Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

marți, 28 februarie 2012

Vesti bune: Melescanu, sef la SIE!

Noroc cu imaginatia, de-o saracie lucie, a regizorilor de film prost si politist: raufacatorul sare un gard, se opreste o clipa, trage un foc spre urmaritorii sai, se ascunde dupa un tomberon, mai trage un foc, se cocoata pe un stilp de unde mai trage un foc, mai trage o dusca, apoi se arunca intr-o latrina de unde, ce crezi?, inca un foc si tot asa: dintr-un pistol de-ala cu butoias de 5 lacase trage fo 28 de focuri, toate in zadar, dupa care, slava Domnului, se aude tacanitul metalic, uscat si izbavitor. Percutorul a lovit in gol, iar infractorul ride sardonic, desi nu e risul lui, ci mai degraba un hahait inept, si se arunca in gol, de la subsol.

Noroc, zic, cu acest sablon, stupid dar didactic, caci nici macar pana mea n-ar fi izbutit o descriere mai realista a chinurilor prin care se tavaleste Mari Nelu, obligat sa traga cartus dupa cartus pentru a-si tine la distanta urmaritorii.

Iar faptul ca a inceput sa-si consume munitia GREA e semn sigur de panica. Fiindca un om ca Melescanu, „strecurat” in tabara inamica, putea fi de 1000 de ori mai folositor altfel.

Sigur, Basescu a obtinut, prin aceasta manevra, o lovitura de imagine (cu slab impact, dupa parerea mea) si o (temporara) echilibrare a situatiei din Senat.

Sint, insa, cistiguri fragile si efemere. E ca si cum ai trage cu tunul in vrabii. Mult zgomot pentru nimic, cum ar spune tata lu’ Hamlet.

Inca fo citiva melescani, si se va auzi tacanitul metalic, uscat si izbavitor. Sa fim optimisti!

13 comentarii:

Anonim spunea...

da .. sa fim optimisti ... ca asta ne-a mai ramas
Theodora

Florin Matei spunea...

Ba, mai bine să fim pesimişti! Numai din această postură putem avea surprize plăcute :)

Augustin Radescu spunea...

Stiti ce este pesimistul, nu? Un optimist bine informat! :)

Matilda spunea...

Suntem un stat de drept, sau un stat de "drepţi !" ?

Augustin Radescu spunea...

Florin, prefer sa nu fiu surprins, dar sa fiu ...placut! :)

Augustin Radescu spunea...

Mati draga, asta-i culmea: ca unul care se clatina tot timpul vrea sa construiasca statul de ... drepti!
De-aia nici n-o sa reuseasca!

Iepurele de Martie spunea...

De regula, pistoalele cu butoias (revolverele) aveau (au, alea, tot mai putine, care inca mai exista) 6 camere si, mai rar, 8. Exista si cu 5, dar alea sunt pentru femei (datorita dimensiunilor mai reduse). Un gangster n-ar folosi niciodata asa ceva.

Augustin Radescu spunea...

Iepure, e corecta observatia ta. Un gangster, nu. Dar, de exemplu, un pirat?

Iepurele de Martie spunea...

De regula, piratii au cam iesit din circulatie inaintea aparitiei armelor cu repetitie. Dar cred ca putem cadea de acord asupra unui tun. Deci, filmul ar arata cam asa: un pirat este urmarit de politie. Fuge si, din cand in cand, mai trage cate o ghiulea din tunul cu un singur foc (cum altfel?!), pe care-l are asupra lui. Se mai catara pe un stalp de telegraf, iar un foc. Si tot asa, din tunul ala cu un singur foc, trage vreo 28 de ghiulele. Pare mai realist, nu?

Augustin Radescu spunea...

Daca iti dau dreptate, o sa vrei drepturi de coautor?

Iepurele de Martie spunea...

Nici vorba!!! In era basesciana, drepturile s-au demodat.

renata spunea...

Rădescule, eu nu-ţi laud de data asta, textul, la nivel stilistic, ci la nivel de informaţie şi pont: ziarişti cu ştate vechi poa' să-şi dea cu tesla în tastatură, că nu s-au gândit ca tine: în fond, cu mişcarea asta, Meleşcanu a fost anihilat. Că cine ştie ce răuri mai producea...
Io citesc în cheia asta.
Lasă-mă aşa!

Augustin Radescu spunea...

Renato, mama, io cu tine nu ma mai joc: pai eu iti vorbesc de "tacanitul uscat" si tu-mi raspunzi de Melescanu?! E ca-n bancul ala: Ce-o intreb eu si ce-mi raspunde ea??"
Lasind bancurile la o parte, ai inteles exact: orice arma are o valoare inzecita atita vreme cit e secreta! Dupa ce o folosesti, devine un fis! Iar faptul ca Mari JO Nelu l-a fisiit pe “Mele” dovedeste, dupa parerea mea, panica.

Trimiteți un comentariu