Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

duminică, 16 august 2015

Diaspora, buna la toate!

Dupa cum se stie, (inca de) pe vremea comunistilor, diaspora romaneasca era infiltrata, pina-n maduva oaselor, de catre Securitate, cu ofiteri acoperiti, turnatori si tot felul de agenti de influenta si manipulare. Si, avind in vedere ca Securitatea (ma rog, DIE, daca vreti) nici n-a visat sa aiba vreodata fondurile pe care le au astia de-acum, ne putem imagina usor care este situatia  azi.
In noiembrie 2014, ACEASTA diaspora (ni s-a spus ca) a inclinat balanta alegerilor, basculind asa, cum ai pocni din degete, milioane (!!!) de voturi. Stiu, as putea fi intrebat ce mai inseamna milionul in ziua de azi. Si pe buna dreptate, daca vorbim despre bani, care sint din ce in ce mai multi. Pe nedrept, insa, daca vorbim de romani, care sint din ce in ce mai putini.
„Diaspora” si-a facut treaba perfect, cu o disciplina, rigoare si organizare de-a dreptul militare, total nespecifice unor civili foarte heterogeni si neinstruiti. (http://augustinradescu.blogspot.ro/2014/11/in-strainatate-se-pregatesc-treburi.html) S-au alcatuit echipe, avind cite un coordonator, totul fiind supervizat de catre un coordonator-sef (???). Interesanta a fost si pregatirea logistica, la dispozitie fiind atit „fonduri de deplasare”, cit si materialele necesare, printre care – atentie – saci !!! Explicatia oferita de organizatori a fost ca in saci se vor colecta gunoaiele(??) care se vor aduna in fata sectiilor de votare.
De parca in fata unor sectii de votare din Paris, Londra sau Bonn poate cineva sa arunce macar o hirtiuta pe jos, cit de mica, fara sa-l usture, instantaneu, in cur! Ei bine, organizatorii au pregatit, pentru asta, saci!! Sau poate pentru altceva!
Una peste alta, succesul operatiunii a fost rasunator. Romanii au muscat, cuminti si creduli ca de obicei, chifteaua, lucru care a dat, organizatorilor, increderea ca „diaspora” e un instrument extrem de eficient, care mai poate face si alte lucruri minunate, la nevoie.
Ca atare, ce sa vezi? „Diaspora” cere (!) acum  votul prin corespondenta si electronic, sau, daca nu, dizolvarea (???) Parlamentului. Si de ce sa nu ceara, daca si-a gasit fraierii?
E de observat un „amanunt” extrem de interesant: la circuitul voturilor diasporei in natura sint „cablate” doua personaje cheie. Unul e MRU, al doilea e Opris. Ghiciti ce au in comun cei doi?
Surprinzator sau poate nu, e vorba de mentorul lor: traian basescu!
Cum? basescu are „cheia" voturilor din diaspora, acelea pe care nimeni nu poate (sau nu vrea) sa le cuantifice? Ei bine, da!

Sa te mai miri ca pe basescu nu-l cheama nimeni, macar la o cafea, la o flota, ceva? Ei bine, NU!
P.S. Intre timp, s-a aflat cu precizie cite sint acele voturi: cite e nevoie!!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Excelent articol, Augustine!
Știi ce mi-a plăcut?
Cum le zici, fără să spui lucrurilor pe nume.
renata

Augustin Radescu spunea...

Pai, in afara de trimiterile anatomice de rigoare, cred ca am spus cam totul...

Trimiteți un comentariu