Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

marți, 10 august 2021

 Recurs la statistica

Fac apel la oamenii informati care ar putea sa ma (NE) scoata din bezna: cit la suta din suprafata Romaniei era acoperita de paduri la datele 6 martie '45, 21 decembrie '89, 10 august 2021. 

Bineinteles ca-mi voi umple frigiderul cu ocazia asta, desi puteam face apel la sute sau mii de alte statistici, la fel si in acelasi sens graitoare. De exemplu citi kilometri de cale ferata, cite nave de pescuit sau transport, cita datorie externa, cite spitale, scoli, gradinite NOI, cite platforme de foraj marin DE MARE PERFORMANTA, cite rafinarii, cite centrale nucleare, citi kilometri de metrou, cita apa grea, cite si mai cite.

Puteam, dar am amintit de paduri fiindca astea mi-au fost cele mai dragi. Stiam potecile pe de rost, stiam florile si animalutele, stiam locurile cu fragute care ma imbatau sau cu murele uriase, cele mai mari din toti Carpatii, stiam golurile alpine sau refugiile unde pregateam catararile de a doua zi, cu aceleasi batrine dederoane care nu mai aveau de mult dimensiunea minima admisa. Vremuri de aur!

Si-am amintit de paduri si fiindca la Cotroceni vegeteaza unul care, daca ar vrea, ne-ar putea spune multe despre procente...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu