Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

vineri, 11 noiembrie 2016

Cinsa fie premierul? Cinsa fie, cinsa fie?

PSD-ul se joaca cu nervii nostri. De contribuabili si electori. De cetateni, oameni ai muncii de la orase si sate! Infratiti cu carturarii, desigur...
Bine, ei se joaca, de fapt, cu nervii lu Codruta (cum care Codruta?), da' ne inerveaza pa toti. Mai ales pa mine, care in ultima vreme nervii ma lasa cind nu te-astepti!
Noroc cu vecina de supt mine, madam Mimena, bibliotecareasa. Aia care o inundez eu periodic, ca daca ar fi o fire mai pragmatica, ar pune porumb in sufragerie, sa-nteleaga si ia o treaba. Dintr-o ochire m-a citit ca-s confuz si iritat, si nu s-a lasat pina n-a scos de la mine marturisiri complecte. Aproape ca deneaul, ce sa mai... Da tot ia me-a dat si solutia: sa ma duc la o baba din satul ei, Codirlatele de Sus,  cu o sticla de rachie si-o gaina moarta de beata, ca-mi ghiceste aia - baba adica - si cine-a tras in noi, dupe 22!
Bai, o sa va strimbati de ris, da m-am dus!
Mi-a fost mai greu cu gaina, ca nu vroia sa bea, a dracu, da m-am orientat: m-am dus cu o gaina treaza si doo sticle de rachie.
Baba, cind m-a vazut, a-nceput sa sa dea lovita, ca gaina trebuia sa fie deja beata, ca altfel strica vraja, co fi, co plesni. Cind a vazut si-a doua sticla de rachie, s-a mai imbunat baba, da a trebuit sa astept fo jumade ora, sa verifice baba rachia, daca corespunde olfactivo-gustativ, ca concentratie, PH si turbiditate.
Atita le-a cercetat, ca m-asteptam sa ma intrebe, intr-un tirziu, daca n-am adus si eu, dracu, ceva de baut.
Dar NU! Baba, deontoloaga desavirsita, s-a uitat la mine cu ochi straini si goi, in special stingu:
- Cum ziceai ca te cheama?
- Augustin Radescu - ii raspund soptit, de parca marturiseam ca am sculament.
- Tu iesti ala cu blogu pa care scrie madam Mimi? - se burzuluieste ia la mine
- Ihim! - zic, cu sentimentul ca tocmai terminasem tratamentul.
- Hai, ca ceva, ceva, tot face baba pentru tine. No sa-ti spun cum il cheama, dar o sa-ti spun initialele.
Oferta babii misa parut rezonabila. "Il ghicesc io, dupe initiale, nu se poa!" - imi zic in capul meu.
- Bine, babico, baga!
A scos o cutie de carton care, probabil, a fost cindva alba, si a deschis-o. Inauntru, citeva oase si oscioare.
"De gaina - gindesc - ca de rachie parca n-ar fi!"
Baba le zgiltiie energic si le rastoarna pe masa. Ma uit avid sa aflu cu o clipa mai devreme verdictul. Zimbesc multumit.Trebuie sa fii chior sa nu vezi acolo un V si-un P.
- Nu te uiti cum trebuie, Gusti!
Ma descumpaneste. Umpic bosumflat, las capul intr-o parte si privesc printre gene. Tresar. Are dreptate baba. Nici pomeneala de V si P! Mi se pare tot mai limpede ca acolo avem, clar, un L si un D!
Ma simt rusinat ca n-am vazut de prima data desenul clar al oaselor. Asadar ...
- Hai sa te ajut, ca vad io ca nu te descurci. Uite aici - imi arata cu o unghie galbena si strimba - avem un I perfect. Iar in partea astalalta, inca un I, si mai perfect! Asa ca, daca n-ai inteles, pot sa-ti spun ca il cheama I.I.! Mai mult nu pot sa-ti spun, ca mi s-a inmuiat vraja, din cauza la bautura. Da tu, daca esti baiet destept, poate o sa te prinzi cine ie. Si, vorba soldatului rus, daca nu, nu!
Plec de la baba buimac, de parca eu insusi as fi ras cele doo sticle cu rachiu. Cine dracu poate fi acest enigmatic I.I., ca mie doar Ion Iliescu imi fluiera prin cutia ucrainiana? Dar daca traiesc s-o mai vad si pe-asta, inseamna ca pot sa ma duc sa ma culc. Si-atunci?

2 comentarii:

Anonim spunea...

Păi cine poate fi cu I.I.?
Ai, că mă băbași în boală!
R.

Augustin Radescu spunea...

N-auzi ca babica nu mi-a zis? Io mai mult de Ion Iliescu n-am fost in stare sa gasesc, da' ala iese SINGUR din discutie, nu tresa-l salte Codruta!
Insa si daca as sti - ei, o idee as avea eu - tot nu ti-as spune, ca se aude, si-l umfla astia de nu se vede.
Doar daca n-o fi cumva Iulian Iancu, ca are ala un cap, numai microcipuri, dar nu se gindeste nimeni la el, ca nu-i din prima linie.

Trimiteți un comentariu