Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

joi, 23 iulie 2015

Care pizda ma-tii turbezi, ma, ca Romania merge bine*?

Si sint semne ca o sa mearga si mai bine!
Stiu, stiu, sinteti multi, si e inevitabil sa fie asa! Globalizarea asta, bat-o vina, face ca orice se intimpla intr-o tara, bun sau rau, sa se rasfringa asupra partenerilor economici, politici, financiari s.a.m.d., in rau sau in bine (atentie la succesiune).
Daca o tara devine mai atractiva pentru investitorii straini, ii va atrage din alte tari. Daca va produce (si vinde) foarte ieftin un anumit bun, o alta tara nu-l va mai vinde deloc. Si asa mai departe!
In cele mai multe dintre cazuri, cei afectati negativ vor incerca sa devina, la rindul lor, mai competitivi, mai atractivi. Asa e normal, asta este jocul si nimeni nu are nimic cu acestia.
Ma tem, insa, ca mai sint si unii, din interior sau/si din exterior, care apeleaza la forme oculte de anihilare a oricarei tentative de progres, de insanatosire a vietii economice romanesti. Unii care, in loc sa actioneze corect, pe principiile liberei concurente, imi baga mie zahar in rezervor, direct sau prin intermediul unor cozi de topor! Acestora, din tot sufletul, un calduros „hai sictir!”
O vorba buna am si pentru partidul asta care, impotriva legilor cromaticii, a combinat portocaliu cu galben si i-a iesit un cacaniu cu miros specific.
Daca ineptiile pe care le tot debiteaza ca niste robotei intorsi cu cheia ar avea un dram de adevar, ar trebui sa-l lase pe Ponta sa se erodeze singur, atit din cauza guvernarii cit si din cauza incompetentei, si sa vina ei la putere in 2016, pe cai mari, cu 65%.
Nenorocirea lor este ca actuala guvernare, fara sa straluceasca, nu da niciun semn ca ar  porni-o in jos. De unde si panica cu care, cu burtile lipite de sira spinarii, miorlaie, tot mai lesinati: „Pos Jonta”


*„merge bine” este, desigur, o exagerare. La cite ar fi de facut in aceasta tara, poate nici peste 20 de ani nu vom putea spune, fara ezitare, ca „merge bine”. Totusi, daca ne raportam la cei 10 ani de guvernare basescu, chiar nu mai pare exagerat. Si apoi, lucrul poate cel mai important este trendul, fara indoiala ascendent.
* scuze pentru cuvintul "turbezi"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu