Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

miercuri, 1 septembrie 2010

OTV si umorul involuntar

Aseara, zappind in dorul lelii, canal dupa canal, m-am oprit pentru citeva secunde la OTV. In cinci minute, m-am amuzat atit de mult, incit mi-am promis ca voi reveni. Ca sa nu mai pierd iar ceea ce nici nu banuiam c-as putea.

Nu e cazul sa va-ntrebati ce emisiune umoristica am nimerit eu. Niciuna! Pur si simplu, realizatorii nu asta si-au propus. Dar, stiti cum e: unde dai si unde crapa!

De fapt, ceea ce m-a distrat a fost un calup de stiri care, in loc sa te informeze, mai tare te bagau in ceata! Si, fiindca nu pot fi chiar intr-atit de egoist incit sa le pastrez pentru mine, va ofer, spre delectare, citeva exemple:

-         Un sfert din virusii informatici se transmit prin USB” Sigur, fiecare poate formula presupuneri privitor la care sfert din fiecare virus prefera aceasta mizerabila cale; eu, unul, presupun ca e vorba, totusi, de sfertul … academic. Dar tocmai prin USB? La asta nu ma asteptam.

-         „I-a disparut fata de 21 de ani, dupa ce a fost violata”. Aici dilema e cel putin trilema, daca nu quatrilema. Stirea asta te baga rau in bezna: cine a fost violata, mama sau fata, cind si daca e fo legatura intre disparitie si viol. Dar, mai ales, cum a dus, timp de 21 de ani aceasta povara. Cum cine? Chiar, cine?

-         O pacienta l-a muscat pe ambulantierul care o ingrijea”. Aici lucrurile sint clare. Exista doar o intrebare minuscula: de ce l-a muscat? Nu?

-         „Angajatii mai cu abateri vor fi dati afara” No comment. Aici e mai cu dificultate!

-         Siria si Hezbolah se pregatesc pentru atacul Israelului. Pe asta au formulat-o destept. Fiindca, oricum, toti vor reclama ca au fost atacati mirsav de ailalti si n-au facut altceva decit o legitima defensiva (sau, hai sa zicem, o defensiva activa !!!) asa incit, daca tot nu vom sti niciodata cine pe cine a atacat, ce rost are sa dam cu pietre? Las-o asa!

-         „Becul de 75W va fi interzis de la 1 septembrie” Eu n-am probleme, caci in casa am doar becuri de 100W, care au fost interzise mai demult. Deci nu se pune! Totusi, in caz ca se vor forma echipe mixte de control, formate din politisti si oameni ai muncii de la orase si sate, muncitori si tarani, infratiti cu ... ospatari, care sa dibuie dusmanii poporului care folosesc becul de 75 (ce tare suna, e ca aia cu „agentul termic a murit in zori”), o idee ar fi sa se scrie cu markerul pe bec: 0,75W! Si-am scapat!

Dar clou-ul ramine asa-zisul sondaj de opinie, de fiecare seara, care chiar face toti banii, fiindca cei ce doresc sa raspunda la intrebarea tulburatoare  trebuie sa suporte, evident, costul nu chiar simbolic al SMS-ului. Sincer, nu stiu (desi o vaga idee am) cam ce IQ au telespectatorii acestui post TV, si nici nu ma intereseaza. As fi insa curios sa stiu la ce IQ ii coteaza DDD pe acestia daca le cere sa sara cu banul pentru a raspunde la intrebari de genul: „ E bine ca fiecare roman va primi cite 20k euroi?” Sau ca intrebarea de aseara: „Ati vrea ca guvernul Boc sa fie demis in aceasta noapte?”

Vorba poetului cel anonim si poporal:

„Ziua ce-mi zidea / Noaptea se surpa”. Nu m-as supara! Numai ca nenorocirea, aia mare, nu-i la palatul Victoria, care-i mult prea jos!

9 comentarii:

renata spunea...

Dacă n-o expediai pe madam Mimi la Gomora (câtă cruzime!), se uita şi ea la ştirile astea şi te lămurea, nu-ţi mai puneai atâtea întrebări.
Să ştii că nu orice călător cu telecomanda pricepe "farmecul sfânt" al nopţilor de OTV! E nevoie de muultă perseverenţă şi aplecare către fenomen.

Augustin Radescu spunea...

N-am expediat-o nicaieri; madam Mimi face ce vrea muschii ei, intotdeauna. Cit despre cea de-a doua asertiune, cea cu "multi vede, putini cunoaste", aici chiar ai nimerit-o! Good point! - cum spunea cineva, cu intelepciune.

Anonim spunea...

Doamna Mimi mi-a trimis un SMS prin care m-a informat ca este la Govora nu la Gomora.
Nu a gasit Gomora pe google Maps.
In ceea ce priveste OTV-ul, eu nu rezist sa ma uit mai mult de 2 minute

Augustin Radescu spunea...

Theo, ma bucur ca v-ati imprietenit. Faptul ca Gomora nu se gaseste pe Google Map e, desigur, doar o scapare. As fi curios, oare Sodoma se gaseste?
Cit priveste OTV-ul, ai dreptate. Dar pe mine ma loveste, citeodata, un fel de sado-maso de-asta, de nu-l inteleg nici eu! Noroc ca-mi mai si trece!

ALM spunea...

"Chestia" cu becurile de 75W este o prostie explicata de un (o) prost (proasta). Exista o directiva a CE care se refera la inlocuirea treptata a becurilor cu incandescenta, cu becuri economice (fluorescente, LED). Daca va fi ceva interzis, acestea vor fi fabricarea si comercializarea becurilor cu incandescenta in spatiul UE. Dar, din cate cunosc, nici vorba de 1 sept. a.c., industria si mediul comercial necesitand o oarecare pregatire. Nu este vorba de TVA-ul din Romania, ca sa se schimbe de pe o zi pe alta ...

Augustin Radescu spunea...

@ ALM
Domnule, imi permit sa te contrazic: chestia cu becurile este NUMAI UNA dintre fooooarte multele prostii debitate de acest post. Lucru evident, doar nu urma ca fiecare roman sa-si sparga prin casa toate becurile de 75 pe care le gasea. 1 septembrie este data de la care, DUPA LICHIDAREA STOCURILOR EXISTENTE, se interzice comercializarea bla, bla, bla. Dar, ce pretentii ai? Vorba aia: n-ai cu cine, dom'le, n-ai cu cine!
Altminteri, incintat de vizita neasteptata. Mai poftim!

ALM spunea...

@ Augustin Radescu
Stimate domn, din pacate (sau din fericire), OTV se afla la "coada" memoriei televizorului meu. In mod normal, nu ajung pana la el, pe drum fiind zeci de posturi de la care pot sa ma aleg cu ceva folositor.
In alta ordine de idei, va informez ca vizitez zilnic cateva bloguri, printre care si al dvs. Daca nu am scris ceva, va rog sa considerati ca este numai din cauza timiditatii mele excesive ...

renata spunea...

Augustine,
acu' că s-a fâsâit becu' de 75, explică-mi şi mie, te rog, de ce s-a interzis. Că eu chiar nu sunt "la curent" non stop decât, poate, cu eisidisi.
Şi cu Pisi-Pisi, când vine motanul bloCului la cină şi are de ales între ce i se aruncă de la primele trei niveluri.

Augustin Radescu spunea...

Renato, prea stai in curent, si asta nu poa sa-ti faca bine, mai ales ca e cind alternativ, cind continuu. Ai grija de tine, ca parca te vad umblind prin farmacii ... Mi s-a parut, sau ai stranutat?

Trimiteți un comentariu