Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

sâmbătă, 19 iunie 2010

Balcic, mon amour (1)

Multa lume se intreaba cum e mai bine sa-ti faci concediul: intii la mare si pe urma la munte, sau invers. Ma rog, se intreba, pe vremea comunistilor (evident, pastele lor de comunisti!), cind, da, iti permiteai o chestie de-asta: 2 saptamini la mare si una la munte. Sau invers, dupa gust!

In curind, multi vor intreba: concediu? ce-i aia concediu? Mare? Ce-i aia mare?

Si-atunci, ce m-a pocnit cu Balcicul?

Pai, el raspunde la cel putin una (prima) dintre intrebari. Fiindca Balcicul este un orasel de munte ... pe malul marii. Si cum, mai nou, lumea este ahtiata dupa (cel putin) 2 in 1...

Nu va grabiti sa spuneti ca e cam putin, pentru a justifica un asemenea titlu. Oraselul (cu vreo 10.000 de locuitori) are multe alte atuuri ce-l fac sa ti se lipeasca de suflet, "ca marca de scrisoare"!

1) Clima: extraordinar de bine adapostit in fundul unui golf larg, cu deschidere spre sud, in care soseste, spun localnicii, un curent submarin cu apa ceva mai calda, Balcicul coboara in trepte si serpentine o panta destul de abrupta, care-l fereste de vinturile din nord si-i asigura o expunere solara benefica, tot timpul anului.

Aici s-a instaurat un microclimat de tip mediteranean cu influente benefice asupra oamenilor dar, mai ales, asupra plantelor.

O sa va spun doar ca am vazut smochini crescind pe marginea drumului, precum, la noi, macesii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu