariu