Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

marți, 12 octombrie 2010

Raspunsul ve (II)

 

(Urmare)

Si iar sincera ca sa-ti zic, ma mira mirarea ta uimitoare, si nu-nteleg ce nu-ntelegi ! Ca doar cu o revizie tehnica toate sintem datoare, de la duamna pin’ la teava. Mai ales cind ne strofocam sa tinem pasul cu vremile, adica sa ne modernizam. Asa ca pe telefonista de la Rade Tot n-o mai pune la inima, ca face si ea ce poate, saraca. Si daca te mai chestioneaza, zi-i ca blocu tau tocmai si-a tras purtator de cuvint si pentru citeva sute de euroi nenorociti n-ai incotro, tre sa-ti faci si tu datoria, ca sa maninca si gura ta o chifla calda. Macar asa, ca poate se enerveaza si da cu microfonul de pamint.

In orice caz, nu-l pune pe Negrescu asta martor, ca nu-i lucru curat cu el. Din ce povestesti tu cu faianta lui, pare ca, mai degraba, ziua o punea (pe faianta), noaptea se surpa. Precis a-nceput s-o caute pe una, Ana ... Si daca nu da de ea, o data-l vezi ca se reprofileaza! Ceea ce as fi eternel neconsolata sa aud ca zidaria ti-a ramas mica ...

In finalul micilor mele rinduri, sa-ti zic si vestea cea mare : in blocul nostru s-au umplut caloriferele, incet dar lent. Oricit de lent, tot trebuia sa se termine de umplut, o data si-o data. Ceea ce s-a si intimplat. A urmat, in tot blocu, juma de ora de exuberanta nebuna, ca atunci cind a batut Steaua pe Foresta Zgura Umorului. Pocneau sampaniile mai ceva ca pregatirea de artilerie de la Stalingrad si zburau paltoanele de la balcoane de ziceai ca e desantul partizanilor rusi in spatele frontului propriu. 

Cind s-au mai potolit uralele, a venit presedintele sa ne-anunte ca tre sa goleasca instalatia. Cind a-nteles ca sansele lui de a scapa viu si nebelit tind asimptotic si fulgerator spre minus zero, ne-a zis si cauza motivului : vaca aia de la 2, madam Leontopol, asta-vara, mincind-o in cu totul alta parte decit vorbea lumea, a chemat un iexpert sa-i monteze, la calorifere, robinete de-alea de inlocuit aerul cald cu aer rece. Evident, operatia a reusit, caloriferul gaurit ! Ca si iexpertul ala, de ce-ar mai fi iexpert, daca n-ar face treaba de poveste ?

Si uite cum se trezeste proasta cu apa pin’ la glezne, si-ncepe sa urle : Opriti focu, opriti focu! Da’ in uralele de-afara, cine s-o auda ? Abia cind ne-am mai potolit noi umpic, a tresarit unu :

- Ia taceti, ma, oleaca ! Parca se-aude mita lu madam Potroaca ; o fi cazut iar in casa liftului. Sa cheme careva pompierii, ca tot le-a taiat Boc 25% din alea nesimtite.

Si uite-asa, am revazut, pe scurt si pe dos, filmul ala  cu Michelangelo.

Noroc ca s-a dus repede domnu Augustin si i-a montat 2 robineti, da de-aia adevarati, ca altfel iar stateam cu frica-n sin.

Acu, ce-o mai fi, om mai vedea ! Da speranta tot in iarna e: sa vina cit mai tirziu !

          In ciuda frigului de-afara si-a uscaciunii din calorifer, cu caldura, Mimi

Un comentariu:

renata spunea...

http://renatablogr.blogspot.com/2010/10/scrisoarea-iv-iscata-de-raspunsul-ve-al.html

Trimiteți un comentariu