Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

vineri, 3 iulie 2015

Despre Halep

Am tot auzit, in ultimii 2 ani, pareri peste pareri, majoritatea la o extrema sau alta, dar toate, absolut toate, de la mari specialisti in jocul de tenis. Sint aceiasi care se pricep la politica, la fotbal, la femei, la nave cosmice sau la guvernare. C-asa-i la noi …
M-am abtinut, pina acum, sa mai pun si eu o caramida, cu toate ca eu insumi ma pricep la politica, la fotbal, la femei, la nave cosmice sau la guvernare. Ca un bun roman ce ma gasesc!
Ceea ce m-a hotarit sa ies din criogenie a fost constatarea ca fata asta trece printr-o criza psihica uriasa, care ar putea chiar sa-i puna capat unei cariere inceputa cam tirziu si care ameninta sa devina doar o fulguratie pe cerul, si asa innorat, al tenisului romanesc.
Cei care au sadit saminta raului sint, dupa parerea mea, apropiatii Simonei, cei care, in clipa in care au aparut, asa cum au aparut, niste rezultate bune, au inceput sa-i cinte, zi si noapte, ode si imnuri de slava. Usor, usor, copila si-a pierdut simtul realitatii, al masurii, si a inceput sa se creada marea stea a tenisului mondial, pentru care cucerirea gloriei supreme nu mai era decit o chestiune de zile sau saptamini.
Iar daca se gasea, totusi, cineva care sa incerce s-o aduca cu picioarele pe pamint, acela era, fara indoiala, rau intentionat, invidios sau habarnagiu, deci trebuia indepartat. Schimbind antrenorii ca pe ciorapi, e limpede de ce in mintea ei s-a instapinit rapid un haos absolut. Singurul lucru pe care, in incapatinarea ei, care uneori are efecte pozitive, il considera imuabil este valoarea ei uriasa, care ii da tot dreptul la suprematia mondiala in tenis. Iar infringerile, uneori catastrofale, la jucatoare no-name, sint cauzate de nu stiu ce temeri, abordari tactice gresite (vina antrenorilor!) sau presiuni (lumea rea!)
Adevarul e ca Halep este foarte, foarte departe de a fi o jucatoare completa. Are un joc destul de stereotip, bazat pe reverul in cros si schimbari bune de directie. Si … cam atit. Serviciul fluctuant, cu multe duble, voleul aproximativ, smashuri de cascadorii risului si scurte sublime, care lipsesc cu desavirsire.
Este o jucatoare foarte predictibila, usor de „citit”. Si daca o adversara, chiar modesta valoric, are posibilitati de a-i anihila armele preferate, Simona nu se mai regaseste si intra in panica. De-aici pina la infringere e doar un pas.
Asadar, explicatia esecurilor este bagajul ei tehnic foarte restrins. Daca ea ar fi in stare sa accepte, in sinea ei, aceasta explicatie, poate ca ar fi in stare sa inceapa sa exerseze un spectru mai larg de lovituri. Nu-i usor, caci nu mai e chiar foarte tinara, dar in 3-4 ani am putea vedea o fata noua a Simonei. Si, ambitioasa cum o stim, am putea vedea si performante pe masura.

Parerea mea!
Update: Se pare ca VEDETA ar fi declarat, recent: "Nu am nici o obligație față de nimeni din țara noastră. În primul rînd, joc pentru mine."
Nu pot decit s-o incurajez: Prostul, daca nu-i fudul...

3 comentarii:

Nicolae Nicu spunea...

E drept şi că ar fi răspuns de curînd unui sondaj de opinie realizat printre jucătoarele cel mai bine clasate în ierarhia WTA, că motivaţia jocului ei este România. Numai că, imediat după această declaraţie, a jucat lamentabil la Wimbledon, pierzînd, după cum se ştie, în faţa unei necunoscute în primul tur. Uite că şi Halep are momente cînd trebuie că joacă pentru casele de pariuri! C-aşa e-n tenis...

madam Mimi spunea...

Sincer, nu cred ca a ajuns atit de jos. Mai degraba, asta ii e valoarea. Sigur, posibil e orice...

Nicolae Nicu spunea...

Eu cred că nimeni nu scapă, chiar dacă nu vrea. Punctul meu de vedere este că, ceea ce se întîmplă astăzi (şi) în tenisul mondial n-are nici o legătură cu ceea ce se vrea să înţelegem. Acolo unde se învîrt cantităţi uriaşe de bani, interesele oculte colcăie. De fapt, ca şi în jurul locurilor unde, dimpotrivă, e mare nevoie de bani... OXI !

Trimiteți un comentariu